Dostava

1. Trošak dostave i besplatna dostava

Trošak ovisi samo o ukupnom iznosu kupnje. Cijenik dostave u Mass internetskoj trgovini je sljedeći:

  • Trošak dostave za kupnje u vrijednosti od 480 kn: BESPLATNA KUPNJA
  • Trošak dostave za kupnje u vrijednosti do 479 kn: 28 kn

Pri kupnji do 479 kn trošak dostave iznosi 28 kn bez obzira na veličinu paketa. U slučaju vrijednosti narudžbe od 480 kn, dostava je BESPLATNA.

2. Tko dostavlja?

Dostavljamo u suradnji s službom dostave DPD (ugovorni partner).

3. Rok dostave

Artikli naručeni u Mass internetskoj trgovini kreću na put u najkraćem mogućem vremenu. Ako su artikli na zalihama u našem skladištu, obično kreću u isporuku već isti dan. Općenito, internetska trgovina Mass omogućuje dostavu najkasnije u roku od 3 do 5 radnih dana od dana primitka narudžbe. Za vrijeme situacije sa Koronavirusom moguće je, da dostava traje duže.

Dostava na otoce može trajati i do 14 dana. Tijekom praznika i vikendom rok dostave produžuje se za broj neradnih dana.

4. Način dostave

Iz internetske trgovine Mass primit ćete paket (narudžbu) u cijelosti – djelomična isporuka nije moguća. Ako naručene artikle nemamo na zalihi, rok dostave može se produžiti jer vašu narudžbu želimo otpremiti u cijelosti i odjednom

5. Preuzimanje narudžbe

Pošiljku na odabranoj adresi možete preuzeti osobno ili je u vaše ime može preuzeti opunomoćenik, zakonski zastupnik ili skrbnik. Ako u vrijeme dostave niste na navedenoj adresi, DPD će vam poslati poruku s uputama o tome gdje možete preuzeti paket ili kome se možete obratiti da vam se paket ponovo dostavi. Osobno preuzimanje u prodavaonici do daljnjeg nije moguće.

6. Račun

Uz svoju narudžbu u paketu ćete primiti i račun u tiskanom obliku. Račun je pripremljen u poslovnoj jedinici gdje pripremamo artikle i šaljemo ih prema vašoj adresi. 

7. Dostava svugdje na području Hrvatske

Naš partner pakete dostavlja na adresu navedenu pri slanju narudžbe. Svojem profilu možete dodati željeni broj različitih adresa za dostavu. To znači da pri svakom naručivanju možete odabrati odgovarajuće mjesto dostave.

Budući da dostavna služba proizvode dostavlja tijekom radnog vremena, možete se odlučiti i za dostavu na bilo koje drugo ime ili adresu. Primjerice, na radno mjesto. Ako je odabrana dostava na službenu adresu, dostavljač će paket izručiti ovlaštenoj osobi za preuzimanje pošiljki u poduzeću.

Ako u trenutku dostave niste na predviđenom mjestu (poduzeće, ured, bolnica, studentski ili učenički dom itd.), dostavljač će ostaviti poruku s uputama za daljnje postupanje. Obično je dovoljno posjetiti najbliže mjesto preuzimanja, a možete ih i nazvati kako bi vam pošiljku ponovo besplatno dostavili.

Dostava narudžbe u internetskoj trgovini Mass Shoes (www.mass-shoes.com) je moguća isključljivo u Hrvatskoj. 

8. Postupak s oštećenim pošiljkama (odštete)

Ako vam je paket dostavio DPD i utvrdite da su artikl ili fizička pošiljka oštećeni, da u njoj nedostaje sadržaj ili da pokazuje znakove otvaranja, možete pokrenuti postupak odštete. Štetu je potrebno prijaviti u roku od sedam kalendarskih dana od datuma primitka paketa na elektroničku poštu info@mass-hr.com. Za prijavu štete trebat će nam i fotografije paketa, ambalaže (unutarnje i vanjske), oštećenog artikla i DPD naljepnice kao i opis oštećenja. S referentom se također možete dogovoriti o preuzimanju oštećenog paketa na vašoj adresi.