Opći uvjeti poslovanja internetske trgovine Mass (www.mass-shoes.com)

Ime društva: MASS SHOES d. o. o.

Sjedište: Lijepe naše 6, 49290 Klanjec

Djelatnost poduzeća: Trgovina na malo obućom i proizvodima od kože u specijaliziranim prodavaonicama

Registracija društva: 27. 6. 1990.

Porezni broj (OIB): 94682632604

 

Opći uvjeti internetske trgovine Mass sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova, Zakonom o elektroničkoj trgovini, Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te ostalim važećim propisima Republike Hrvatske.

Internetskom trgovinom Mass (u daljnjem tekstu: trgovina) upravlja društvo MASS SHOES d.o.o., Lijepe naše 6, Klanjec 49290, koje je pružatelj usluga e-poslovanja (u daljnjem tekstu: trgovac ili Mass).
Opći uvjeti poslovanja određuju rad internetske trgovine Mass, prava i obveze korisnika i trgovine te uređuju poslovni odnos između Massa i kupca.

Kupac je svaka osoba koja preko internetske trgovine s trgovcem ima sklopljen važeći sporazum o kupnji proizvoda trgovca. Svi ugovorni dogovori između trgovca i kupca u vezi s kupnjom proizvoda na internetskoj stranici uređeni su u ovim Općim uvjetima te u konkretnoj narudžbi.

Kupca obvezuju Opći uvjeti koji su važeći u trenutku kupnje (predaje internetske narudžbe). Korisnika se pri svakoj predaji narudžbe posebno upozorava na Opće uvjete poslovanja te kupac predajom narudžbe potvrđuje da je upoznat s njima.
Ovi Opći uvjeti prevladavaju nad drugim ugovornim uvjetima kupca ili ugovornim uvjetima druge osobe koji odstupaju od ovih Općih uvjeta. Ovi Opći uvjeti vrijede i kada trgovac, po saznanju da postoje suprotni ili drugačiji ugovorni uvjeti kupca ili druge osobe, izvede bilo kakav čin ispunjenja ili drugačiju konkludentnu radnju koja bi se mogla smatrati potvrdom suprotnih ili drugačijih ugovornih uvjeta kupca ili druge osobe. Potonji u svakom slučaju nisu valjani. To vrijedi i kada bi se ugovorni uvjeti kupca ili druge osobe mogli smatrati prihvaćenima nakon uključivanja ovih Općih uvjeta.

Ovi Opći uvjeti vrijede neovisno o statutarnom ili stvarnom sjedištu kupca i neovisno o njegovoj stvarnoj sposobnost razumijevanja jezika na kojem su ovi Opći uvjeti sastavljeni. Pod uvjetima potrošačkog zakonodavstva kupac može zatražiti sklapanje ugovora na temelju ovih Općih uvjeta i na drugom jeziku.

Vrste korisnika

Jednokratnom prijavom elektroničkom poštom u internetsku trgovinu Mass posjetitelj postaje gost Massa, a nakon što registracija bude potvrđena postaje član Massa (imate profil odnosno ste registrirani). I kao gost i kao član Massa (u daljnjem tekstu: korisnik) stječe pravo na kupnju u internetskoj trgovini Mass.

Posjetitelj se preko interneta može registrirati kao član ili se može jednokratno prijaviti kao gost Massa.

Pri registraciji za člana internetske trgovine posjetitelj dobiva korisničko ime koje je jednako adresi njegove elektroničke pošte te lozinku. Korisničko ime i lozinka člana Massa nedvosmisleno se određuju i povezuju s unesenim podacima. Registracija je moguća i tijekom postupka kupnje.

Ako korisnik bilo kada kasnije poželi svoju adresu elektroničke pošte zamijeniti drugom, mora poslati zahtjev na info@mass-hr.com. Adresa elektroničke pošte bit će promijenjena isti ili najkasnije sljedeći radni dan, o čemu će korisnik biti obaviješten elektroničkom poštom.

Dostupnost informacija

Mass se obvezuje da će kupcu prije negoli ga obveže ugovorom ili ponudom pružiti sljedeće informacije:
1. podatke o društvu Mass (naziv i sjedište društva, matični broj)
2. kontaktne podatke koji korisniku omogućavaju brzu i učinkovitu komunikaciju (elektronička pošta)
3. bitne značajke proizvoda (uključujući postprodajne usluge i jamstva)
4. dostupnost proizvoda (svaki proizvod koji je u ponudi na internetskom mjestu mora biti dostupan u razumnom roku)
5. uvjete dostave proizvoda (način, mjesto i rok dostave)
6. cijene koje moraju biti jasno i nedvosmisleno određene uz jasan prikaz obuhvaćaju li poreze i troškove prijevoza i druga davanja te rok valjanosti tih podataka
7. način plaćanja i dostave ili ispunjenja te rok valjanosti tih podataka
8. vremensku valjanost ponude
9. rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjete odustajanja (opis prava na odustajanje u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl. 72., st. 1.)
10. pojašnjenje žalbenog postupka, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za kontakte s kupcima.

Oglašavanje

Objave trgovca predstavljaju prikaz osnovnih uvjeta kupnje, osim ako je objavom izričito određeno drugačije.

Trgovac jamči za značajke proizvoda koje su kao takve navedene u okviru internetske trgovine Mass. Zbog tehničkih značajki strojne ili programske opreme kupca preko koje kupac na internetskoj stranici pregledava reklamiranu robu moguća su neznatna odstupanja od stvarnog izgleda proizvoda.

Ponuda i cijene proizvoda

Zbog prirode poslovanja preko interneta ponuda i cijene Massa ažuriraju se i mijenjaju često i brzo. U internetskoj trgovini prikazane su redovne cijene proizvoda s uključenim PDV-om, eventualni popusti te akcijska cijena proizvoda.

Cijena, popusti i akcije na prodajnim mjestima Massa mogu se razlikovati od cijene i akcija na internetu (mogu biti niže ili više).

Na web trgovini možete provjeriti zalihu veličine u trgovinama. Prikaz zaliha po trgovinama je informativan. Jedini način na koji možemo jamčiti da će vas proizvod čekati u odabranoj trgovini je online rezervacija (nije potrebno plaćanje). U protivnom se može dogoditi da proizvod nije više na zalihi zbog online ili fizičke prodaje. Stoga Vam savjetujemo da izvršite online rezervaciju proizvoda u trgovini u kojoj ga želite preuzeti i na taj način osigurate da će Vas proizvod čekati. Zadržavamo pravo da se određeni proizvod ne može isporučiti zbog nedosljednosti sustava.

