Dostava

Dostava

1. Trošak dostave i besplatna dostava

Trošak ovisi samo o ukupnom iznosu kupnje. U internetskoj trgovini Mass vrijedi sljedeći cjenik za dostavu:

  • trošak dostave za kupnju u vrijednosti od 480 kn: BESPLATNA DOSTAVA
  • trošak dostave za kupnju u vrijednosti do 479 kn: 28 kn

Pri kupnji u vrijednosti do 479 kn trošak dostave iznosi 28 kn neovisno o veličini paketa. Ako vrijednost narudžbe iznosi 480 kn i više, dostava je BESPLATNA.

2. Tko dostavlja?

Dostavljamo u suradnji s dostavnom službom DPD (ugovorni partner).

3. Rok dostave

Proizvodi naručeni u internetskoj trgovini Mass kreću na put u najkraćemu mogućem roku. Ako proizvode imamo na zalihi u skladištu, isporučuju se već isti dan. Općenito, internetska trgovina Mass omogućuje dostavu najkasnije u roku od 3 do 5 radnih dana od dana primitka narudžbe. Tijekom pandemije koronavirusa dostave mogu trajati duže.

Dostava na otoke može trajati i do 14 dana. Tijekom praznika i vikendom rok dostave produžuje se za broj neradnih dana.

4. Način dostave

Iz internetske trgovine Mass primit ćete cijeli paket (narudžbu)djelomična isporuka nije moguća. Ako naručene proizvode nemamo na zalihi, to može produžiti rok dostave jer vašu narudžbu želimo otpremiti u cijelosti i odjednom.

5. Preuzimanje narudžbe

Pošiljku na odabranoj adresi možete preuzeti osobno ili je u vaše ime može preuzeti opunomoćenik, zakonski zastupnik ili skrbnik. Ako u vrijeme dostave niste na navedenoj adresi, DPD će vam poslati poruku s uputama o tome gdje možete preuzeti paket ili kome se možete obratiti da bismo vam ponovno dostavili paket. Osobno preuzimanje u prodavaonici do daljnjega nije moguće.

6. Račun

Uz svoju narudžbu u paketu ćete primiti i tiskani račun koji je pripremljen u poslovnoj jedinici u kojoj pripremamo proizvode i šaljemo ih prema vašoj adresi.

7. Dostava na području cijele Hrvatske

Naš partner pakete dostavlja na adresu navedenu pri slanju narudžbe. Svojem profilu možete dodati željeni broj različitih adresa za dostavu. To znači da pri svakom naručivanju možete odabrati odgovarajuće mjesto dostave.

Budući da dostavna služba proizvode dostavlja tijekom radnog vremena, možete se odlučiti i za dostavu na bilo koje drugo ime ili adresu – primjerice, na radno mjesto. Ako je odabrana dostava na službenu adresu, dostavljač će paket isporučiti ovlaštenoj osobi za preuzimanje pošiljki u poduzeću.

Ako u trenutku dostave niste na predviđenome mjestu (poduzeće, ured, bolnica, studentski ili učenički dom itd.), dostavljač će ostaviti poruku s uputama za daljnje postupanje. Obično je dovoljno posjetiti najbliže mjesto preuzimanja, a možete ih i nazvati kako bi vam pošiljku ponovno besplatno dostavili.

Dostava proizvoda naručenih iz internetske trgovine Mass Shoes (www.mass-shoes.com) dostupna je isključivo u Hrvatskoj.

8. Postupanje s oštećenim pošiljkama (odštete)

Ako nakon što vam DPD dostavi paket utvrdite da su proizvod ili fizička pošiljka oštećeni, da u pošiljci nešto nedostaje ili da su na pošiljci vidljivi znakovi otvaranja, možete pokrenuti postupak traženja odštete. Štetu je potrebno prijaviti u roku od 7 kalendarskih dana od datuma primitka paketa na elektroničku poštu info@mass-hr.com. Za prijavu štete trebat će nam i fotografije paketa, ambalaže (unutarnje i vanjske), oštećenog proizvoda i naljepnice DPD-a te opis oštećenja. S referentom se također možete dogovoriti o preuzimanju oštećenog paketa na svojoj adresi.