Svojim stilom svijetu poručujemo tko smo, izborom boja naše odjeće i obuće, no cipele su nesumnjivo neizostavni, a ujedno i najpopularniji modni komad. Jer njime doista završavamo cijeli look.

Što nas čeka ovog proljeća?

Žene ga posebno pažljivo kombiniraju s odjećom i ostalim modnim dodacima poput torbica, nakita i remena. Muškarci su skloni pojednostaviti taj dio, jer su cipele često njihov jedini modni dodatak kojim upotpunjuju svoj cjelokupni modni stil. Boja je, dakle, „točka na i“.

Ove godine kolekcije cipela u Mass dućanima iznimno su šarolike, toliko različitih boja obuće već dugo nije bilo u ponudi, od ‘baby’ roze do plave, žute i zelene. Kombinacijom materijala, uzoraka i boja možemo se igrati do beskonačnosti i stvarati nezaboravne proljetne i ljetne ‘outfite’. No, ne smijemo zaboraviti ni boje koje se smatraju klasičnim i bezvremenskim i koje su upravo sada u trendu.

          

Mogu se koristiti i za stvaranje majstorskih modnih kombinacija. Izvrstan su izbor za svaki ‘outfit’ i za svaku priliku, jer se nalaze u svim modelima obuće, od mokasina, tenisica do cipela na petu. Svi se slažemo da odabir savršene obuće za našu omiljenu odjeću ne bi trebao biti nešto što nam oduzima previše vremena ili čak izaziva stres. Zato smo pripremili vodič za boje cipela koje se lako mogu kombinirati sa svime.

Vjerujemo da su cipele u tzv. neutralnim bojama već spremne u vašim ormarima. Svima nam je vrlo poznata situacija kada smo u žurbi i na brzinu nešto nabacimo na sebe, a onda zapnemo, u smislu „što da odjenemo“.  S cipelama u bojama nećete imati takvih problema.

Crna ostaje broj 1

Bez sumnje, crna je najpopularnija boja ženske i muške obuće diljem svijeta i vlada u kolekcijama svih vrsta obuće. Ne pretjerujemo kada kažemo da bi svatko trebao imati barem jedan par crnih cipela u svom ormaru. Jedna od najelegantnijih vrsta obuće, koja se slaže sa svim bojama odjeće, su crne sandale i mokasine koje ove sezone doživljavaju veliki ‘povratak’.

Za ljubitelje klasike s tankim potplatom i minimalističkim detaljima, a za odvažnije predlažemo modne kombinacije uz lakirane mokasine s debelim potplatima i lančićem koji služi kao ukras na gornjem dijelu obuće.

 

Crne salonke mogu nositi dame u bijelom odijelu ili uz malu crnu haljinu. Crne sandale na potpeticu izvrsno se slažu s odjećom u pastelnim bojama, a uz crne natikače možemo stvoriti zaista chic monokromatsku modnu kombinaciju.

A daleko od toga da su crne cipele dosadne, jer su ove godine pune detalja. Za žensku obuću zanimljive su štikle i naramenice koje se vežu oko gležnja, no ako volite cipele sa strukturom, natikače s iznimno trendi Bottega pletenicom zasigurno će vam privući pažnju tijekom ponude u online trgovini Mass.

 

Čak ni muškarci nemaju razloga inzistirati na samo jednom modelu crnih cipela. Ovog proljeća vrlo su “in“ potpuno crne adidas cipele sa skate potplatom, moderna verzija ove popularne klasične obuće. Lako ih možete kombinirati uz svijetle ili tamne traperice ili malo elegantnije crne hlače. Ljeti će izvrstan izbor biti Replay crne natikače koje su prava doza odvažnost i klasike, koja će se svima svidjeti.

“Must have” boja ovog proljeća

 

Boja konjaka ili svijetlosmeđa je ona o kojoj ćete ove godine puno puta čitati jer su je praktički svi najpopularniji modni brendovi Massa uvrstili u svoje kolekcije obuće. Među njima su, primjerice, Guess, Liu Jo, Steve Madden, Tamaris, Nine West i Upcollection. Zanimljivo je da su cipele u boji konjaka daleko od novih i svako malo se pojavljuju na policama trgovina cipelama. Ove su godine  u prvom planu i odmah su oosvojile srca modnih influencera. Oduševljavaju nas načini kombiniranja ove inače zahvalne boje cipela. Izvrsno pristaju uz 'traper outfite' i crne 'skinny' traperice. 

 

Najjednostavniji način je da uz bijelu boho ljetnu haljinu nosite sandale u boji konjaka, salonke savršeno odgovaraju zelenim i plavim nijansama haljina i odijela, a predlažemo da ne propustite kombinacije i u svijetlosivim tonovima. Naročito muškarci jer tako dobivaju još jednu opciju stylinga s omiljenim svijetlosmeđim mokasinama.

