Opći uvjeti poslovanja

Ime poduzeća: MASS SHOES d. o. o.

Sjedište: Lijepe naše 6, 49290 Klanjec

Djelatnost poduzeća: Trgovina na malo obućom i proizvodima od kože u specijaliziranim prodavaonicama

Registracija poduzeća: 27. 6. 1990.

Porezni broj: 94682632604

OIB:94682632604

 

Opći uvjeti internetske trgovine Mass sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova, Zakonom o elektroničkoj trgovini, Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, te ostalim važećim propisima Republike Hrvatske.

Internetskom trgovinom Mass (u daljnjem tekstu također „trgovina”) upravlja poduzeće MASS SHOES d. o. o., Lijepe naše 6, Klanjec 49290, koje je pružatelj usluga e-poslovanja (u daljnjem tekstu također trgovac ili Mass).

Opći uvjeti poslovanja određuju rad internetske trgovine Mass, prava i obveze korisnika i trgovine te uređuju poslovni odnos između Massa i kupca.

Kupac je svaka osoba koja preko internetske trgovine s trgovcem ima sklopljen važeći sporazum o kupnji robe trgovca. Svi ugovorni dogovori između trgovca i kupca u vezi s kupnjom robe preko internetske stranice uređeni su u ovim općim uvjetima te u konkretnoj narudžbi. 

Kupca obvezuju opći uvjeti koji su važeći u trenutku kupnje (predaje internetske narudžbe). Korisnik je prilikom predaje narudžbe svaki put posebno upozoren na opće uvjete poslovanja i predajom narudžbe potvrđuje svoju upoznatost s istima.

Ovi opći uvjeti prevladavaju nad suprotnim ugovornim uvjetima kupca ili ugovornim uvjetima druge osobe, koji odstupaju od ovih općih uvjeta. Ovi opći uvjeti vrijede i onda kada prilikom saznavanja o postojanju suprotnih ili drugačijih ugovornih uvjeta kupca ili druge osobe trgovac izvede bilo kakav čin ispunjenja ili drugačiju konkludentnu radnju koja bi se mogla smatrati potvrdom suprotnih ili drugačijih ugovornih uvjeta kupca ili druge osobe. Valjanost potonjih je u svakom slučaju isključena. To vrijedi i kada bi se ugovorni uvjeti kupca ili druge osobe mogli smatrati prihvaćenima nakon uključivanja ovih općih uvjeta.

Ovi opći uvjeti vrijede bez obzira na statutarno ili stvarno sjedište kupca i bez obzira na njegovu stvarnu sposobnost razumijevanja jezika na kojem su ovi opći uvjeti sastavljeni. Pod uvjetima potrošačkog zakonodavstva kupac može zatražiti sklapanje ugovora na temelju ovih općih uvjeta i na drugom jeziku.

Vrste korisnika

Jednokratnom prijavom u internetsku trgovinu Mass elektroničkom poštom posjetitelj postaje gost Massa, a potvrđenom registracijom postaje član Massa. Kako gost, tako i član Massa (u daljnjem tekstu također korisnik) stječu pravo na kupnju u internetskoj trgovini Mass. 

Posjetitelj može registraciju za člana i jednokratnu prijavu kao gosta Massa izvršiti preko interneta.

Prilikom registracije u internetsku trgovinu kao član Massa, posjetitelj dobiva korisničko ime koje je jednako adresi njegove elektroničke pošte te lozinku. Korisničko ime i lozinka člana Massa nedvosmisleno se određuju i povezuju s unesenim podacima.

Registracija je moguća i tijekom postupka kupnje.

Ako korisnik bilo kada kasnije želi svoju adresu elektroničke pošte zamijeniti drugom, mora za to poslati zahtjev na info@mass-hr.com. Promjena adrese elektroničke pošte bit će izvedena isti ili najkasnije sljedeći radni dan, a o tome će korisnik biti obaviješten elektroničkom poštom.

Dostupnost informacija

Mass se obvezuje da će kupcu još prije nego ga obveže ugovor ili ponuda, pružiti sljedeće informacije:

 1. podatke o poduzeću Mass (naziv i sjedište poduzeća, matični broj),
 2. kontakt podatke koji korisniku omogućavaju brzu i učinkovitu komunikaciju (elektronička pošta),
 3. bitne značajke proizvoda (uključujući postprodajne usluge i jamstva),
 4. dostupnost proizvoda (svaki proizvod koji je u ponudi na internetskom mjestu mora biti dostupan u razumnom roku),
 5. uvjete dostave proizvoda (te način, mjesto i rok dostave),
 6. cijene koje moraju biti jasno i nedvosmisleno određene uz jasan prikaz sadrže li poreze i troškove prijevoza i druga davanja te rok valjanosti toga podatka,
 7. način plaćanja i dostave ili ispunjenja te rok valjanosti toga podatka,
 8. vremensku valjanost ponude,
 9. rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjete odustajanja (opis prava na odustajanje u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl. 72., st. 1.),
 10. pojašnjenje žalbenog postupka, uključujući sve podatke o kontakt osobi ili službi za kontakte s kupcima.