Akcije

U internetskoj trgovini www.mass-shoes.com ne vrijede promocije 3 za 2, 40 % popusta na drugi, jeftiniji proizvod i 50 % popusta na drugi, jeftiniji proizvod. 

Važno - uvjeti vraćanja artikala i promjene narudžbe kod preuzimanja u trgovini kod primjera web akcije tipa "-xy EUR kod kupnje xy EUR i više", "3za2"...:

PREUZIMANJE U TRGOVINI i uvjeti za primanje popustau web akcijama tipa "-xy EUR kod kupnje xy EUR i više", "3za2"...:

Ako kupac promijeni web narudžbu kod preuzimanja u trgovini na način, da ukupni iznos ide ispod vrijednosti koju definira akcija (npr. xy EUR), onda popusti iz ove akcije kupcu ne pripadaju više, jer se promijenila vrijednost na računu. Do popusta iz ove akcije opravdane su kupnje čiji konačni iznos računa je vrijednost koju definira akcija (npr. xy EUR i više). Ako kupac uzima artikle čiji ukupni iznos jest manji od toga (npr. manji od xy EUR) onda plati cijenu artikala koje vrijede u trgovini. 

Uvjeti POVRATA u web akcijama tipa "-xy EUR kod kupnje xy EUR i više", "3za2"...:

Ako kupac vraća artikl, kojeg je kupio u takvoj web akciji, i ako to znači promjenu ukupnog iznosa računa ispod vrijednosti koju definira akcija (npr. xy EUR), onda kupac nije više opravdan do popusta iz takve akcije. Kod povrata kupcu pripada vrijednost razlike iznosa na prvom računu (račun kojeg kupac dobije za web kupnju) i novome računu (na novome računu - ako je taj manji od definirane vrijednosti - kupac napravi kupnju po cijenama koje vrijede bez web akcije).

Dakle, s povratom kod kojeg iznos računa nije više u okviru vrijednosti koju definira akcija (npr. xy EUR i više), promijenili su se uvjeti akcije, koja ima za korištenje popusta definiranu vrijednost. 

Narudžba

Kupoprodajni ugovor između Massa i kupca u internetskoj trgovini Mass smatra se sklopljenim u trenutku kada Mass kupcu pošalje prvu elektroničku poruku o statusu njegove narudžbe (s naslovom: Potvrda primljene narudžbe).

Od tog trenutka sve cijene i drugi uvjeti fiksni su i vrijede i za Mass i za kupca. Kupcem se smatra osoba čiji su podaci navedeni pri predaji narudžbe. Kasnije nije moguće mijenjati podatke o kupcu.

Kupoprodajni ugovor (tj. prva elektronička poruka o statusu narudžbe) pohranjuje se u elektroničkom obliku na poslužitelju Massa.

Načini plaćanja

U internetskoj trgovini Mass svojim kupcima omogućujemo plaćanje karticama, putem predračuna, PayPala, darovnom karticom ili pouzećem. Moguće je plaćanje karticama MasterCard®, Mastercard Electronic, Visa, Visa Electron, Visa Premium, V Pay, Maestro, Discover, DinaCard i Diners.

Maestro Mastercard Visa Diners

Više o načinu plaćanja možete saznat tu

U slučaju plaćanja pouzećem, kupnju ćete platiti DPD/GLS dostavnoj službi gotovinom. Ako odaberete dostavu na GLS paketoma onda je moguće samo plačanje pouzećem karticom.

U slučaju da sustav detektira da kupac više puta nije prihvatio online narudžbe plaćanje pouzećem ili ju je više puta otkazao, ovakav način online naručivanja (plačanje pouzećem) bit će automatski onemogućen. Ova vrsta ograničenja prvenstveno potiče odgovoran način kupovine. U tom slučaju kupcu su na raspolaganju svi ostali oblici online narudžbe, pri čemu može odabrati plaćanje karticom, PayPal-om, poklon karticom ili avansnim računom.

U internetskoj trgovini www.mass-shoes.com imate mogućnost jednokratnog plaćanja karticama Maestro, Mastercard, Visa, Discover, DinaCardi Diners te mogućnost obročnog plaćanja od 2 rate do 6 rata karticama Diners. Navedeno vrijedi za kartice Zagrebačke banke, Privredne banke i Erste banke. Kod plaćanja pouzećem obročno plaćanje na rate nije moguće. 

Uvjeti plaćanja na rate:

60 eur = 2 rate

90 eur  = 3 rate

150 eur = 4 rate

200 eur = 5 rata

250 eur = 6 rata

Minimalan iznos za obročno plaćanje karticama Diners jest 20 eur, a maksimalan 8.000,00 eur.

Minimalan iznos za obročno plaćanje karticama Maestro i Visa jest 30 eur.

Karticom možete platiti nakon što budete preusmjereni na internetsko sučelje za sigurno plaćanje. Prvo rezerviramo sredstva, a plaćanje provodimo tek nakon što provjerimo stanje na zalihi i mogućnosti isporuke.

Pri kartičnom plaćanju internetom, ako korisnik otkaže narudžbu ili promijeni način plaćanja, o tome nas morate obavijestiti na info@mass-hr.com kako bismo znali teretiti karticu ili vratiti plaćeni iznos. Mass može pomoći kada narudžba još nije pripremljena i poslana na adresu kupca.

Vašu narudžbu možete platiti i kod preuzimanja u trgovini (u tom slučaju nardužba čeka na vas 3 dana, poslije toga je otkazana).

U slučaju da sustav detektira da kupac više puta nije prihvatio online rezervaciju ili ju je više puta otkazao, ovakav način online naručivanja (rezervacije) bit će automatski onemogućen. Ova vrsta ograničenja prvenstveno potiče odgovoran način kupovine. U tom slučaju kupcu su na raspolaganju svi ostali oblici online narudžbe, pri čemu može odabrati plaćanje karticom, PayPal-om, poklon karticom, avansnim računom, Valù ili pouzećem.

