Nastojimo vam osigurati najbolje proizvode priznatih svjetskih robnih marki. Međutim, na raspolaganju smo vam ako vaš kupljeni proizvod, unatoč svemu, ne služi svojoj svrsi. Na materijalni nedostatak možete se pozivati ako smatrate da artikl nema svojstva potrebna za normalnu upotrebu. Potrošač može ostvariti svoja prava koja proizlaze iz materijalnog nedostatka ako o nedostatku obavijesti trgovca u roku od dva mjeseca od dana otkrivanja nedostatka. Potrošač u obavijesti mora detaljno opisati nedosta tak i omogućiti trgovcu da pregleda artikl.

 

Kako se utvrđuje materijalni nedostatak/reklamacija?

Mass će vam rado pomoći pri utvrđivanju materijalnog nedostatka. Materijalni nedostatak možete utvrditi na dva načina:

 

a) Posjetite bilo koju prodavaonicu Mass

U odabranoj prodavaonici s našim ćete zaposlenicima ispuniti reklamacijski zapisnik. U reklamacijskom zapisniku navest ćete sve razloge zbog kojih utvrđujete materijalni nedostatak. Postupak utvrđivanja reklamacije od tog će se trenutka nadalje voditi u odabranoj trgovini. Naši zaposlenici obavijestit će vas o tome je li reklamacija opravdana ili odbijena te ćete zajedno riješiti nastalu situaciju.


b) Reklamacija putem pošte

Artikl za koji se pozivate na materijalni nedostatak možete poslati na našu adresu. Službu dostave odaberete sami. Na našu adresu šaljite artikl na kojeg se žalba odnosi i popunjeni reklamacijski obrazac, kojeg trebate slati ukupno sa artiklom na kojem utvrđujete materijalni nedostatak.

Za reklamaciju pošiljke i podnošenje žalbe slijedite upute u nastavku:

IMATE PROFIL/REGISTRIRANI STE na mass-shoes.com

 • Prije što artikl šaljete na našu adresu logirajte se u vaš profil.
 • U profilu odaberite narudžbu kod koje želite reklamirati proizvod.
 • Odaberite mogućnost "Reklamacija".
 • Odaberite artikle koje vračate i popunite sva polja za povrat.
 • Završite zahtjev putem klika "Pošalji zahtjev".
 • Spakirajte artikle u ambalažu koja je pogodna za transport (predlažemo vam da koristite transportno pakiranje u kojem ste primili paket, jer je prilagođeno za povrat proizvoda).
 • Šaljite artikl kojeg vračate na MASS SHOES d.o.o. – WEB SHOP – Odjel za reklamacije, Antuna Mihanovića 9, 47000 Karlovac. Troškove slanja uvijek snosi pošiljatelj. Ne prihvaćamo otkupne pošiljke.
 • Paket pošaljite prijeko odabrane poštanske/dostavne službe.

 

NEMATE PROFILA (kupovali ste kao GOST) na www.mass-shoes.com

 • Prije što pošaljete artikl na našu adresu za reklamaciju posjetite internetsku poveznicuGOST 
 • Upišite sve potrebne podace: broj narudžbe (možete je pronaći u e-mail poruku u kojoj ste dobili potvrdu narudžbe), prezime na kojeg je bila napravljena narudžba (pazite kakvo prezime ste upotrijebili kod slanja narudžbe) i e-adresu sa kojom ste napravili narudžbu.
 • Vaša narudžba će se otvoriti i na tom koraku odaberete što želite reklamirati.
 • Potvrdite zahtjev
 • Spakirajte artikle u ambalažu koja je pogodna za transport (predlažemo vam da koristite transportno pakiranje u kojem ste primili paket, jer je prilagođeno za povrat proizvoda).
 • Šaljite artikl kojeg vračate na MASS SHOES d.o.o. – WEB SHOP – reklamacije, Antuna Mihanovića 9, 47000 Karlovac. Troškove slanja uvijek snosi pošiljatelj. Ne prihvaćamo otkupne pošiljke.
 • Paket pošaljite prijeko odabrane poštanske/dostavne službe.

Primanje vašeg zahtjeva za reklamaciju potvrdit ćemo prijeko elektronske poruke na vašu e-adresu. Poslije primanja artikla koje želite reklamirati i obradi zahtjeva vam šaljemo poruku o potvrdi/odbitku vašeg zahtjeva putem e-pošte.

Kako funkcionira postupak reklamacije?

Nakon primitka artikla i popunjenog obrasca za reklamaciju, artikl ćemo predati na pregled ovlaštenom sudskom vještaku. Trgovac mora odgovoriti kupcu na zahtjev u vezi s postojanjem nedostatka na robi ili nepravilnosti u pružanju usluge pisanim putem najkasnije u roku od 15 dana od primitka.

 • Odluka sudskog vještaka konačna je i najviša je instanca odlučivanja u slučaju potvrđivanja ili odbijanja reklamacije.
 • U slučaju opravdane reklamacije ponudit ćemo vam nekoliko mogućnosti za otklanjanje materijalnog nedostatka (popravak, zamjena ili povrat kupovine). Pravo na povrat plaćenog iznosa kupnje u slučaju utvrđivanja materijalnih nedostataka detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.
 • Bit ćete obaviješteni ako reklamacija bude odbijena. Trgovac kupcu šalje obavijest o vraćanju proizvoda iz postupka te ga poziva da preuzme proizvod.
 • Sukladno stavku 1, članka 422 Zakona o obveznim odnosima: Prava kupca koji je pravodobno obavijestio prodavatelja o postojanju nedostatka gase se nakon isteka 2 godine, računajući od dana odašiljanja obavijesti prodavatelju, osim ako je prodavateljevom prijevarom kupac bio spriječen da ih ostvaruje Mass mora čuvati tako zapisnike kao artikle 2 godine od datuma zaprimanja prigovora.
 • Proizvod možete preuzeti isključujući u odabranoj prodavaonici Mass prema dogovoru između kupca i Massa.

Nepotpuna pošiljka

Ako je vaša pošiljka nepotpuna, obratite nam se – rado ćemo vam pomoći. Pišite nam na info@mass-hr.com.