Povrat, reklamacije i zamjena

Povrat, reklamacije i zamjena

Nastojimo vam osiguravati najbolju kvalitetu proizvoda priznatih svjetskih proizvođača po pristupačnim cijenama. Istovremeno smo svjesni da ponekad morate vratiti artikl jer vam iz određenog razloga ne odgovara. Pomoći ćemo vam riješiti poteškoće s takvim proizvodom.

1. Artikl mi ne odgovara – kako ga mogu zamijeniti/vratiti?

Kao potrošači imate pravo u roku od 15 dana od preuzimanja proizvoda obavijestiti Mass o tome da odustajete od ugovora. Pritom niste obavezni navesti razlog svoje odluke. Rok počinje teći dan nakon preuzimanja naručenog proizvoda. 

Preporučujemo, da artikl BESPLATNO zamijenite/vratite u bilo kojoj trgovini Mass. Povrati i vraćanja niso moguči u trgovini Mass Designer Outletu Zagreb. 

Artikl nam možete vratiti i putem slanja dostavnom službom ili drugom odabranom poštarskom službom na našu adresu. 

2. Mogu li zamijeniti/vratiti artikl u Mass trgovinu?

Da, artikl možete zamijeniti ili vratiti u bilo koju trgovinu Mass u roku od 15 dana. Kod mijenjanja/vraćanja proizvoda obavezno je priložiti račun odnosno dokaz o kupnji (račun ili ispis od banke) i ispunjeni obrazac za zamjenu/vraćanje.

BITNO: Zamjene i povrati niso mogući u trgovini MASS DESIGNER OUTLET ZAGREB.

3. Kako mogu zamijeniti artikl – za drugu boju, broj ili za drug artikl?

Preporučujemo, da artikl BESPLATNO zamijenite u bilo kojoj Mass trgovini (zamijene nisu moguče u Mass Designer Outletu Zagreb). U ovom slučaju ćete zajedno s našim zaposlenicima moći pronaći proizvod u odgovarajućoj veličini ili modelu koji vam odgovara.

Zamjena je također moguća vraćanjem artikla koji vam ne odgovara u skladu s postupkom opisanim u točki 4. Pošaljite artikl koji želite zamijeniti na našu adresu i na obrascu za zamjenu jasno naznačite s kojim artiklom želite zamijeniti naručeni proizvod (npr. za drugi broj, drugi model ...). Poslat ćemo vam novi proizvod na vašu adresu što je prije moguće.

U ovom slučaju nećemo vam vratiti novac jer ćemo vam poslati proizvod koji vam odgovara i kojeg ste odabrali na obrascu, a također ne trebate ponovno naručivati ​​proizvod. U ovom slučaju vam nećemo naplatiti troškove isporuke novog proizvoda na vašu adresu.

4. Kakav je postupak zamjene/povrata?

Artikli se u svim trgovinama MASS mogu zamijeniti ili vratiti BESPLATNO u roku od 15 dana od primitka proizvoda.

Druga mogućnost zamjene/povratka je putem poštanske/dostavne službe po vašem izboru - stoga pošaljite paket s proizvodima koje želite zamijeniti/vratiti i ispunjeni obrazac na našu adresu. Slijedite ove upute za zamjenu/vraćanje pošiljke:

  • Prije nego što nam pošaljete artikl, ispunite obrazac ZAMJENA/POVRATAK.
  • U polja predviđena za to zapišite sve obavezne podatke i napišite razlog zašto artikl zamijenjujete/vraćate. Priložite obrazac u paket koji sadrži proizvode koje vraćate.
  • Spakirajte artikle na pravilan način za slanje putem odabrane poštanske službe. Pakirajte artikle u ambalažu koja je pogodna za transport (predlažemo vam da koristite transportno pakiranje u kojem ste primili paket, jer je prilagođeno za zamjenu/povrat proizvoda). Originalno pakiranje proizvoda koji sadrži obuću ne smije se oštetiti ili prekriti ljepljivom trakom.
  • Pošaljite paket na adresu: MASS SHOES d.o.o. – WEB SHOP – Odjel za zamijene i povrate, Antuna Mihanovića 9, 47000 Karlovac.
  • Pošaljite paket putem odabrane poštanske službe/usluge dostave.