Kupac je suglasan da trgovac u slučaju sumnje u zloupotrebu bilo kojeg načina plaćanja po vlastitoj prosudbi smije svaku predmetnu transakciju bez prethodne obavijesti predati na rješavanje nadležnim tijelima.
Kupac je svjestan i suglasan da njegov pružatelj usluga plaćanja u svrhu ispunjavanja obveza plaćanja u vezi s kupnjom u skladu s ovim općim uvjetima kupcu može naplatiti troškove transakcije koji trgovcu nisu poznati.

Pri plaćanju kreditnim ili debitnim karticama kupca se preusmjerava na internetsku stranicu odgovarajućeg pružatelja usluga plaćanja preko kojeg će trgovac rezervirati sredstva izravno na računu kupca nakon što trgovac kupcu pošalje e-poruku kojom prihvaća njegovu ponudu. Istovremeno sa slanjem poruke da je paket pripremljen i poslan na adresu kupca naplaćuje se iznos kupnje koji ovisi o konačnom stanju zalihe proizvoda iz narudžbe kupca.

Nakon danog naloga za plaćanje kreditnom ili debitnom karticom kupac se odriče svakog prava na opoziv ili izmjenu takva naloga. U suprotnome odgovara trgovcu za sve troškove i s njima povezanu štetu.

Odgovornost je kupca da kod pružatelja usluga plaćanja kreditnim ili debitnim karticama ima dovoljan iznos sredstava na računu za plaćanje kupnje, da i inače ima uređene sve odnose s pružateljem usluga plaćanja te vrste, da ima pravo na plaćanje korištenom kreditnom ili debitnom karticom te da pri predaji narudžbe daje potpune i točne podatke o korištenoj kreditnoj ili debitnoj kartici. U suprotnome odgovara trgovcu za svu štetu i troškove koje bi trgovac mogao snositi zbog navedenog kršenja.

Više o načinima plaćanja možete pronaći na VRSTE PLAĆANJA

Kod plaćanja platnim ili kreditnim karticama, vrijede i sljedeći uvjeti:

 • platitelj (podaci u računu korisnika) mora biti ista osoba ili organizacija koja je vlasnik platne ili kreditne kartice,
 • nakon potvrde primitka narudžbe nije moguća promjena sadržaja narudžbe, odnosno konačnog iznosa narudžbe, osim iznimno uz odobrenje Massa.

Izdavanje računa

Mass s naručenim proizvodima kupcu šalje račun putem e-adrese na elektroničku poštu. Račun se šalje kupcu kada se pošalju artikli na adresu. Ako ste odabrali preuzimanje u trgovini račun dobijete kod pokupa vaše narudžbe. Na računu su raščlanjeni cijena i svi troškovi povezani s kupnjom te je navedena obavijest o pravu na odustajanje od ugovora.

Kupac je dužan provjeriti točnost podataka prije predaje narudžbe. Naknadno uložene prigovore o ispravnosti izdanih računa ne uzimamo u obzir. 

Cijene

Redovna cijena

To je osnovna cijena ispisana uz proizvod. Sve cijene uključuju PDV, osim ako nije izričito napisano drugačije. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određen rok valjanosti. Cijene vrijede u slučaju plaćanja navedenim načinima plaćanja i pod navedenim uvjetima. Više o načinima plaćanja možete pronaći na VRSTE PLAĆANJA.

Unatoč iznimnim naporima da osiguramo ažurne i točne podatke, može se dogoditi da podatak o cijeni bude pogrešan. Popusti, promotivni kodovi itd. u pravilu se ne zbrajaju.

Akcije i popusti

Zbog tehničkih ograničenja, kampanje koje provodimo na webshopu mogu se razlikovati od onih koje provodimo u fizičkim trgovinama i obrnuto. Također se može dogoditi da se popusti na webshopu razlikuju od popusta u fizičkim trgovinama.

Kod za popust

Kôd za popust omogućuje različite pogodnosti pri kupnji u internetskoj trgovini Mass i vremenski je ograničen. Aktivan kôd za popust naći ćete na naslovnoj stranici reklamne poruke, na stranici određenog odjeljka, u našem e-biltenu ili drugim medijima. Kodovi za popust nisu unaprijed određeni u pogledu iznosa i/ili popusta niti se unaprijed planiraju (datum valjanosti, odnosno aktivacije kodova prilagođavamo politici poslovanja).

Ako kupac iskoristi kôd za popust, a narudžbu s iskorištenim kodom kasnije sam opozove po vlastitom nahođenju, više nema pravo na nove pogodnosti tog koda.
Upotreba koda za popust:
• Odaberite proizvode koje želite kupiti i stavite ih u košaricu. Vrijednost vaše narudžbe mora biti najmanje za 1,00 EUR veća od vrijednosti koda za popust. Kada završite s dodavanjem proizvoda u košaricu, nastavite klikom na gumb Na blagajnu. Odaberite način dostave, navedite naslov za dostavu i odaberite način plaćanja.
• U istom koraku u polje promotivni kôd, upišite kôd za popust i unos potvrdite klikom na gumb. U slučaju da istovremeno želite iskoristiti više kodova za popust, u polje ih unesite istovremeno i odvojite zarezom ili razmakom. Nakon toga kliknite na gumb Upotrijebi.
• Za kupnju jednog proizvoda može se iskoristiti samo jedan kôd za popust. Broj kodova za popust ne smije prelaziti broj naručenih različitih proizvoda (na primjer: pri narudžbi četiri proizvoda istovremeno možete upotrijebiti najviše četiri različita koda za popust).
• Kada upišete kodove za popust, vrijednost kodova za popust automatski se odbija od cijene vaše narudžbe u posljednjem koraku, tj. Sažetku narudžbi. Ostaje iznos koji je potrebno platiti.
• Kôd za popust jednokratan je kôd, što znači da ga možete upotrijebiti samo jednom.
• U istoj narudžbi nije moguće kombinirati različite oblike pogodnosti (kôd za popust, promotivni kôd i bonus).

Promotivni kod

Promotivni kôd donosi različite pogodnosti pri kupnji i vremenski je ograničen. Aktivni promotivni kôd naći ćete na naslovnoj stranici reklamne poruke, na stranici određenog odjeljka, u našem e-biltenu ili drugim medijima.
Ako kupac iskoristi promotivni kôd, a narudžbu s iskorištenim kodom kasnije sam opozove po vlastitoj volji ili se pošiljka tijekom transporta ošteti, više nema pravo na nove pogodnosti koje nosi taj kôd.