Oglašavanje

Objave trgovca predstavljaju prikaz osnovnih uvjeta kupnje, osim ako je objavom izričito određeno drugačije.

Trgovac jamči za značajke robe koje su kao takve navedene u okviru internetske trgovine MASS. Zbog tehničkih značajki kupčeve strojne ili programske opreme preko koje kupac na internetskoj stranici pregledava reklamiranu robu, moguća su neznatna odstupanja od stvarnog izgleda proizvoda.

Ponuda i cijene proizvoda

Zbog prirode poslovanja preko interneta, ponuda Massa ažurira se i mijenja često i brzo. U internetskoj trgovini prikazane su redovne cijene proizvoda uključujući PDV, eventualni popusti te akcijska cijena proizvoda. 

Cijena na prodajnim mjestima Mass može se razlikovati od cijene na internetu (može biti niža ili viša).

Narudžba

Kupoprodajni ugovor između Massa i kupca u internetskoj trgovini Mass sklopljen je u trenutku kada Mass kupcu pošalje prvu elektroničku poruku o statusu njegove narudžbe (s naslovom: Potvrda primljene narudžbe). Od tog trenutka su sve cijene i drugi uvjeti fiksirani i vrijede kako za Mass, tako i za kupca. Kupcem se smatra osoba s podacima koji su navedeni prilikom predaje narudžbe. Kasnije mijenjanje podataka o kupcu nije moguće.

Kupoprodajni ugovor (tj. prva elektronička poruka o statusu narudžbe) je u elektroničkom obliku pohranjena na poslužitelju Massa.

Načini plaćanja

U internetskoj trgovini Mass svojim kupcima omogućujemo isključljivo kartična plaćanja. Moguće je plaćanje karticama MasterCard®, Mastercard Electronic, Visa, Visa Electron, Visa Premium, V Pay, Maestro, Discover, DinaCard i Diners.

Maestro Mastercard Visa Diners

Na web shopu www.mass-shoes.com imate mogućnost jednokratnog plaćanja putem Maestro, Mastercard, Visa, Discover, DinaCardi Diners karticama te mogućnost obročnog plaćanja na 2-12 rate putem Mastercard standard, Mastercard gold, Mastercard go!, Mastercard platinum, Visa Business i Visa Avenue Mall karticama i na 6 rata putem Diners kartica te Maestro i Visa (MB+). Vrijedi za kartice Zagrebačke banke, Privredne banke i Erste banke.

Karticom možete platiti nakon što budete preusmjereni na internetsko sučelje za sigurno plaćanje. Prvo vam napravimo rezervaciju sredstava, i tek nakon provjerimo zalihu i mogućnosti isporuke sprovedemo plaćanje.

Prilikom plaćanja karticom putem interneta, u slučaju otkazivanja narudžbe ili promijene način plaćanja od strane korisnika, obavijestite nas na info@mass-hr.com za terećenje kartice ili povrat plaćenog iznosa kupnje. Mass pomoć je moguća u slučaju kada narudžba još nije bila pripremljena i slana na adresu kupca. 

Plaćanja se vrše isključivo u hrvatskim kunama (HRK) ili u slučaju da je sjedište trgovca izvan euro područja, u valuti koja predstavlja važeće platno sredstvo u državi sjedište trgovca. Prilikom odabira odgovarajućeg načina plaćanja kreditnom ili debitnom karticom, kupac se odriče eventualnog prava na odustajanje od ili promjenu naloga za izvršenje plaćanja odabranim načinom plaćanja.

Kupac je suglasan da trgovac smije u slučaju sumnje u zlouporabu bilo kojega načina plaćanja po vlastitoj jednostavnoj prosudbi svaku predmetnu transakciju bez prethodne obavijesti predati na rješavanje nadležnim tijelima.

Kupac je svjestan i suglasan da njegov pružatelj usluga plaćanja može u svrhu ispunjavanja obveza plaćanja u vezi s kupnjom u skladu s ovim općim uvjetima, kupcu naplatiti troškove transakcije koji trgovcu nisu poznati.

Prilikom plaćanja kreditnim ili debitnim karticama, kupac će biti preusmjeren na internetsku stranicu odgovarajućeg pružatelja usluga plaćanja preko kojega će trgovac napraviti rezervaciju na računu kupca izravno nakon slanja e-poruke kupcu o prihvaćanju njegove ponude od strane trgovca. Izravno sa slanjem poruke, da je paket pripremljen i slan na adresu kupca, napravi se i plaćanje iznosa koji zavisi od konačne zalihe artikla iz narudžbe kupaca.

