Prilikom odabira obuće za sportske aktivnosti u prirodi važno je ne samo odabrati udobnu obuću, već i obuću koja našim stopalima pruža optimalnu potporu i zaštitu od raznih vremenskih uvjeta. U trgovinama Mass dobro smo opskrbljeni ovom vrstom obuće, a ponuda je ovog proljeća uistinu raznolika. Ova vrsta obuće temelj je uspješnog i sigurnog izvođenja svih sportskih aktivnosti jer pravilan odabir obuće za planinarenje, trčanje ili trening u prirodi može značajno poboljšati našu izvedbu. Udobnost je osnova koja nam omogućuje da se tijekom aktivnosti osjećamo dobro i da u njoj možemo dugo ustrajati, no važno je i da sportska obuća pruži odgovarajuću potporu i potporu stopalima. To je ključno za sprječavanje boli i ozljeda, osobito u aktivnostima koje zahtijevaju puno hodanja ili trčanja. Kada se bavimo sportom na otvorenom, također smo izloženi različitim vremenskim utjecajima, poput kiše i ekstremnih temperatura, minus ili plus, suočavamo se s blatom, pijeskom i drugim različitim vrstama terena. Zato moramo izabrati sportsku obuću koja je prilagođena našoj aktivnosti, jer će tako naša stopala biti zaštićena i moći ćemo se baviti omiljenim sportom na otvorenom po svim vremenskim uvjetima.

Na www.mass-shoes.com pronaći ćete širok izbor sportske obuće koja je namijenjena raznim aktivnostima u prirodi i koja zadovoljava sve navedene kriterije. U našoj online trgovini možete pronaći kvalitetne cipele koje spajaju funkcionalnost i stil. Kod odabira obuće za aktivnosti na otvorenom moramo paziti da nam dobro stoji na nogama, ne smije biti preuska ni preširoka, moramo voditi računa o terenu po kojem ćemo hodati ili trčati. Stoga pažljivo biramo cipele koje nude dobro prianjanje, osobito na skliskim podlogama, no ako znamo da ćemo se većinu vremena kretati po neravnom terenu, preporuča se odabrati cipele koje dobro stabiliziraju stopalo. Ulaganje u kvalitetnu sportsku obuću ulaganje je u naše zdravlje i uživanje u prirodi, jer prave cipele poboljšavaju naš učinak u sportu i čine sportske aktivnosti na otvorenom još ugodnijim.

 

Ženske i muške tenisice za trčanje

Za trčanje je potrebna obuća koja pruža izvrsnu amortizaciju, stabilnost i lakoću. Tenisice za trčanje moraju biti prilagođene podlozi po kojoj trčimo i našem stilu trčanja. U trgovinama Mass možete pronaći široku ponudu modernih tenisica za trčanje brendova kao što su On Cloud i Under Armour koji su poznati po svojoj funkcionalnosti i stilu. On Cloud tenisice su, primjerice, lagane i pružaju izvrsnu amortizaciju zahvaljujući posebno dizajniranom potplatu, koji je idealan za dugo trčanje, dok Under Armour nudi dodatnu potporu i robusnost za zahtjevnije trkače. Prilikom odabira tenisica za trčanje ne smijemo zaboraviti provjeriti kako nam pristaju – tenisica mora biti savršena za naše stopalo kako ne bi došlo do trenja i mogućnosti žuljeva.

                                                     

 

Šetnje i manje intenzivni treninzi na otvorenom

Za ne zahtjevna planinarenja, šetnje i lakši trening na otvorenom u većini slučajeva dovoljne su tenisice koje su fleksibilne i udobne, ali možete odabrati i lagane cipele za planinarenje koje ne prelaze gležnjeve. Iako ove cipele nisu namijenjene zahtjevnim planinarenjima ili intenzivnim treninzima, važno je da su izdržljive i da nam pružaju zaštitu pri hodu po različitim terenima. Prilikom odabira obuće za šetnju posebnu pozornost obratite na fleksibilnost obuće jer ona mora dopuštati prirodno kretanje stopala. Popularni brendovi kao što su On Cloud, New Balance i Skechers nude modele posebno prilagođene za ove namjene. Prilikom odabira obuće za lakše aktivnosti biramo i tenisice koje su prozračne, "dišu" i pružaju dobru udobnost jer će nam u njima biti udobno i nakon višesatnog nošenja.

                                                           

 

Sportska obuća za djecu

Za najmlađe je posebno važno da obuća za aktivnosti na otvorenom nudi sigurnost, udobnost i potporu. Dječja obuća mora biti fleksibilna, ali istovremeno pružati dovoljnu potporu, jer su djeca stalno u pokretu, a roditelji se obično vole šaliti da u duljim šetnjama prijeđu više kilometara od ostatka obitelji. Nike, Adidas i Skechers nude brojne modele koji su prilagođeni potrebama aktivne djece. Kod odabira dječje obuće važno je da je cipela odgovarajuće veličine, da ima potplat koji sprječava klizanje i da je izrađena od izdržljivih materijala. Nove kolekcije tenisica i gojzerica za djecu također su simpatične i samim time dodatna motivacija djeci za avanture u prirodi.

                                     

 

Cipele za planinarenje

Planinarenje je zasigurno jedna od najpopularnijih aktivnosti na otvorenom i zahtijeva robusnu obuću koja je u stanju zaštititi naša stopala u raznim prirodnim uvjetima. Adidas Terrex modeli izvrstan su izbor za sve koji traže obuću koja nudi izvrsno prianjanje, udobnost i vodootpornost. Kod odabira planinarskih cipela ključno je imati dovoljno prostora za prste, a pritom moraju dobro "hvatati" gležnjeve i prilagoditi se svodu stopala. Provjerite i materijal - vodootporni i prozračni materijali kao što je Gore-Tex idealni su. Ali ne zaboravimo još jednu ključnu stvar, da će nas ove cipele dobro služiti. Prije prvog dužeg planinarenja, za kraće relacije prethodno ih obujmo i razgazimo jer ćemo tako prvenstveno izbjeći bolne žuljeve, a ujedno se i naviknuti na cipele.

Post nema komentara.