Upotreba promotivnog koda:
• Odaberite proizvode koje želite kupiti i stavite ih u košaricu. Kada završite s dodavanjem proizvoda u košaricu, nastavite klikom na gumb Na blagajnu. Odaberite način dostave, navedite naslov za dostavu i odaberite način plaćanja.
• U istom koraku u polje promotivni kôd, kôd za popust upišite promotivni kôd i unos potvrdite klikom na gumb.
• Pri svakoj kupnji možete iskoristiti samo jedan promotivni kôd (na primjer: pri narudžbi dvaju proizvoda istovremeno možete upotrijebiti samo jedan promotivni kôd).
• Vrijednost vaše narudžbe mora biti najmanje za 1,00 EUR veća od vrijednosti promotivnog koda.
• Ako uz promotivni kôd želite iskoristiti i kôd za popust, broj kodova ne smije prelaziti broj naručenih različitih proizvoda. Različite kodove istovremeno unesite u polje promotivnog koda, koda za popust i odvojite ih zarezom ili razmakom. Zatim kliknite na gumb.
• Kada upišete promotivni kôd, vrijednost kodova za popust automatski se odbija od cijene vaše narudžbe u posljednjem koraku, tj. Sažetku narudžbi. Ostaje iznos koji je potrebno platiti.
• U istoj narudžbi nije moguće kombinirati različite oblike pogodnosti (kôd za popust, promotivni kôd i bonus).

Postupak obavijesti o kupnji

 • Narudžba 

Nakon predaje narudžbe kupac elektroničkom poštom dobiva obavijest o tome da je narudžba prihvaćena. Članovi Massa uvijek mogu pronaći opširne informacije o statusu i sadržaju narudžbe na internetskoj stranici www.mass-shoes.com.

Mass pregledava narudžbu, provjerava zalihe naručenih proizvoda te potvrđuje ili utemeljeno odbija narudžbu. Mass može nazvati kupca na njegov kontaktni broj radi provjere podataka ili osiguranja točnosti isporuke.

Pri isporuci proizvoda koji nisu na zalihama u internetskoj trgovini ili u fizičkim trgovinama, Massova isporuka isključivo ovisi o dobavljaču i vremenu u kojem taj dobavljač može isporučiti proizvod Massu.

Mass tijekom cijelog tog razdoblja elektroničkom poštom obavještava kupca i navodi ažurirane informacije u vezi s isporukom proizvoda. Mass ne preuzima nikakvu odgovornost za štetu nastalu produženim rokovima isporuke ili neisporukom proizvoda koje Mass nema na zalihama u vlastitom skladištu, osim u slučaju kada društvo Mass ili osoba pod njegovom odgovornošću namjerno ili iz nemara uzrokuje štetu.

 • Narudžba poslana / Narudžba spremna 

Mass priprema i otprema proizvod u dogovorenom roku te o tome obavještava kupca elektroničkom poštom. Mass također elektroničkom poštom obavještava kupca o politici raskida ugovora, kome se obratiti u slučaju kašnjenja s isporukom, a kome u slučaju pritužbe.

Ako kupac pravovremeno odluči otkazati narudžbu, dužan je o tome odmah obavijestiti trgovca elektroničkom poštom na info@mass-hr.com. Ako je narudžba već poslana, kupac mora napraviti klasičan povrat proizvoda.

Više o dostavi možete provjeriti na DOSTAVA

 

 • Narudžba je pripremljena za preuzimanje - mogućnost preuzimanja u trgovini

U Mass-u postoji mogućnost preuzimanja proizvoda u odabranim Mass trgovinama. Kada su proizvodi spremni, e-poštom ćete primiti obavijest da su proizvodi spremni za preuzimanje. U slučaju da ste naručili proizvode koji nisu dostupni u trgovini gdje ste odabrali preuzimanje, preuzimanje može potrajati nekoliko dana. Ako ste odabrali proizvode koji su na skladištu u odabranoj trgovini, preuzimanje je moguće istog ili sljedećeg dana. U svakom slučaju, kupac obavijest o pripremljenim proizvodima dobiva e-poštom.

 

 • Otkazivanje narudžbe

 U slučaju da vam Mass ne može dostaviti pojedinačne proizvode ili narudžbe, primit ćete obavijest tvrtke Mass o otkazivanju narudžbe.

Po odustajanju od ugovora u kojem je korišten kod za popust, ta se sredstva smatraju popustom i ne vraćaju se korisniku. Korisniku se vraća samo uplaćeni iznos.

 

Kupnja za pravne osobe

Postupak kupnje za pravne osobe potpuno je isti kao i za fizičke osobe, osim što u prvom koraku odaberete opciju ispostavljanja računa na poduzeće i potvrdite suglasnost s uvjetima poslovanja. 

Ako želite račun na poduzeće, morate prihvatiti uvjete poslovanja koji vrijede za poduzeća. Glavna je razlika u mogućnostima raskida ugovora: poduzećima, samostalnim poduzetnicima i drugim pravnim osobama omogućujemo da isporučene proizvode vraćaju pod jamstvenim uvjetima. Za navedene pravne osobe ne vrijedi mogućnost raskida ugovora u roku od 100 dana od preuzimanja proizvoda bez navođenja razloga, kao što je to slučaj s potrošačima (fizičkim osobama).

Pravne osobe ne mogu ostvariti pravo na raskid ugovora u roku od 100 dana bez valjanog razloga za povrat. Kupnja pravne osobe razmatra se po Zakonu o obveznim odnosima.

Povrat novca za kupnju pravnim osobama nije moguć. Za kupnju pravnih osoba također vrijede Opći uvjeti poslovanja Mass Shoes. Opširnije o mogućnostima povrata u okviru jamstvenih uvjeta možete pročitati u nastavku ili na POVRAT, REKLAMACIJE i ZAMJENA.

Internetska trgovina Mass pravnim osobama omogućuje plaćanje platnim, odnosno kreditnim karticama kako je naznačeno na vrste plaćanja.

Razlikovanje internetskih i fizičkih kupaca

Tko je web kupac?