U slučaju da artikl odlučite zamijeniti/vratiti poštom, morat ćete sami pokriti troškove slanja proizvoda na našu adresu. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

5. Trošak povrata

Jedini trošak za potrošača u vezi s odustajanjem od ugovora jest trošak vraćanja artikla. Trošak vraćanja artikla/zamijene zavisi od službe koji sami odaberete za dostavu artikla na Mass adresu.

Potrošač plaća troškove vraćanja robe odabranom poštarinu ili logističkoj službi koju odabere za slanje paketa na našu adresu. Troškove uvijek snosi kupac. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

Proizvod je potrebno vratiti Massu najkasnije u roku od 15 dana od slanja obavijesti o odustajanju od ugovora (kupnje).

6. Kakav proizvod mogu vratiti?

Potrošač trgovcu mora vratiti proizvod koji je neoštećen, nenošen, neupotrebljavan i u nepromijenjenoj količini te u originalnom pakiranju (originalnoj ambalaži). Potrošač proizvode ne smije slobodno upotrebljavati do odustajanja od ugovora. Proizvod se ne može vratiti bez neoštećene originalne ambalaže.

7. Na koji ćete mi način vratiti troškove vraćenog proizvoda?

Iznos izvršenih uplata, uključujući troškove dostave, vraća se u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka obavijesti o odustajanju od ugovora i od primitka artikla.

Mass Shoes d.o.o. primljene uplate vraća potrošaču na broj kartice sa kojom je bila napravljena naplata kupnje.

U slučaju djelomičnog povrata (kada želite vratiti samo odabrane proizvode iz vaše narudžbe), kupcu se vraća samo iznos vraćenog proizvoda, a ne i poštarina.

Ako vraćate artikl u odabranoj trgovini onda vam vraćamo novac u trgovini ili sa bankovnom naplatom putem broja kartice sa kojom ste napravili naplatu kupnje.

Prilikom odustajanja od ugovora kad je bio upotrijebljen kôd za popust, ta se sredstva smatraju popustom i korisniku se vrača samo uplaćeni iznos. 

Povrat izvršenih uplata provodi se nakon što fizički primimo sve proizvode koji su predmet povrata i pregledamo ispunjavaju li uvjete navedene u odjeljku „Kakav proizvod mogu vratiti”.

8. Oštećenje proizvoda pri dostavi

Ako vam je paket dostavio DPD i utvrdite da su artikl ili fizička pošiljka oštećeni, da u njoj nedostaje sadržaj ili da pokazuje znakove otvaranja, možete pokrenuti postupak traženja odštete. Štetu je potrebno prijaviti u roku od 7 kalendarskih dana od datuma primitka paketa na elektroničku poštu info@mass-hr.com. Prilikom prijave štete trebat ćemo i fotografije paketa, (unutarnje) ambalaže, oštećenog proizvoda i DPD naljepnice kao i opis oštećenja . S referentom se također možete dogovoriti o preuzimanju oštećenog paketa na vašoj adresi.

UPOZORENJE: AKO NEMATE ORIGINALNU AMBALAŽU, NE MOŽETE SE POZIVATI NA OŠTEĆENJA NASTALA TIJEKOM TRANSPORTA!

9. Materijalni nedostatak-reklamacija

Nastojimo vam osigurati najbolje proizvode priznatih svjetskih robnih marki. Međutim, na raspolaganju smo vam ako vaš kupljeni proizvod, unatoč svemu, ne služi svojoj svrsi. Na materijalni nedostatak možete se pozivati ako smatrate da artikl nema svojstva potrebna za normalnu upotrebu. Potrošač može ostvariti svoja prava koja proizlaze iz materijalnog nedostatka (u razdoblju 2 godine od nakupa) ako o nedostatku obavijesti trgovca u roku od dva mjeseca od dana otkrivanja nedostatka. Potrošač u obavijesti mora detaljno opisati nedosta tak i omogućiti trgovcu da pregleda artikl.