Nakon danog naloga za izvršenje plaćanja kreditnom ili debitnom karticom, kupac se odriče svakoga prava na opoziv ili izmjene takvog naloga, inače trgovcu odgovara za sve troškove i štetu povezanu s njima.

Kupac je odgovoran za to da kod pružatelja usluga plaćanja kreditnim ili debitnim karticama ima dovoljan iznos sredstava na računu za plaćanje kupnje, da i inače ima uređene sve odnose s pružateljem usluga plaćanja te vrste, da ima pravo na plaćanje upotrijebljenom kreditnom ili debitnom karticom te da je prilikom predaje narudžbe dao potpune i točne podatke o upotrijebljenoj kreditnoj ili debitnoj kartici. U protivnom slučaju odgovara trgovcu za svu štetu i troškove koji bi trgovcu u vezi s navedenim kršenjem nastali.

Više o načinih plaćanja možete pronaći na VRSTE PLAĆANJA

Kod plaćanja platnim ili kreditnim karticama, vrijede i sljedeću uvjeti:

 • platitelj (podaci u računu korisnika) mora biti ista osoba ili organizacija koja je vlasnica platne ili kreditne kartice,
 • nakon potvrde primitka narudžbe nije moguća promjena sadržaja narudžbe, odnosno konačnog iznosa narudžbe, osim iznimno uz odobrenje Massa.

Izdavanje računa

Mass sa dostavom naručenih proizvoda kupcu u paketu pripremi i fizički račun. Na računu su raščlanjeni cijena i svi troškovi povezani s kupnjom te je navedena obavijest o pravnu na odustajanje od ugovora.

Kupac je dužan provjeriti točnost podataka prije predaje narudžbe. Kasnije uložene prigovore u pogledu pravilnosti izdanih računa ne uzimamo u obzir. Račun je pripremljen u poslovnoj jedinici gdje pripremamo artikle i šaljemo ih prema vašoj adresi.  

Cijene

Redovna cijena

To je osnovna cijena ispisana uz artikl. Sve cijene uključuju PDV, osim ako nije izričito napisano  drugačije. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja, pod gore navedenim uvjetima. Više o načinih plaćanja možete pronaći na VRSTE PLAĆANJA.

Unatoč iznimnim naporima da osiguramo najažurnije i točne podatke, može se dogoditi da je podatak o cijeni pogrešan. Popusti, promotivni kodovi itd. u pravilu se ne zbrajaju.

Kod za popust

Kod za popust donosi različite pogodnosti prilikom kupnje preko internetske trgovine Mass i vremenski je ograničen. Aktivni kod za popust naći ćete na naslovnoj stranici reklamne poruke, na stranici određenog odjeljka, u našem e-biltenu ili drugim medijima. Kodovi za popust nisu unaprijed određeni u pogledu iznosa i/ili popusta, niti su unaprijed planirani (datum valjanosti, odnosno aktivacije kodova prilagođavamo prema politici poslovanja).

U slučaju da kupac iskoristi kod za popust, a narudžbu s iskorištenim kodom kasnije sam opozove po vlastitoj volji, na nove pogodnosti koje nosi taj kod više nema pravo.

Uporaba koda za popust:

 • Odaberite artikle koje želite kupiti i stavite ih u košaricu. Vrijednost vaše narudžbe mora biti najmanje 1,00 kn veća od vrijednosti koda za popust. Kada završite s dodavanjem proizvoda u košaricu, nastavite klikom na gumb Na blagajnu. Odaberite način dostave, navedite naslov za dostavu i odaberite način plaćanja.
 • U istom koraku u polje promotivni kod, kod za popust upišite kod za popust i unos potvrdite klikom na gumb U slučaju da istovremeno želite iskoristiti više kodova za popust, u polje ih unesite istovremeno i odvojite iz zarezom ili razmakom. Nakon toga, kliknite gumb Upotrijebi.
 • Za kupnju jednog proizvoda moguće je iskoristiti samo jedan kod za popust. Broj kodova za popust ne smije premašivati broj naručenih različitih proizvoda (na primjer: prilikom narudžbe četiri proizvoda, istovremeno možete upotrijebiti najviše četiri različita koda za popust).
 • Kada upišete kodove za popust, vrijednost kodova za popust se automatski odbije od cijene vaše narudžbe u posljednjem koraku – Sažetak narudžbi. Ostaje iznos koji je potrebno platiti.
 • Kod za popust je jednokratni kod, što znači da ga možete upotrijebiti samo jednom.
 • Kombinacija različitih oblika pogodnosti (kod za popust, promotivni kod i bonus) unutar iste narudžbe nije moguća.