Web kupci su svi kupci koji kod kupnje nisu imali kontakta sa proizvodom. Web kupci su svi kupci koji su napravili kupnju na internetskoj trgovini i odabrali jedan od sljedećih načina plaćanja i dostave:

 • Plaćanje karticom putem interneta & dostava na odabranu adresu
 • Plaćanje karticom putem interneta & preuzimanje artikla u odabranoj trgovini
 • Plaćanje karticom ili gotovinom pouzećem i dostava na odabranu adresu
 • Plaćanje predračunom & dostava na odabranu adresu

Web kupac ima pravo na zamjenu artikla u roku od 100 kalendarskih dana bez razloga za zamjenu. Rok za zamjenu počinje 1 dan poslije izdanog računa za vašu narudžbu

 

Tko je fizički,maloprodajni kupac? 

Fizički, maloprodajni kupci su svi koji ispunjavaju sljedeće značajke kupnje:

 • Kupac koji odabere internetsku REZERVACIJU t.j. odabere plaćanje u trgovini & preuzimanje u trgovini (plaćanje u trgovini je moguće gotovinom ili karticom)
 • Kupac koji napravi običnu kupnju u trgovini.

Fizički, maloprodajni kupac ima pravo na zamjenu roku od 31 kalendarski dan isključivo u fizičkim trgovinama. Zamjene putem pošte za fizičke kupce nisu moguće.

 

Što su rezervacije?

Rezervacija je primjer kupnje kod koje kupac vrši plaćanje u trgovini. Za kupnje iz rezervacije razdoblje zamjene je 31 dan. Kupnja uz rezervaciju uključuje internetsku rezervaciju uz preuzimanje i plaćanje u trgovini.

Potrošačevo pravo na raskid ugovora za web kupnje

Kao potrošač (navedeno vrijedi isključivo za fizičke osobe koje proizvod pribavljaju u svrhe izvan svoje dobitne djelatnosti) imate pravo u roku od 100 dana od preuzimanja proizvoda obavijestiti Mass o tome da raskidate ugovor. Taj rok vrijedi od 26.10.2020, za sve narudžbe prije toga vrijedi rok 15 dana. 

Pritom niste obavezni navesti razlog svoje odluke. Rok počinje teći dan nakon preuzimanja proizvoda.

Sve informacije o raskidu ugovora korisnicima su dostupne na POVRAT, ZAMJENA i REKLAMACIJA

Trgovac će na prigovor potrošača odgovoriti pisanim putem u roku od 15 dana od dana primitka prigovora. Evidenciju o uloženim prigovorima prodavatelj će čuvati u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača

Potrošač trgovcu mora vratiti proizvod koji je neoštećen, nenošen, neupotrebljavan, u nepromijenjenoj količini i originalnoj ambalaži, osim ako je proizvod uništen, pokvaren, izgubljen ili se njegova količina smanjila, za što potrošač nije kriv. Potrošač ne smije slobodno upotrebljavati proizvode do raskida ugovora.

Potrošač može pregledati i testirati proizvode u mjeri koja je potrebna da bi se utvrdilo stvarno stanje. Potrošač odgovara za umanjenu vrijednosti robe ako je ona rezultat ponašanja koje nije nužno potrebno za utvrđivanje prirode, značajki i načina djelovanja robe.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana. Mass shoes d.o.o. obavještava kupce da će umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda u odnosu na oštećenje ambalaže odnosno oštećenje proizvoda koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti proizvoda utvrđivati za svaki vraćeni proizvod pojedinačno te će o utvrđenom obavijestiti kupca nakon primitka vraćenog proizvoda ako postoji potreba za naknadom.

Jedini trošak za potrošača u vezi s raskidom ugovora jest trošak vraćanja proizvoda (koji se u slučaju slanja obračunava po cjeniku dostavne/poštanske službe koju kupac sam odabere). Proizvod je potrebno vratiti trgovcu najkasnije u roku od 15 od dana od slanja obavijesti o raskidu ugovora (kupnje).

Moguće je i vraćanje artikla u trgovine Mass. U tom slučaju – ako kupac vraća proizvod u odabranu trgovinu – kupac treba imati i dokaz o kupnji (račun ili bankovni ispis).

Iznos izvršenih uplata, uključujući troškove dostave (ako ih zaračunavamo), vraća se u najkraćemu mogućem roku, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka obavijesti o raskidu ugovora i proizvoda.

Društvo primljene uplate vraća potrošaču na broj kartice sa kojom je platio narudžbu. Ako potrošač proizvod vraća u trgovinu, moguće je vraćanje uplate u trgovini, odnosno na broj računa koji kupac napiše u obrascu.

U iznimnim slučajevima, kada se proizvodi ne vrate u skladu sa ZVPot-om, potrošaču možemo ponuditi otkup proizvoda uz odgovarajuću naknadu koja se utvrđuje zapisnikom pri povratu. Otkup sa smanjenom vrijednošću primjenjuje se uz potvrdu potrošača elektroničkom poštom. Potrošač spomenutu otkupninu može upotrijebiti isključivo kada naručuje drugi proizvod jednake ili više vrijednosti.
Pravo na povrat plaćenog iznosa kupnje u slučaju materijalnih nedostataka detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača. Za više informacija pogledajte stranice POVRAT, ZAMJENA i REKLAMACIJA.

Materijalni nedostatak

Potrošač može ostvariti svoja prava koja proizlaze iz materijalnog nedostatka ako o nedostatku obavijesti trgovca u roku od dva mjeseca od dana otkrivanja nedostatka. Potrošač u obavijesti mora detaljno opisati nedostatak i omogućiti trgovcu da pregleda proizvod.

Prodavač je odgovoran za materijalne nedostatke robe u skladu s odredbama građanskog prava. Potrošači podliježu odredbama zakona o zaštiti potrošača, čak i ako odstupaju od pravila navedenih u nastavku.
Trgovac nije odgovoran ni za kakve materijalne nedostatke na robi koji se pojave dvije godine nakon isporuke. Smatra se da je nedostatak postojao u trenutku isporuke ako se dogodi u roku od šest mjeseci od isporuke.

Potrošač koji je uredno obavijestio trgovca o nedostatku ima pravo od trgovca zahtijevati:
o otklanjanje nedostatka na robi ili vraćanje dijela uplaćenog iznosa razmjerno nedostatku neispravne robe ili zamjena novom bez nedostataka
o povrat uplaćenog iznosa.

