Dok lišće na drveću mijenja boju, a temperature padaju, vrijeme je da pripremimo svoje ormare za novu modnu sezonu. Ništa ne definira jesenski i zimski stil bolje od para prekrasnih cipela koje savršeno pristaju uz vaše omiljene komade odjeće za hladnije dane. U sezoni jesen/zima 2023. kolekcije obuće koje već možete pronaći na policama trgovina Mass i na mass-shoes.com još jednom dokazuju da su cipele više od praktičnog dodatka – one su modni artikl koji odražava našu osobnost i modni ukus.

Nakon ljeta kojim su dominirale žive boje, čekaju nas monotonije jesen i zima. Nježni zemljani tonovi i boje kao što su bijela, smeđa, bež i prljavo bijela, ljubičasta te kombinacije animal printa bit će ključna riječ u kolekcijama obuće za ovu jesen i zimu. No, broj jedan među trendovima u boji bez sumnje će biti vječni klasik - crna. Među materijalima dominiraju lak i antilop, koji će se naći u svim stilovima cipela. Osim toga, očekuje nas i vrlo bogata ponuda popularne obuće za hladnije dane, odnosno gležnjača, koje će se ove jeseni i zime popeti na platform potplat, četvrtastu ili tanku petu. Bit će tu i veliki izbor muških gležnjača koje su sve traženija obuća. Isticat će se i “ankle” tenisice, kako od sportskih marki, tako i od ostalih modnih brendova, no bijela boja tenisica, uz razne dodatke, i dalje dominira. Među mokasinama dominirat će debeli potplati i detalji u obliku lančića i kopči, no u jesenskim i zimskim kolekcijama pronaći ćemo i klasične, elegantne mokasine te mokasine s petom.

Vraća se i kaubojski stil obuće koji će ponovno dobivati ​​na popularnosti, možete ga pronaći kod brenda Alma En Pena, a vraća se i još jedan trend iz prošlosti - cipele u stilu Mary Jane koje su bile "it" cipele u 60-ih i 70-ih i 80-ih godina. U trgovinama Mass i na mass-shoes.com od sada ćete pronaći i ponudu Apres-ski obuće Moon Boot i D.Franklin za zimske dane, dok se muškoj kolekciji klasičnih cipela pridružuju brendovi Steve Madden i Jeep. Muškarci, kada je u pitanju ponuda elegantne obuće, obratite pažnju na brendove Boss i Hugo, a posebno Bugatti, jer ove godine obećavaju vrlo bogatu kolekciju.

Pogledajmo pobliže neke od najpopularnijih trendova nove sezone koja je pred vratima.

 

“Zdepaste” jednobojne tenisice

Debele tenisice s izrazito naglašenim potplatom postale su neizostavan dio modnog svijeta, a trend koji je krenuo prije nekoliko sezona ove jeseni i zime još više jača. Brendovi su se fokusirali na jednobojne tenisice koje pružaju sofisticiran, ali opušten izgled. Čista bijela i nježno bež boja nude elegantnu i minimalističku opciju koja se lako slaže uz različite odjevne stilove. Za one koji stylingom žele izraziti svoju odvažnu stranu, tu su i ove jeseni i zime tenisice u kraljevsko plavoj te drugim jakim i živim bojama. Osim zdepastog potplata, u trendu je i skejt potplat koji dodaje sportsku dinamiku i popularan je i kod ženskih i kod muških tenisica. Svojim jedinstvenim dizajnom ističu se On Cloud tenisice koje će i ove jeseni biti neizostavne u muškim i ženskim sportskim stilovima, a zaljubljenice u modu znaju ih vješto iskombinirati uz ležernu odjeću za svaki dan.

