Naslovna /

O kolačićima

Što su kolačići (cookies)?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina web stranice pohrani na računalo korisnika, a koje mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primijeniti. Njihovo spremanje je pod potpunim nadzorom pretraživača koje upotrebljava korisnik i on ih može po želji ograničiti ili onemogućiti.


Zašto su kolačići potrebni?

Kolačići korisniku osiguravaju ugodno korištenje web stranica. Najčešće funkcije e-trgovine ne bi bile moguće bez kolačića. Zahvaljujući kolačićima interakcija između web stranica i njihovih korisnika je jednostavnija i brža.

Uz njihovu pomoć web stranica zapamti preference i iskustva pojedinca, čime se štedi vrijeme, a pretraživanje stranica postaje učinkovitije i ugodnije.


Zašto web stranice koriste kolačiće?

Kolačiće upotrebljava većina web stranica. One su priručno sredstvo za pohranu novih i primjerenih sadržaja koji su u skladu s interesima i preferencijama pojedinačnog korisnika web stranica. Razloga za upotrebu kolačića je mnogo, od kojih je svakako bitna pohrana podataka o statusu pojedinih web stranica (detalji o prilagodbi pojedinim web stranicama), a pomažu i u provedbi raznih internetskih servisa (web shopovi), kao i kod prikupljanja statističkih podataka o navikama web korisnika pomoću kojih se može pratiti učestalost posjeta određene web stranice.

Pomoću kolačića poduzeća mogu ocijeniti učinkovitost svojih web stranica, kao i primijenjivost broja i vrste oglasa koje nude korisnicima na svojim web stranicama.

 

PROMJENA OVLASTI KOLALIČEĆEVO kolačićima

Ova internetska stranica koristi kolačiće u svrhu pružanja online usluge, oglašavanje sustava i funkcionalnost da bez kolačići neće biti u mogućnosti ponuditi. Posjetom i korištenja web-odredišta pristajete na kolačiće. Više o kolačićima ...

Ispod su kolačići, kojima možete upravljati dozvole.

Dopušta kolačiće


Google Analytics
Statistika posjeta web stranica