Kada je nedostatak materijalan?

Kada:

 • proizvod nema svojstva potrebna za normalnu upotrebu ili promet,
 • proizvod nema svojstva potrebna za specifičnu uporabu za koju ga kupac kupuje, a trgovcu je bila poznata ili bi trebala biti poznata,
 • proizvod nema svojstva i odlike koje su bile izričito ili prešutno dogovorene ili propisane,
 • je trgovac isporučio proizvod koji ne odgovara uzorcima ili modelima, osim ako je uzorak ili model prikazan samo radi obavijesti.

Kako se provjerava primjerenost proizvoda?

Provjerava se s drugim proizvodom iste vrste i bez nedostataka te prema izjavama proizvođača ili navodima na samom proizvodu. Primjerenost se također provjerava uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka.

Kako se utvrđuje materijalni nedostatak?

Kupac nas u zakonskom roku mora obavijestiti o eventualnom materijalnom nedostatku precizno ga opisujući i dopuštajući nam da pregledamo proizvod. Više o reklamacijama možete pročitati na:

POVRAT

ZAMJENA

REKLAMACIJE.

Kupac ima dvije mogućnosti za reklamacije:

 • slanje proizvoda dostavnom/poštarskom službom na adresu (Mass Shoes d.o.o. – Odjel reklamacije, Antuna Mihanovića 9, 47000 Karlovac)
 • reklamacija proizvoda u trgovini. U tom slučaju – ako reklamira proizvod u odabranoj trgovini – kupac treba imati i dokaz o kupnji (račun ili bankovni ispis)
 • Pravo na utvrđivanje materijalnih nedostataka detaljnije uređuju odredbe Zakona o zaštiti potrošača.
 • Trgovac na zahtjev kupca o postojanju nedostatka na robi ili nepravilnostima u pružanju usluge mora odgovoriti pisanim putem najkasnije u roku od 15 dana od primitka.
 • Ako trgovac uništi ili izgubi proizvod koji mu je dan na popravak, održavanje ili doradu, dužan je kupcu u roku od osam dana dostaviti novi identičan proizvod po vlastitom izboru ili mu odmah platiti naknadu u visini maloprodajne cijene novog proizvoda.

Preuzimanje proizvoda vraćenih s razmatranja o postojanju materijalnog nedostatka

Kupac je po završetku postupka dužan preuzeti proizvod koji je dostavio trgovcu na razmatranje. Kupac preuzima proizvod na mjestu preuzimanja gdje ga je proizvod osobno predao trgovcu, odnosno u trgovini koju kupac sam odabere.

Trgovac kupcu šalje obavijest o vraćanju proizvoda iz postupka te ga poziva da preuzme proizvod. Kupac je proizvod dužan preuzeti u roku od 14 dana od dana obavijesti. Ako kupac ne preuzme proizvod u navedenom roku, proizvod će biti predan trgovcu na čuvanje na adresi njegova skladišta. Trgovac proizvod čuva u vlastitom skladištu najviše šest mjeseci od datuma obavijesti.

Dostava

O izboru dostavljača odlučuje trgovac. Naš ugovorni partner za isporuku paketa na teritoriju Hrvatske jest DPD i GLS, ali Mass zadržava pravo odabrati drugu dostavnu službu ako će na taj način učinkovitije odraditi narudžbu. Moguće je odabrati i dostavu na GLS paketomate. Više o dostavi možete pročitati na DOSTAVA.

Trgovac je obavezan isporučiti naručenu robu u besprijekornom stanju, u dogovorenoj količini i u dogovorenom roku na adresu koju je kupac naveo u svojoj narudžbi.

Dostava je BESPLATNA za sve narudžbe u vrijednosti 25 EUR i više. U slučaju, da je ukupna vrijednost manja od 25 EUR se obračunava dostava 3,99 EUR.

Roba se smatra isporučenom kada kupac u pisanom obliku potvrdi njezino prihvaćanje predstavniku trgovca, neovisno o načinu dostave (tj. uključujući predstavnike dostavljača) ili ako, u skladu s odredbama ovog odjeljka, dođe do kašnjenja s preuzimanjem.

Ako je kupac potrošač, rizik od slučajnog oštećenja ili uništavanja proizvoda prelazi na njega u trenutku kada mu se proizvod, u skladu s ovim Općim uvjetima, stavi na raspolaganje ili kad kod kupca, u skladu s ovim Općim uvjetima, dođe do kašnjenja. U svim ostalim slučajevima rizik od slučajnog oštećenja ili uništavanja proizvoda prelazi na kupca u trenutku kada trgovac isporuči proizvod dostavljaču.

U slučaju uočenih problema u pogledu ispunjenja obveze plaćanja na strani kupca, trgovac može po vlastitu nahođenju odgoditi ili čak otkazati isporuku proizvoda kupcu nakon otpreme do potpunog ispunjenja obveze plaćanja kupca.

 

Preuzimanje u trgovini

Na webshopu možete odabrati preuzimanje u trgovini. Preuzimanje u trgovini provode odabrane trgovine. Omogućujemo plaćanje karticama i gotovinom po primitku naručenih proizvoda putem interneta i kod preuzimanja u trgovini. Pročitajte više o naručivanju u trgovini na PREUZIMANJE U TRGOVINI. 

Na webshopu možete odabrati plaćanje u trgovini (time ste izvršili ste rezervaciju, a niste izvršili kupnju) ili možete platiti karticom putem interneta (time ste obavili kupnju).

Kupnju, kod koje ste odlučili proizvode preuzeti u trgovini, možete platiti:

 • Karticom preko webshopa prilikom online narudžbe (to vas čini web kupcem)
 • Karticom, gotovinom ili darovnom karticom Mass po primitku proizvoda (rezervacija, time postajete fizički kupac); gotovinsko plaćanje moguće je samo u radno vrijeme trgovine.

Ograničenja rezervacije i plaćanja u trgovini

Kupac istovremeno može imati otvorenu 1 rezervaciju gdje je odabrao plaćanje u trgovini. Do izvršenja rezervacije (online narudžbe s plaćanjem u trgovini) nije moguće izvršiti druge online narudžbe u obliku rezervacije. Ali moguči su svi ostali oblici online narudžbe uz plaćanje unaprijed.

