Vrste plaćanja

Vrste plaćanja

1. Na koje sve načine možete plaćati?

U internetskoj trgovini Mass svojim kupcima omogućujemo plaćanje karticama MasterCard®, Mastercard Electronic, Visa, Visa Electron, Visa Premium, V Pay, Maestro, Discover, DinaCard i Diners.

Maestro Mastercard Visa PayPal logo Diners

 

Karticom možete platiti nakon što budete preusmjereni na internetsko sučelje za sigurno plaćanje. Prvo se rezerviraju sredstva za naplatu, a plaćanje se provodi nakon što provjerimo zalihe artikla i mogućnost isporuke.

Omogućujemo i plaćanje pouzećem, odnosno plaćanje iznosa narudžbe dostavnoj službi GLS/DPD gotovinom. Ako odaberete preuzimanje na GLS paketomatu onda je moguće plačanje pouzećem s karticom. Na GLS paketomatima nije moguće plačanje gotovinom. 

Vašu narudžbu možete platiti i u trgovini ako odaberete preuzimanje u trgovini. U tom slučaju naplata narudžbe napravi se u odabranoj trgovini gdje dobijete i račun. U trgovini možete platiti sa gotovinom ili karticom, jednokratno ili na rate.

Dopuštamo i plaćanje putem predračuna - kada odaberete ovaj način plaćanja, dobit ćete e-mail s uputama za plaćanje.

Moguče je i plačanje PayPalom i darovnom karticom. 

2. Jednokratno plaćanje i plaćanje na rate

U internetskoj trgovini www.mass-shoes.com imate mogućnost jednokratnog plaćanja karticama Maestro, Mastercard, Visa, Discover, DinaCardi, Diners te mogućnost obročnog plaćanja od 2 do 6 rata karticama Diners. Navedeno vrijedi za kartice Zagrebačke banke, Privredne banke i Erste banke.

Uvjeti plaćanja na rate:

60 € = 2 rate

90 €  = 3 rate

150 € = 4 rate

200 € = 5 rata

250 € = 6 rata

Minimalan iznos za obročno plaćanje karticama Diners je 20 €, a maksimalan 8.000,00 €.

Minimalan iznos za obročno plaćanje karticama Maestro i Visa je 30 €.

3. Kako se vrši plaćanje?

Plaćanje karticom

Plaćanje vršimo prvo rezerviranjem sredstava na vašoj kartici, što znači da stvarnu uplatu ne vršimo odmah. Kada u našem skladištu provjerimo dostupnost proizvoda iz vaše narudžbe, sredstva se naplaćuju samo za proizvode koji su stvarno na zalihi. U slučaju da proizvoda koji ste naručili nema na skladištu, obavijestit ćemo vas.

Plaćanje pouzećem

Kod plaćanja pouzećem, naplatit ćemo vam iznos proizvoda koji ćemo vam dostaviti. Kupnju ćete platiti dostavnoj službi GLS/DPD. U slučaju djelomične isporuke, plaćate samo proizvode koje primite. Plaćanje je moguće jedino gotovinom. Plačanje pouzećem karticom je moguče i na GLS paketomatima.

U slučaju da sustav detektira, da kupac više puta nije preuzeo narudžbe butem plaćanja pouzećem, ovakav način online naručivanja (plačanje pouzećem) bit će automatski onemogućen. Ova vrsta ograničenja prvenstveno potiče odgovoran način kupovine. U tom slučaju kupcu su na raspolaganju svi ostali oblici online narudžbe, pri čemu može odabrati plaćanje karticom, PayPal-om, poklon karticom ili avansnim računom.

Plačanje darovnom karticom

Moguće je plačanje karticom koja je bila izdata od prosinca 2022.

Plaćanje u poslovnici

Možete odabrati kupnju u Mass poslovnici i plaćanje proizvoda u poslovnici (karticom ili gotovinom). U tom slučaju, vaša vas narudžba čeka 3 kalendarska dana od primitka obavijesti, nakon čega će se vaša narudžba automatski otkazati i na vašu e-mail adresu primit ćete obavijest o otkazivanju. Ako preuzmete proizvode u trgovini i kupnju platite unaprijed karticom, proizvodi vas čekaju do daljnjeg.

Kupac istovremeno može imati otvorenu 1 rezervaciju gdje je odabrao plaćanje u trgovini. Do izvršenja rezervacije (online narudžbe s plaćanjem u trgovini) nije moguće izvršiti druge online narudžbe u obliku rezervacije. Ali moguči su svi ostali oblici online narudžbe uz plaćanje unaprijed.