                                  

 

Gležnjače na 101 način

Svake jeseni pišemo isto - ovo su najpopularnije cipele za hladne dane. I ove godine nije ništa drugačije. Gležnjače ostaju obuća broj jedan i neizostavan modni detalj za jesen i zimu. Ova sezona donosi i uzbudljive trendove u gležnjačama koje spajaju klasične oblike s jedinstvenim i odvažnim detaljima. Nostalgija za 90-ima vratila se u obliku gležnjača s visokom četvrtastom petom. Ove cipele odražavaju sofisticiranost i odvažnost u isto vrijeme, idealne za žene koje se ne boje izraziti svoj stil. U kombinaciji sa skinny trapericama ili midi suknjama, ovaj stil obuće nudi zanimljiv način spajanja modernog i retro izgleda. Za one koji traže nešto elegantniju obuću, gležnjače s tankom potpeticom pružaju vrhunac elegancije. Zajedno s haljinama ili suknjama stvaraju bezvremenski izgled. Gležnjače s platformom i debelim potplatom trend su koji je krenuo s brendovima poput Alexandera McQueena i Prade, a dočaravaju robustan, ali šik izgled. Detalji poput lanaca inspiriranih brendom Gucci ili torbi za gležnjeve, koje su bile veliki hit prošle sezone, čine outfit nečim posebnim. Gležnjače su popularne i među muškarcima. Moderne muške gležnjače odlikuju jednostavne linije, kvalitetni materijali i svestranost jer se mogu kombinirati kako uz ležernu tako i uz malo elegantniju odjeću.

                                 

 

Gležnjače za casual stil

Tenisice do gležnja ove sezone zaslužuju posebno istaknuti jer će biti jako popularan trend. Idealno su rješenje za sve koji žele spojiti udobnost sportske obuće s modernim, urbanim izgledom. Ove su cipele zabavan i trendi način da oživite svoju svakodnevnu kombinaciju. Guess, Converse, Puma, Liu Jo i Replay također su prepoznali potencijal gležnjača te ponudili zanimljive interpretacije ovog stila. Guess i Liu Jo idealni su za dnevne kombinacije uz traperice ili ležerne haljine. Osim klasičnih modela, Converse se odlučio za robusniji pristup, s rezanim gumenim potplatom koji donosi jedinstven izgled. Brendovi Puma i Replay fokusirali su se na spoj funkcionalnosti i stila koji osigurava da tenisice budu privlačne oku, a ujedno i iznimno udobne za nošenje.

                                   

 

Šarena elegancija na visokim petama

Visoke potpetice i dalje su simbol ženstvenosti i elegancije pa će biti neizostavan trend u ženskoj obući nadolazeće jeseni i zime. Raspon mogućnosti proteže se od klasičnih salonki do odvažnih dizajna sa zanimljivim potpeticama, za sve one koji traže klasičnu eleganciju s modernim prizvukom. Čizme na petu još su jedan trend koji će dobiti maha u nadolazećoj hladnijoj sezoni, jer su čizme općenito vrući trend ove jeseni. Gležnjače s tankom petom, koje ističu ženstvenost i profinjenost, bit će neizostavne pri slaganju elegantnih jesenskih kombinacija. Sve ove elegantne ženske cipele mogu poslužiti kao završni detalj poslovično dosadnog i jednostavnijeg jesenskog stajlinga. Također zato što se nalaze u najtoplijim bojama sezone, kao što su kraljevsko plava, zelena i ljubičasta. Ove jarke boje mogu obogatiti i osvježiti naš izgled te ponuditi priliku za eksperimentiranje s bojama.

                                   

Mokasine s debelim potplatom

Mokasine su moderan komad obuće koji svi vole, posebno zbog udobnosti i jedinstvenosti koju dodaju svakom stajlingu. Ove sezone posebno će biti popularne mokasine s debelim potplatom koje se mogu pronaći u brojnim varijantama. Od cipela ukrašenih detaljima poput kopči s nitnama i lančića do monokromatskih mokasinki. U kolekcijama mokasina nalazimo sve stilove, od elegantnih, klasičnih ravnih potplata do odvažnijih dizajna. Ovaj svestrani trend neizostavan je za sezonu jesen-zima jer spaja svestranost i najnovije modne trendove.

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post nema komentara.