Kupac može odabrati plaćanje u trgovini prilikom rezervacije 1 proizvoda. Ukoliko kupac ima više od 1 proizvoda (2 ili više) u online narudžbi, potrebno je plaćanje unaprijed (karticom, PayPal, darovnom karticom, predračunom, Valù ili pouzećem).

U slučaju da sustav detektira da kupac više puta nije prihvatio online rezervaciju ili ju je više puta otkazao, ovakav način online naručivanja (rezervacije) bit će onemogućen. Ova vrsta ograničenja prvenstveno potiče odgovoran način kupovine. U tom slučaju kupcu su na raspolaganju svi ostali oblici online narudžbe, pri čemu može odabrati plaćanje karticom, PayPal-om, poklon karticom, avansnim računom ili pouzećem.

Na web trgovini možete provjeriti zalihu veličine u trgovinama. Prikaz zaliha po trgovinama je informativan. Jedini način na koji možemo jamčiti da će vas proizvod čekati u odabranoj trgovini je online rezervacija (nije potrebno plaćanje). U protivnom se može dogoditi da proizvod nije više na zalihi zbog online ili fizičke prodaje. Stoga Vam savjetujemo da izvršite online rezervaciju proizvoda u trgovini u kojoj ga želite preuzeti i na taj način osigurate da će Vas proizvod čekati. Zadržavamo pravo da se određeni proizvod ne može isporučiti zbog nedosljednosti sustava.

Korisnički račun

Pregled narudžbi

Sve narudžbe sustavno su razvrstane po datumima.

Svaka narudžba ima svoj serijski broj koji možete upotrijebiti da biste olakšali komunikaciju s centrima za korisničku podršku i identifikaciju proizvoda na našim prodajnim mjestima. U popisu se navode datum narudžbe i cijena proizvoda.

 

e-vijesti

Želite li primati obavijesti o novostima, popustima i posebnim ponudama poput besplatne dostave, popusta, sezonske rasprodaje, akcijskih ponuda, najpopularnijih proizvoda, novih proizvoda i još mnogo toga? Označite opciju „Da, želim primati e-vijesti” kako biste ih primali e-poštom. 

 

Odjava računa

Ako odlučite odjaviti račun, dobit ćete e-poštu s uputama za odjavu računa. OPREZ: Odjava je nepovratna i onemogućuje daljnji pristup informacijama o narudžbama.

 

Moje adrese 

Ako proizvod naručujete na drugu adresu (ne na glavnu), možete dodati novu adresu. To se odnosi i na adrese za slanje računa kao i na adrese za dostavu. Možete unijeti više adresa i zatim jednostavno svaki put odabrati pravu.

 

Pomoć korisnicima

Opcija Moj profil u internetskoj trgovini Mass omogućuje vam brz i jednostavan pristup podacima o vašim narudžbama.

Kao registrirani korisnik imate pristup brojnim podacima. Možete provjeriti status svoje narudžbe (ako je to još moguće), promijeniti osobne podatke i adresu za primanje računa i dostavu. Praktični pregled pronaći ćete na uvodnoj stranici Moj profil, gdje možete mijenjati lozinke, uređivati osobne podatke, adrese za dostavu i račune.

Sigurnost

Mass upotrebljava odgovarajuće tehnološke i organizacijske resurse za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka i plaćanja. Mass u tu svrhu upotrebljava licencirani 128-bitni SSL certifikat.

Čuvanje osobnih podataka

Mass se zalaže za trajnu zaštitu svih osobnih podataka korisnika u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016, Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te ostalim važećim propisima Republike Hrvatske.
Sve detalje o obradi osobnih podataka pogledajte na stranicama POLITIKA PRIVATNOSTI i KOLAČIĆI.

Korisnik mora biti svjestan da je internetskom trgovcu dužan navesti svoje osobne podatke u ispravnom i istinitom obliku. Također je dužan obavijestiti internetskog trgovca i o promjeni svojih podataka. Prihvaćanjem ovih uvjeta korisnik potvrđuje da su osobni podaci koje je naveo ispravni.

Pružanje podataka ugovorna je obveza i podaci se obrađuju u svrhu obrade vaše narudžbe: završetka i potvrde narudžbe, pripreme i isporuke proizvoda, rješavanja reklamacija i druge komunikacije u vezi s kupnjom Ako ne omogućite određene podatke, ne možemo ispuniti obveze koje proizlaze iz narudžbe. Podaci će se čuvati u tu svrhu sve dok ne budu ispunjene ugovorne obveze ili do isteka zastarjelih rokova zbog mogućih pravnih zahtjeva koji proizlaze iz ugovornog odnosa.

Pravila o kolačićima

Mass kolačićima prikuplja i podatke koji vas mogu osobno identificirati tijekom posjeta njegovoj internetskoj stranici u svrhu pružanja bolje funkcionalnosti i korisničkog iskustva, sigurnosti, nesmetanog rada internetske stranice i broja korisnika na internetskom mjestu.

Mass upotrebljava sljedeće kolačiće:

Potrebne kolačiće: ključni su i bez njih nijedna internetska stranica neće funkcionirati kako bi trebala. Postavljaju se kada pojedinac pošalje obrazac, prijavi se ili interaktivno djeluje na internetskom mjestu klikom na jednostavne poveznice.

Analitičke kolačiće: Mass analizira promet na svakoj internetskoj lokaciji kako bi poboljšao korisničko iskustvo. Pojedinac prihvaća kolačić klikom na gumb na internetskom mjestu ili nastavljajući aktivno pregledavanje internetskog mjesta nakon primitka obavijesti o kolačićima. Točan popis kolačića možete pronaći ovdje.

Oglašivačke kolačiće: to su kolačići partnerskih usluga Klavyjo i TagManager. Ako ne pristajete na njihovu upotrebu, kolačići se neće instalirati, ali u tom slučaju neke zanimljive značajke Massove internetske stranice neće biti dostupne. Više o upotrebi kolačića možete pročitati ovdje.

Kolačiće na društvenim mrežama: kolačići na društvenim mrežama omogućuju vam dijeljenje sadržaja internetskog mjesta na nekim društvenim mrežama. Dodaci i alati trećih strana koji se upotrebljavaju kao kolačići omogućuju funkcioniranje funkcionalnosti, pomažu nam analizirati koliko često posjećujete naše internetske stranice i kako se upotrebljavaju naše internetske stranice.