   

Trendi pastelne boje

Nježne boje cipela su nježne samo naizgled jer s njima možete ostaviti zaista veliki dojam. Zaljubit ćete se u cipele pastelnih boja poput svijetlozelene ili mente, prljavo ružičaste i svijetloplave. One su među bojama koje zovemo ‘neutralne’, a ove godine u njima ćete pronaći sve svoje omiljene modele obuće. Budući da su tako super korisne i da se slažu s istim bojama odjeće, vrlo brzo su stekle popularnost. Čak i nekad “grublja” ulična moda posljednjih je sezona postala romantičnija i još privlačnija zahvaljujući tenisicama i sandalama u ovim bojama. Štoviše, postao je trend koji se s ulice preselio i u urede, škole i na evente.

 

Uz cipele u pastelnim bojama možemo vrlo brzo i jednostavno nadograditi svoj stil. Zahvaljujući ovoj obući moguće je cijeli dan, od jutra do večeri, provesti u jednom ‘outfitu’, dovoljno je samo  presvući se  u međuvremenu. Možete odjenuti svijetloplave salonke za posao, svijetlozelene tenisice za popodnevnu kavu s prijateljima u gradu, a navečer ponovno uskočiti u elegantne svijetloplave - ovaj put moderne natikače s Bottega pletenicom. 

 

Čak i svečane prilike poput vjenčanja i maturalne večeri su one u kojima možete zablistati u cipelama u pastelnim bojama. Sandale i polusandale u pastelnim bojama mogu biti izvrsna alternativa bijelim cipelama za vjenčanje, poput prljavo ružičastih sandala koje se iznimno lijepo slažu uz bijelu čipkastu haljinu. Chic i stvarno nešto posebno.

Nezaobilazna bež boja

Kada pričamo o bež boji cipela, često koristimo izraz "nude". Bež je jedna od 'neutralnih' boja cipela, a to je ujedno i „hot“ trend za proljeće i ljeto 2022. Smatra se jednom od najsvestranijih i najkorisnijih boja obuće, žene je obožavaju jer 'nude' sandale optički produžuju noge. A tko tome može odoljeti?

Muškarci su, s druge strane, uzbuđeni zbog bež cipela jer jednostavno ne moraju razmišljati što sljedeće obući. Podvučemo li crtu, možemo reći da su to praktične, svestrane i jednostavno neizostavne cipele.

Modni znalci slažu se da su elegantne ‘nude’ cipele vrlo dobra investicija u garderobu svake žene, jer se mogu nositi uz sve boje odjeće. Ovisi samo kakav dojam želimo ostaviti.

Za suzdržanu, sofisticiranu eleganciju kombinirajte ih sa svijetlim i pastelnim nijansama odjeće te se poigrajte kontrastima i uzorcima za upečatljiviji izgled. Što je kombinacija boja vašeg ormara divlja, one će više doći do izražaja. Ovogodišnja moda obiluje hrabrim modnim kombinacijama, a ako ste čekali pravi trenutak za njih, sada možete odahnuti. Kombinaciju upotpunite bež sandalama ili natikačama na petu. Za još veći učinak birajte lakirane modele ili one koji su ukrašene kamenčićima i remenčićima. Čak i kod bež salonki možete birati između detalja kao što su mašne i zanimljivi ukrasi.

Muške bež mokasine obuća su koju muškarci mogu nositi od proljeća do jeseni, za sve prilike i na sve vrste ‘causal’ odjeće. Za svaki će vam dan neizostavni pratitelji biti Tommy Hilfiger bež tenisice s bijelim gumenim potplatom. Jednostavne su i idealne ako želite da vaš izgled bude mješavina sofisticiranosti i ležernosti.

Metalik boje za veliki učinak

Ovu najblistaviju obuću sačuvali smo za kraj, kao „točku na i“. Ove godine u kolekcijama elegantne i ‘ležerne’ ženske obuće u Massu, podjednako su zastupljene srebrne, zlatne i rose gold boje. Za svaki ukus tu su savršene cipele u ove tri boje, bilo da obožavate minimalistički stil ili se volite prepustiti smjelim modnim kombinacijama. Izbor je zaista velik.

Ovo su samo neke od opcija. Srebrne i 'ružičasto zlatne' balerinke, zlatne sandale i polusandale, zlatne mokasine, zlatne sandale s fino posutim kamenčićima u stilu Jimmy Chooa, srebrne sandale s četvrtastom petom i kamenčićima, nevjerojatno lijepe Liu Jo zlatne sandale s upečatljivim detaljima, primjerice cvijet na gornjem dijelu cipele, te srebrne Guess sandale s potpeticom posute šljokicama. Naš savjet za ovo proljeće i ljeto je da se ne zadržavate na odabiru cipela u metalik bojama, prepustite se energiji i radosti toplih dana i bezbrižnih večeri.

 

 

Post nema komentara.