Promotivni kod

Promotivni kod donosi različite pogodnosti prilikom kupnje i vremenski je ograničen. Aktivni promotivni kod naći ćete na naslovnoj stranici reklamne poruke, na stranici određenog odjeljka, u našem e-biltenu ili drugim medijima. 

U slučaju da kupac iskoristi promotivni kod, a narudžbu s iskorištenim kodom kasnije sam opozove po vlastitoj volji ili se pošiljka tijekom transporta ošteti, na nove pogodnosti koje nosi taj kod više nema pravo.

Uporaba promotivnog koda:

 • Odaberite artikle koje želite kupiti i stavite ih u košaricu. Kada završite s dodavanjem proizvoda u košaricu, nastavite klikom na gumb Na blagajnu. Odaberite način dostave, navedite naslov za dostavu i odaberite način plaćanja.
 • U istom koraku u polje promotivni kod, kod za popust upišite promotivni kod i unos potvrdite klikom na gumb
 • Prilikom svake kupnje može se iskoristiti sam jedan promotivni kod (na primjer: prilikom narudžbe dva proizvoda možete istovremeno upotrijebiti najviše jedan promotivni kod).
 • Vrijednost vaše narudžbe mora biti najmanje 1,00 kn veća od vrijednosti promotivnog koda.
 • U slučaju da uz promotivni kod želite iskoristiti i kod za popust, broj kodova ne smije premašivati broj naručenih različitih proizvoda. Različite kodove istovremeno unesite u polje promotivnog koda, koda za popust i odvojite ih zarezom ili razmakom. Zatim kliknite gumb
 • Kada upišete promotivni kod, vrijednost kodova za popust se automatski odbije od cijene vaše narudžbe u posljednjem koraku – Sažetak narudžbi. Ostaje iznos koji je potrebno platiti.
 • Kombinacija različitih oblika pogodnosti (kod za popust, promotivni kod i bonus) unutar iste narudžbe nije moguća.

Postupak obavijesti o kupnji

 • Narudžba 

Nakon predaje narudžbe, kupac dobiva obavijest elektroničkom poštom da je narudžba prihvaćena. Članovi Massa uvijek mogu pronaći opširne informacije o statusu i sadržaju narudžbe na internetskoj stranici www.mass-shoes.com. Mass pregledava narudžbu, provjerava zalihe naručenih proizvoda te potvrđuje ili utemeljeno odbija narudžbu. Mass može nazvati kupca na njegov kontakt broj radi provjere podataka ili radi osiguranja točnosti isporuke. Kod isporuke proizvoda koji nisu na zalihama u internetskoj trgovini ili u fizičkim trgovinama, Mass je isključivo vezan na isporuku od strane svoga dobavljača i vrijeme u kojem taj dobavljač može isporučiti proizvod Massu. Mass sve vrijeme elektroničkom poštom obavještava kupca o ažurnim informacijama u vezi s isporukom proizvoda. Mass ne preuzima nikakvu odgovornost za štetu nastalu produženim rokovima isporuke ili neisporučivanjem proizvoda koje Mass nema na zalihama u vlastitom skladištu, osim u slučaju kada je to poduzeće Mass ili osoba pod njezinom odgovornošću uzrokovala namjerno ili iz nemara.

Za vrijeme trajanja situacije sa Koronavirusom moguće je, da neki artikli nisu na zalihi ili isporuka tih nije moguča. U tom primjeru Mass kontaktira kupca.

 • Narudžba poslana / Narudžba spremna 

Mass priprema i otprema proizvod u dogovorenom roku te o tome obavještava kupca elektroničkom poštom. Mass također kupca elektroničkom poštom obavještava o politici raskida ugovora, kamo se obratiti u slučaju kašnjenja s isporukom i gdje se obratiti u slučaju pritužbe. 

Ako kupac pravovremeno odluči otkazati narudžbu, dužan je odmah obavijestiti trgovca elektroničkom poštom na info@mass-shoes.hr. Ukoliko je narudžba već otpremljena, kupac mora napraviti klasični povrat proizvoda.

Više o dostavi možete provjeriti na DOSTAVA

Kupnja za pravne osobe

Postupak kupnje za pravne osobe potpuno je isti kao i za fizičke osobe, osim što u prvom koraku odaberete opciju ispostavljanja računa na poduzeće i potvrdite suglasnost s uvjetima poslovanja. Ako ste već kupovali za poduzeće, samo ga odaberite iz svoje arhive. 

Ako želite račun na poduzeće, prihvaćate uvjete poslovanja koji vrijede za poduzeća. Glavna razlika je u mogućnostima raskida ugovora: poduzećima, samostalnim poduzetnicima i drugim pravnim osobama omogućujemo da isporučene proizvode vraćaju pod jamstvenim uvjetima. Za navedene pravne osobe ne vrijedi mogućnost raskida ugovora u roku od 14 dana od preuzimanja proizvoda bez navođenja razloga, kao što je to slučaj s potrošačima (fizičkim osobama).

