Najčešće korišteni izrazi

Najčešće korišteni izrazi

XL obuća

Pod XL obućom podrazumijevamo proizvode koji su dostupni u većim brojčanim veličinama. Kod muške obuće to znači do broja 49, a kod ženske obuće i do broja 43.

XS obutev

Pod XS obućom podrazumijevamo proizvode koji su dostupni u manjim brojčanim veličinama. Kod muške obuće to znači od broja 40 na dalje, a kod ženske obuće je to od broja 35 na dalje.

Toplo podloženo

Oznaku »toplo podloženo« imaju proizvodi čija je unutrašnjost proizvedena iz toplih materijala, najčešće umjetnog porijekla (umjetna topla podloga).

Obuća za šira stopala

Obuća za šira stopala primjerena je za osobe koje imaju karakteristično ravno stopalo, jači zglob ili veći rist.

Rastezljiva obuća-stretch

Rastezljiva obuća napravljena je iz prilagodljivog materijala koji se rasteže na način da se prilagođava vašem stopalu, odnosno obliku noge.

Nepropusna - vodoodbojna obuća 

Vodoodbojna obuća otporna je na vodu i nepremočiva je.

Nepropusna - vodootporna obuća 

Vodootporna obuća je otporna na prodor vode, ali to ne znači i da je u potpunosti vodonepropusna.

Goretex obuća 

Goretex je membrana koja ne propušta vlagu i vodu, odnosno propušta je tek nakon određene razine. Kod Goretex membrane radi se o kombinaciji više čimbenika zbog kojih je obuća nepremočiva: prozračnost, vodoodbojnost i trajnost materijala. Membrana štiti stopala kod neugodnih vremenskih prilika.

Vibram potplat 

Vibram potplat je vrlo zahvalan materijal, otporan, a ujedno i funkcionalan te stabilan na različitim podlogama, kao što su primjerice, mokro tlo, snijeg, pa čak i stijene.