Kupac može odabrati plaćanje u trgovini prilikom rezervacije 1 proizvoda. Ukoliko kupac ima više od 1 proizvoda (2 ili više) u online narudžbi, potrebno je plaćanje unaprijed (karticom, PayPal, darovnom karticom, predračunom ili pouzećem).

U slučaju da sustav detektira da kupac više puta nije prihvatio online rezervaciju ili ju je više puta otkazao, ovakav način online naručivanja (rezervacije) bit će automatski onemogućen. Ova vrsta ograničenja prvenstveno potiče odgovoran način kupovine. U tom slučaju kupcu su na raspolaganju svi ostali oblici online narudžbe, pri čemu može odabrati plaćanje karticom, PayPal-om, poklon karticom, avansnim računom ili pouzećem.

Plaćanje putem predračuna

Kupnju možete platiti predračunom. Nakon potvrde narudžbe, poslat ćemo Vam podatke za plaćanje putem e-maila. Rok plaćanja je 1 radni dan od narudžbe. Nakon isteka roka za uplatu, ako istu ne primimo, poništit ćemo vašu narudžbu. Primjer:
• ako narudžbu izvršite u ponedjeljak (radni dan) tada očekujemo plaćanje u roku od 1 radnog dana (utorak). Ako ne primimo uplatu, automatski ćemo otkazati vašu narudžbu.
• Ako narudžbu izvršite u petak poslijepodne ili vikendom/praznikom, plaćanje očekujemo sljedeći radni dan (npr. ponedjeljak). U suprotnom, automatski ćemo otkazati vašu narudžbu.

4. Terećenje kartice

Kartica korisnika u trenutku potvrde narudžbe još nije terećena za navedeni iznos. Trošak se najavljuje nakon provjere podataka. Društvo Mass Shoes d.o.o. provjerava raspoloživost naručenih proizvoda. Tek kada korisnikova pošiljka bude spremna za isporuku, Mass Shoes d.o.o. naplatit će transakciju i teretiti korisnikovu karticu za potreban iznos. Iznos terećenja kartice može biti jednak autoriziranom iznosu ili manji od njega ako korisniku iz nekog razloga nije moguće isporučiti sve naručene proizvode, o čemu će korisnik biti prethodno obaviješten.

U slučaju plaćanja pouzećem, naplatit će vam se količina proizvoda koje ćemo vam dostaviti. Kupnju ćete platiti dostavnoj službi.

 

5. Račun

Račun za kupnju primit ćete putem e-poruke. Račun se šalje direktno na vašu e-mail adresu (uvijek provjerite spam/neželjenu e-poštu). U slučaju da odaberete preuzimanje narudžbe u trgovini račun ćete dobiti kada pokupite svoj paket u trgovini. 

 

6. Sigurnost pri plaćanju

Društvo Mass Shoes d.o.o. upotrebljava WSPay™ za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osigurava siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama, što potvrđuje i certifikat PCI DSS koji ima WSPay.

WSPay upotrebljava SSL certifikat 256-bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite pri upisu i prijenosu podataka.

Radi zaštite vaših podataka sustav WSPay™ ne dopušta naplatu većeg iznosa kao ni uvid u broj vaše kartice. Mass Shoes d.o.o. vidi samo broj transakcije koji se šalje na naplatu ili otkazivanje narudžbe koju iz nekog razloga ne možemo isporučiti.

Podaci o karticama kupca NE NALAZE se u bazi podataka društva Mass Shoes d.o.o , već samo i isključivo na poslužitelju banke. Društvo Mass Shoes d.o.o. nema uvid u bankovne podatke kupca.

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava sustav za online autorizaciju kartica WSpay™ u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te standarda PCI DSS. Autorizacija kartica i naplata karticama provode se sustavom WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

Djelatnici Massa ni u jednom trenutku nemaju pristup broju vaše kartice – dostupan im je samo broj autorizirane transakcije, što omogućuje naplatu cijelog ili djelomičnog iznosa dogovorene transakcije ili otkazivanje iz razloga dogovorenih s kupcem.

Sustav WSpay™ primjenjuje najviše standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi korisnici sustava WSpay™ uključeni su u 3D secure zaštitu, čime se korisnicima jamči sigurna kupnja u internetskoj trgovini. Brojevi kreditnih kartica kupaca ne čuvaju se u sustavu, a sam upis zaštićen je SSL enkripcijom podataka.

Sustav WSpay™ kontinuirano radi na povećanju sigurnosti, što potvrđuje certifikat o usklađenosti sa standardom PCI DSS. Standardom PCI Data Security Standard (PCI DSS) definiraju se sigurnosne mjere za obradu, spremanje i prenošenje (komunikaciju) kartičnih podataka.

wspay

SIGURNOST PLAĆANJA NA INTERNETU
Sigurno plaćanje uz sustav WSpay