Lov na pravu obuću ponekad može biti prilično stresan zadatak, a dodatnu zagonetku predstavlja izbor udobnog para koji je kao stvoren za tebe. Za lakši odabir otkrivamo 5 pravila kojih se obavezno moraš pridržavati prije nego što se odlučiš za kupnju novih cipela.

  1. Ne kupuj mačka u vreći – obavezno provjeri veličinu
    „Ali već cijeli život nosim broj 38!“. To možda stoji, ali uvijek imaj na umu da se brojevi jako razlikuju ovisno o proizvođaču i modelu. Zato cipele uvijek obuj i provjeri odgovara li ti zaista njihov broj te tako spriječi da ti cipele ne „skliznu“ s nogu.
  2. Ne odlučuj u žurbi – uvijek odaberi udobnostKad ugledaš onaj idealan par, najradije bi odmah otrčala na blagajnu i pobrinula se da ti ga netko ne zgrabi pred nosom. Ipak izdvoji vrijeme i uvjeri se kakvu ti potporu i udobnost nudi odabrana obuća. Vrijedi zapamtiti da je cipele uvijek bolje isprobati u poslijepodnevnim satima nego prije podne jer nam noge tijekom dana mogu nateći.
  3. Sve lijepo, ali – pobrini se da ti odgovaraju obje cipele

    Razlika u veličini između lijevog i desnog stopala češća je nego što misliš. Kod nekih se osoba stopala mogu razlikovati i za cijeli broj! Stoga obuću uvijek nazuj i provjeri pristaje li dobro na obje noge.

  4. Pamet u ruke – odaberi pravi materijal

    U pravoj poplavi različitih ponuda danas je teško pratiti sve nove materijale koji dolaze na tržište. Kod odabira obuće koja će te pratiti svaki dan radije odaberi prozračne materijale poput kože, dok onim ludo dobrim potpeticama možeš malo progledati kroz prste jer ih nećeš nositi sve vrijeme.

  5. Žuri polako – napravi nekoliko probnih koraka

    Ljubav na prvi pogled često se dogodi upravo kod cipela koje s tobom koketiraju s police. Ali korak po korak – uvijek ih obuj i napravi nekoliko probnih koraka. Tek onda se pokaže je li odabrana obuća uistinu prikladna za tvoja stopala i odgovara li ti u potpunosti pri hodanju.

    To je to – sad si spremna! Posjeti našu najbližu poslovnicu i uz pomoć ljubaznih prodavačica za sebe pronađi onaj savršen par.

Post nema komentara.