Pravne osobe ne mogu ostvariti pravo na raskid ugovora u roku od 14 dana bez valjanog razloga za povrat. Kupnja pravne osobe razmatra se po Zakonu o obveznim odnosima.

Povrat novca za kupnju pravnim osobama nije moguć. Za kupnju pravnih osoba također vrijede Opći uvjeti poslovanja Mass Shoes. Opširnije o mogućnostima povrata u okviru jamstvenih uvjeta možete pročitati u nastavku ili na stranici POVRAT, REKLAMACIJE i ZAMJENA.

Internetska trgovina Mass pruža pravnim osobama plaćanje platnom, odnosno kreditnom karticom MasterCard®, Mastercard Electronic, Visa, Visa Electron, Visa Premium, V Pay, Maestro, Discover, DinaCard i Diners.

Pravo na raskid ugovora od strane potrošača

Kao potrošač (navedeno vrijedi isključivo za fizičke osobe koje pridobivaju proizvod u svrhe izvan svoje dobitne djelatnosti) imate pravo u roku od 15 dana od preuzimanja proizvoda obavijestiti Mass o tome da raskidate ugovor. Pritom niste obavezni navesti razlog svoje odluke. Rok počinje teći dan nakon preuzimanja proizvoda.

Potrošač svoj raskid ugovora priopćuje putem slanja popunjenog obrazca kojeg šalje na adresu Mass Shoes d.o.o.-Odjel za povrat, Antuna Mihanovića 9, 47000 Karlovac. Sve informacije za raskid ugovora korisnicima je dostupan na stranicama POVRAT, ZAMJENA i REKLAMACIJA

Trgovac će odgovoriti pisanim putem na prigovor potrošača u roku od 15 dana od dana primitka prigovora. Evidenciju o uloženim prigovorima prodavatelj će čuvati u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača.

Potrošač trgovcu mora vratiti proizvod koji je neoštećen, nenošen, neupotrebljavan i u nepromijenjenoj količini i orginal ambalaži, osim ako proizvod nije uništen, pokvaren, izgubljen ili se njegova količina smanjila, ne da bi za to bio kriv potrošač. Potrošač proizvode ne smije slobodno upotrebljavati do raskida ugovora. Potrošač može pregledati i testirati proizvode u mjeri koja je potrebna da bi se utvrdilo stvarno stanje. Potrošač odgovara za smanjenje vrijednosti robe ako je smanjenje rezultat ponašanja koje nije nužno potrebno za utvrđivanje prirode, karakteristika i načina djelovanja robe.

Jedini trošak za potrošača u vezi s raskidom ugovora jest trošak vraćanja proizvoda (koji se u slučaju slanja obračunava po cjeniku dostavne/poštarske službe koju kupac sam odabere). Proizvod je potrebno vratiti trgovcu najkasnije u roku od 15 dana od slanja obavijesti o raskidu ugovora (kupnje). 

Moguće je i vračanje artikla u trgovine Mass. U tom slučaju – ako kupac vraća proizvod u roku 15 dana u odabranu trgovinu – kupac treba imati i dokaz o kupnji (račun ili ispis od banke).

Iznos izvršenih uplata, uključujući troškove dostave, vraća se u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka obavijesti o raskidu ugovora i artikala. Poduzeće primljene uplate vraća potrošaču na broj kartice koju zapiše na obrazac za povrat proizvoda. Ako potrošać vraća proizvod u trgovinu moguće je vraćanje uplate u trgovini odnosno na broj računa kojeg kupac zapiše na obrazcu.

U iznimnim slučajevima, kada se artikli ne vrate u skladu sa ZVPot-om, možemo potrošaču ponuditi otkup proizvoda uz odgovarajuću naknadu koja se utvrđuje zapisnikom prilikom povrata. Otkup sa smanjenom vrijednošću primjenjuje se uz potvrdu potrošača elektroničkom poštom. Potrošač spomenutu otkupninu koristi isključivo kada naručuje drugi proizvod jednake ili više vrijednosti. 

Pravo na povrat plaćenog iznosa kupnje u slučaju materijalnih nedostataka detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.

Za više informacija pogledajte stranicu POVRAT, ZAMJENA i REKLAMACIJA.

Materijalni nedostatak

Potrošač može ostvariti svoja prava koja proizlaze iz materijalnog nedostatka ako o nedostatku obavijesti trgovca u roku od dva mjeseca od dana otkrivanja nedostatka. Potrošač u obavijesti mora detaljno opisati nedostatak i omogućiti trgovcu da pregleda artikl.

Prodavač je odgovoran za materijalne nedostatke robe u skladu s odredbama civilnog prava. Potrošači podliježu odredbama zakona o zaštiti potrošača, čak i ako odstupaju od niže navedenih pravila.