10. Kako se utvrđuje materijalni nedostatak/reklamacija?

Mass će vam rado pomoći pri utvrđivanju materijalnog nedostatka. Materijalni nedostatak možete utvrditi na dva načina:

 • Posjetite bilo koju prodavaonicu Mass

U odabranoj prodavaonici s našim ćete zaposlenicima ispuniti reklamacijski zapisnik. U reklamacijskom zapisniku navest ćete sve razloge zbog kojih utvrđujete materijalni nedostatak. Postupak utvrđivanja reklamacije od tog će se trenutka nadalje voditi u odabranoj trgovini. Naši zaposlenici obavijestit će vas o tome je li reklamacija opravdana ili odbijena te ćete zajedno riješiti nastalu situaciju.  

 • Proizvod nam vratite dostavnom službom/poštom

Artikl za koji se pozivate na materijalni nedostatak možete poslati na našu adresu. Službu dostave odaberete sami.  Na našu adresu šaljite artikl na kojeg se žalba odnosi i popunjeni reklamacijski obrazac, kojeg trebate slati ukupno sa artiklom na kojem utvrđujete materijalni nedostatak.

Za vraćanje pošiljke i podnošenje žalbe slijedite upute u nastavku:

 • Ispunite obrazac za materijalni nedostatak. Popunjeni obrazac sa artiklom šaljite na našu adresu.
 • U za to predviđen prostor upišite sve obavezne podatke i u za to predviđen prostor upišite točan razlog za ostvarivanje reklamacije za određeni proizvod.
 • Artikle pripremite za transport na odgovarajući način. Zapakirajte proizvod u ambalažu primjerenu za transport. Predlažemo da upotrijebite ambalažu u kojoj ste paket primili jer je prilagođena za vraćanje proizvoda. U paket također stavite obrazac za reklamaciju.
 • Na paket napišite adresu: MASS SHOES, d.o.o., WEB SHOP-Odjel reklamacije, Antuna Mihanovića 9, 47000 Karlovac.
 • Šaljite paket putem odabrane poštanske službe.

11. Kako funkcionira postupak reklamacije?

Nakon primitka artikla i popunjenog obrasca za reklamaciju, artikl ćemo predati na pregled ovlaštenom sudskom vještaku. Trgovac mora odgovoriti kupcu na zahtjev u vezi s postojanjem nedostatka na robi ili nepravilnosti u pružanju usluge pisanim putem najkasnije u roku od 15 dana od primitka.

 • Odluka sudskog vještaka konačna je i najviša je instanca odlučivanja u slučaju potvrđivanja ili odbijanja reklamacije.
 • U slučaju opravdane reklamacije ponudit ćemo vam nekoliko mogućnosti za otklanjanje materijalnog nedostatka (popravak, zamjena ili povrat kupovine). Pravo na povrat plaćenog iznosa kupnje u slučaju utvrđivanja materijalnih nedostataka detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.
 • Bit ćete obaviješteni ako reklamacija bude odbijena. Trgovac kupcu šalje obavijest o vraćanju proizvoda iz postupka te ga poziva da preuzme proizvod.
 • Sukladno stavku 1, članka 422 Zakona o obveznim odnosima: Prava kupca koji je pravodobno obavijestio prodavatelja o postojanju nedostatka gase se nakon isteka 2 godine, računajući od dana odašiljanja obavijesti prodavatelju, osim ako je prodavateljevom prijevarom kupac bio spriječen da ih ostvaruje Mass mora čuvati tako zapisnike kao artikle 2 godine od datuma zaprimanja prigovora.
 • Proizvod možete preuzeti isključujući u odabranoj prodavaonici Mass prema dogovoru između kupca i Massa.

12. Tko plaća troškove vraćenih proizvoda u slučaju pritužbe?

Troškove slanja uvijek snosi pošiljatelj. Ne prihvaćamo otkupne pošiljke. U slučaju odobrene žalbe, vratit ćemo vam i troškove poštarine koji ste nastali prilikom vraćanja proizvoda.

13. Nepotpuna pošiljka

Ako je vaša pošiljka nepotpuna, obratite nam se – rado ćemo vam pomoći. Pišite nam na info@mass-hr.com.