Mass može obrađivati podatke o lokaciji korisnika radi pružanja usluge ispravnog funkcioniranja i upotrebe svih funkcionalnosti u mobilnim i internetskim aplikacijama: GPS koordinate (dužina, širina), IP postavke (lokacija preglednika ili korisničke aplikacije) dobivene s korisnikova mobilnog uređaja. Mass obrađuje podatke o lokaciji na način da se ne mogu povezati s određenom ili prepoznatljivom osobom ili uz prethodni pristanak korisnika.

Na zahtjev za pristankom Mass informira korisnike o mogućnosti odbijanja pristanka, vrsti podataka koji se obrađuju, namjeni i trajanju takve obrade te o mogućnosti pružanja tih podataka o lokaciji trećoj strani u svrhu pružanja usluge s dodanom vrijednošću. Korisnik svoj pristanak / opoziv suglasnosti u vezi s korištenjem podataka o lokaciji može urediti pri svakom povezivanju na mrežu ili za svaki prijenos komunikacije u samoj aplikaciji ili u postavkama „lokacijskih usluga” mobilnog uređaja. Iako to može onemogućiti funkcionalnost takvih podataka, postoje i druge mogućnosti aplikacije koje nisu povezane s podacima o lokaciji.
Više o kolačićima možete pročitati na stranicici POLITIKA PRIVATNOSTI i KOLAČIĆI

Komunikacija

U skladu s odredbama Zakona o elektroničkim komunikacijama Mass će s korisnikom kontaktirati isključivo sredstvima komunikacije na daljinu osim ako se korisnik s tim izričito ne slaže.

Reklamne elektroničke poruke Massa sadržavat će:
jasnu i nedvosmislenu naznaku da je riječ o reklamnim porukama
• jasnu naznaku da je pošiljatelj Mass
• jasnu naznaku da je riječ o raznim akcijama, promocijama i drugim marketinškim tehnikama, uz jasno definirane uvjete sudjelovanja
• jasnu naznaku o načinu odjave od primanja reklamnih poruka
• izrično poštovanje želje korisnika koji ne želi primati reklame.

Reklamne poruke Massa bit će jasno vidljive i odvojene od igara i natjecanja.

Ograničenje odgovornosti

Mass daje sve od sebe kako bi osigurao da informacije objavljene na njegovoj internetskoj stranici budu ažurne i točne. Međutim, svojstva proizvoda, rok isporuke ili cijene ponekad su podložni tako munjevitim promjenama da Mass ne stigne istodobno ispraviti podatke i na internetskim stranicama.

Mass nije odgovoran za sadržaj recenzija o proizvodima koje su napisali posjetitelji. Mass prije objavljivanja recenzije pregledava i ne odobrava one koje su očigledno neistinite, neprimjerene, varljive ili uvredljive. Mass nije odgovoran za informacije sadržane u recenzijama i ograđuje se od svake odgovornosti koja proizlazi iz tih sadržaja.

Mass ima mogućnost raskida ugovora samo ako je ustanovljen očigledan nedostatak, odnosno pogreška. Očiglednim nedostacima smatraju se nedostaci kod bitnih svojstava proizvoda i sve pogreške koje se u trgovinskoj praksi ili po namjerama kupaca smatraju odlučujućima te zbog kojih Mass ne bi sklopio ugovor da je bio upoznat o njihovu postojanju. To uključuje i očigledne pogreške u cijeni.

Pritužbe i sporovi

Mass poštuje važeće zakonodavstvo o zaštiti potrošača. Mass daje sve od sebe da ispuni svoju dužnost osiguranja učinkovita sustava razmatranja pritužbi.
Svi sporovi koji proizlaze iz ovih Općih uvjeta i koje trgovac i kupac ne mogu riješiti međusobnim sporazumom podliježu nadležnosti suda pred kojim tuženik ima stalno ili privremeno prebivalište, odnosno sjedište.
Ako je tuženik trgovac, za suđenje je, osim suda u mjestu sjedišta trgovca, nadležan i sud na području stalnog ili privremenog prebivališta tužitelja.

U slučaju poteškoća kupac može kontaktirati s Massom elektroničkom poštom na info@mass-hr.com. Pritužba se podnosi elektroničkom poštom na info@mass-hr.com.Postupak razmatranja pritužbi povjerljiv je.

Mass je svjestan da je glavno obilježje potrošačkih sporova nesrazmjer između ekonomske vrijednosti zahtjeva i potrebnog vremena i troškova uloženih u rješavanje spora; to je također glavna prepreka potrošaču da spor uopće iznese pred sud. Zato Mass daje sve od sebe da sve eventualne sporove riješi sporazumno.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

U skladu sa zakonskim regulativama, Mass ne priznaje nikakvog alternativnog izvođača rješavanja potrošačkih sporova kao zakonito tijelo za rješavanje potrošačkog spora koji bi potrošač pokrenuo u skladu sa Zakonom o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (u nastavku ZlsRPS).

U slučaju da kupac, odnosno potrošač, nije zadovoljan rješenjem pritužbe, u skladu sa ZlsRPS-om može uložiti inicijativu za pokretanje postupka alternativnog rješavanja konkretnog potrošačkog spora preko europske platforme za online rješavanje potrošačkih sporova (SRPS). U skladu sa ZlsRPS-om, Mass objavljuje i elektroničku poveznicu na europski SRPS: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HR

Kupac također može odlučiti podnijeti tužbu nadležnom sudu prema njegovu stalnom prebivalištu.

Mass, koji kao ponuditelj robe i pružatelj usluga omogućava internetsku trgovinu na području Republike Hrvatske, na svojoj internetskoj stranici objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za internetsko rješavanje potrošačkih sporova. Platforma je potrošačima dostupna ovdje.

Spomenuto uređenje proizlazi iz Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (u daljnjem tekstu: ZlsRPS), Uredbi (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o online rješavanju potrošačkih sporova i izmjeni Uredbe (EZ) br. 2006/2004 i Direktive 2009/22/EZ.

Opći uvjeti poslovanja u Mass fizičkim trgovinama mogu se razlikovati od općih uvjeta poslovanja u internetskoj trgovini www.mass-shoes.com. 

Želimo vam pregršt ugodne i povoljne kupovine!

Uvjeti se primjenjuju od 22.4.2020. godine. Promjena: 26.05.2021