Trgovac nije odgovoran za bilo kakve materijalne nedostatke na robi koji se pojave dvije godine nakon isporuke. Smatra se da je nedostatak postojao u trenutku isporuke ako se dogodi u roku od šest mjeseci od isporuke.

Potrošač koji je uredno obavijestio trgovca o nedostatku ima pravo od trgovca zahtijevati:

 • otklanjanje nedostatka na robi ili vraćanje dijela uplaćenog iznosa sorazmjerno nedostatku ili
 • neispravnu robu zamijeniti novom bez nedostataka ili
 • povrat uplaćenog iznosa.

Kada je nedostatak materijalan?

Kada:

 • proizvod nema svojstva potrebna za normalnu upotrebu ili promet,
 • proizvod nema svojstva potrebna za specifičnu uporabu za koju ga kupac kupuje, a trgovcu je bila poznata ili bi trebala biti poznata,
 • proizvod nema svojstva i odlike koje su bile izričito ili prešutno dogovorene ili propisane,
 • je trgovac isporučio proizvod koji ne odgovara uzorcima ili modelima, osim ako je uzorak ili model prikazan samo radi obavijesti.

Kako se provjerava primjerenost proizvoda?

Provjerava se s drugim proizvodom iste vrste, bez nedostataka, istodobno također izjavama proizvođača ili navodima na samom proizvodu. Primjerenost se također provjerava uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka.

Kako se utvrđuje materijalni nedostatak?

Kupac nas mora obavijestiti o eventualnom materijalnom nedostatku uz precizan opis i u zakonskom roku, dopuštajući nam da pregledamo proizvod. Više o reklamacijah možete provjeriti na stranicama POVRAT, ZAMJENA i REKLAMACIJE.

Kupac ima dvije mogućnosti za reklamacije:

 • slanje artikla dostavom/poštarskom službom na našu adresu (Mass Shoes d.o.o.-Odjel reklamacije, Antuna Mihanovića 9, 47000 Karlovac).
 • Reklamacija artikla u trgovini. U tom slučaju – ako kupac reklamira proizvod u odabranoj trgovini kupac treba imati i dokaz o kupnji (račun ili ispis od banke).

Pravo na utvrđivanje materijalnih nedostataka detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.

Trgovac mora odgovoriti kupcu na zahtjev u vezi s postojanjem nedostatka na robi ili nepravilnosti u pružanju usluge pisanim putem najkasnije u roku od 15 dana od primitka.

Ako trgovac uništi ili izgubi proizvod koji mu je dat na popravak, održavanje ili doradu, dužan je kupcu u roku od osam dana dostaviti novi identični proizvod po vlastitom izboru ili mu odmah platiti naknadu u visini maloprodajne cijene novog proizvoda.

Preuzimanje proizvoda vraćenih iz razmatranja materijalnog nedostatka

Kupac je po završetku postupka dužan preuzeti proizvod koji je dostavio trgovcu na razmatranje. Kupac preuzima proizvod na mjestu preuzimanja gdje ga je osobno predao trgovcu, odnosno u trgovini koju kupac sam odabere.

Trgovac kupcu šalje obavijest o vraćanju proizvoda iz postupka te ga poziva da preuzme proizvod. Kupac je dužan proizvod preuzeti u roku od 14 dana od dana obavijesti. Ako kupac ne preuzme proizvod u navedenom roku, proizvod će se predati trgovcu na čuvanje na adresu njegovog skladišta. Trgovac proizvod čuva u vlastitom skladištu najviše 6 mjeseci od datuma obavijesti.

Dostava

Izbor dobavljača je u domeni trgovca. Naš ugovorni partner za isporuku paketa na teritoriji Hrvatske je DPD, ali Mass zadržava pravo odabrati drugu dostavnu službu ako će na taj način učinkovitije ispuniti narudžbu. Više o dostavi možete pročitati na stranicama DOSTAVA.

Trgovac je obvezan isporučiti naručenu robu u besprijekornom stanju, u dogovorenoj količini i u dogovorenom roku na adresu koju je kupac naveo u svojoj narudžbi. Troškovi slanja naplaćuju se po cijeni koja je dostupna na stranici DOSTAVA. Roba se smatra isporučenom kada kupac u pisanom obliku potvrdi njezino prihvaćanje predstavniku trgovca, bez obzira na način dostave (tj. uključujući predstavnike dostavljača) ili ako, sukladno odredbama ovog odjeljka, dolazi do kašnjenja s preuzimanjem.

Ako je kupac potrošač, rizik od slučajnog oštećenja ili uništavanja robe prelazi na njega u trenutku kada se roba, u skladu s ovim općim uvjetima, stavi na njegovo raspolaganje ili kad kod kupca u skladu s ovim općim uvjetima dođe do kašnenja. U svim ostalim slučajevima, rizik od slučajnog oštećenja ili uništavanja robe prelazi na kupca u trenutku isporuke robe od strane trgovca dostavljaču.

U slučaju primijećenih problema s ispunjenjem obveze plaćanja na strani kupca, trgovac može po svom nahođenju odgoditi ili čak otkazati isporuku robe kupcu nakon otpreme do potpunog ispunjenja obveze plaćanja kupca.

Sigurnost

Mass koristi odgovarajuće tehnološke i organizacijske resurse za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka i plaćanja. Mass u tu svrhu koristi licencirani 128-bitni SSL certifikat.

Čuvanje osobnih podataka

Mass se zalaže za trajnu zaštitu svih osobnih podataka korisnika u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016, Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, te ostalim važećim propisima Republike Hrvatske.

Za sve detalje o obradi osobnih podataka pogledajte odjeljak POLITIKA PRIVATNOSTI i KOLAČIĆI. Korisnik mora biti svjestan da je dužan internetskom trgovcu posredovati svoje osobne podatke u ispravnom i istinitom obliku. Također je dužan internetskog trgovca obavijestiti i o promjeni svojih podataka. Prihvaćanjem ovih uvjeta korisnik potvrđuje da su osobni podaci koje je naveo ispravni.

Pružanje podataka je ugovorna obveza i podaci se obrađuju u svrhu obrade vaše narudžbe: završetak i potvrda narudžbe, priprema i isporuka proizvoda, rješavanje reklamacija i druga komunikacija vezana na kupnju. Ukoliko ne omogućite određene podatke, ne možemo ispuniti obveze koje proizlaze iz narudžbe.  Podaci će se čuvati u tu svrhu sve dok nisu ispunjene ugovorne obveze ili isteka zastarjelih rokova, s ciljem mogućih pravnih zahtjeva iz naslova ugovornog odnosa.

Pravila o kolačićima

Mass prikuplja i podatke koji se mogu osobno identificirati tijekom posjeta njegovoj web stranici, putem kolačića, u svrhu pružanja bolje funkcionalnosti i korisničkog iskustva, sigurnosti, nesmetanog rada web stranicei broja korisnika na web mjestu. Mass koristi sljedeće kolačiće:

Potrebni kolačići: ključni su i bez njih nijedna web stranica neće funkcionirati kako bi trebalo. Postavljaju se kada pojedinac pošalje obrazac, prijavi se ili interaktivno djeluje na web mjestu klikom na jednostavne povezave.

Analitički kolačići: Mass analizira promet na svakoj web lokaciji kako bi poboljšao korisničko iskustvo. Pojedinac prihvaća kolačić klikom na gumb na web mjestu ili nastavljajući aktivno pregledavanje web mjesta, što vrši nakon primitka obavijesti o kolačićima. Točan popis kolačića možete pronaći ovdje.

Oglašivački kolačići: To su kolačići partnerskih usluga Klavyjo i TagManager. Ako ne pristajete na njihovu upotrebu, kolačići se neće instalirati, ali mogu biti da neke zanimljive značajke Mass web stranice neće biti dostupne. Više o upotrebi kolačića možete pročitati ovdje.

Kolačići na društvenim mrežama: kolačići na društvenim mrežama omogućuju vam dijeljenje sadržaja web mjesta na nekim društvenim mrežama. Dodaci i alati trećih strana koji se koriste kao kolačići omogućuju funkcioniranje funkcionalnosti, pomažu nam analizirati koliko često posjećujete i kako se koriste naše web stranice.

Mass može obraditi podatke o lokaciji korisnika radi pružanja usluge ispravnog funkcioniranja i upotrebe svih funkcionalnosti u mobilnim i web aplikacijama: GPS koordinate (dužina, širina), IP postavke (lokacija preglednika ili korisničke aplikacije) dobivene s korisnikovog mobilnog uređaja. Mass obrađuje podatke o lokaciji na takav način da se ne mogu povezati s određenom ili prepoznatljivom osobom ili uz prethodni pristanak korisnika. Mass, na zahtjev za pristankom, informira korisnike o mogućnosti odbijanja pristanka, vrsti podataka koji se obrađuju, namjeni i trajanju takve obrade, te mogućnosti davanja tih podataka o lokaciji trećoj strani u svrhu pružanja usluge s dodanom vrijednošću. Korisnik može urediti svoj pristanak / opoziv suglasnosti u vezi s korištenjem podataka o lokaciji pri svakom povezivanju na mrežu ili za svaki prijenos komunikacije, bilo u samoj aplikaciji ili u postavkama "lokacijskih usluga" mobilnog uređaja. Iako ovo može onemogućiti funkcionalnost takvih podataka, postoje i druge mogućnosti aplikacije koje nisu povezane s podacima o lokaciji.

Više o kolačićima možete provjeriti na stranici POLITIKA PRIVATNOSTI i KOLAČIĆI

Komunikacija

Mass će kontaktirati korisnika isključivo sredstvima komunikacije na daljinu osim ako se korisnik s tim izričito ne slažeu skladu s odredbama Zakona o elektroničkim komunikacijama.

Reklamne elektroničke poruke Massa sadržaće:

 • jasnu i nedvosmislenu naznaku da je riječ o reklamnim porukama,
 • jasnu naznaku da je pošiljatelj Mass,
 • jasnu naznaku da je riječ o raznim akcijama, promocijama i drugim marketinškim tehnikama, uz jasno definirane uvjete sudjelovanja,
 • jasnu naznaku o načinu odjavljivanja od primanja reklamnih poruka,
 • izrično poštovanje želje korisnika da ne želi primati reklame.

Reklamne poruke Massa bit će jasno vidljive i odvojene od igara i natjecanja.

Ograničenje odgovornosti

Mass daje sve od sebe kako bi osigurao da su informacije objavljene na njegovoj internetskoj stranici ažurne i točne. Međutim, karakteristike proizvoda, rok isporuke ili cijene nekada su podložni tako munjevitim promjenama da Mass ne uspije istodobno ispraviti podatke i na internetskim stranicama.

Mass nije odgovoran za sadržaj recenzija o proizvodima koje su napisali posjetitelji. Mass prije objavljivanja recenzije pregledava i ne odobrava one koje su evidentno neistinite, neprimjerene, varave ili uvredljive. Mass nije odgovoran za informacije sadržane u recenzijama i ograničuje se od svake odgovornosti koja proizlazi iz tih sadržaja.

Mass ima mogućnost raskida ugovora samo ako je ustanovljen evidentan nedostatak odnosno pogreška. Kao evidentni smatraju se nedostaci kod bitnih karakteristika proizvoda i sve pogreške koje se u trgovinskoj praksi ili po namjerama kupaca smatraju odlučujućim te za koje Mass ne bi sklopio ugovor ukoliko bi sa njima bio upoznat. To uključuje i evidentne pogreške u cijeni. 

Pritužbe i sporovi

Mass poštuje važeće zakonodavstvo o zaštiti potrošača. Mass daje sve od sebe da ispuni svoju dužnost osigurati učinkovit sustav razmatranja pritužbi.

Svi sporovi, koji proizlaze iz ovih općih uvjeta i koje trgovac i kupac ne mogu riješiti međusobnim sporazumom, podliježu nadležnosti suda u kojem tuženik ima stalno ili privremeno prebivalište odnosno sjedište.

U slučaju da je tuženik trgovac, za suđenje je osim suda u mjestu sjedišta trgovca nadležan i sud na području stalnog ili privremenog prebivališta tužitelja.

Kupac može u slučaju poteškoća kontaktirati Mass elektroničkom poštom na info@mass-hr.com. Pritužba se podnosi elektroničkom poštom info@mass-hr.com. Postupak razmatranja pritužbi povjerljiv je.

Mass je svjestan da je glavno obilježje potrošačkih sporova nerazmjera između ekonomske vrijednosti zahtjeva i potrebnog vremena i troškova uloženog u rješavanje spora; to je također glavna prepreka potrošaču da spor uopće iznese pred sud. Zato Mass daje sve od sebe da sve eventualne sporove riješi sporazumno.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

U skladu sa zakonskim regulativama, MASS ne priznaje nikakvog alternativnog izvođača rješavanja potrošačkih sporova kao zakonito tijelo za rješavanje potrošačkog spora, kojeg bi potrošač pokrenuo u skladu sa Zakonom o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (u nastavku ZlsRPS).

U slučaju da kupac odnosno potrošač nije zadovoljan s rješenjem pritužbe, može u skladu sa ZlsRPS uložiti inicijativu za početak postupka alternativnog rješavanja konkretnog potrošačkog spora preko europske platforme za online rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). MASS u skladu sa ZlsRPS objavljuje i elektroničku poveznicu na europsko SRPS: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR

Kupac se može odlučiti i za podnošenje tužbe nadležnom sudu prema njegovom stalnom prebivalištu.

Mass, koji kao ponuditelj robe i pružatelj usluga omogućava internetsku trgovinu na području Republike Hrvatske, na svojoj internetskoj stranici objavljuje elektroničku poveznicu na Platformu za online rješavanje potrošačkih sporova (). Platforma je potrošačima dostupna ovdje.

Spomenuto uređenje proizlazi iz Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (u daljnjem tekstu ZlsRPS). Uredba (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o online rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2006/2004 i Direktive 2009/22/EZ.

Želimo vam pregršt ugodne i povoljne kupovine!

Uvjeti se primjenjuju od 22.4.2020. godine.