Zadnji sam put vojničke čizme kupila tamo negdje 2000. godine, u gimnaziji. Sjećam se da su prave vojničke čizme bile samo jedne – one s »kapicom« sprijeda.

 

 

Već se prošle godine ova vrsta obuće vratila na veliko – posvuda crne robusne vojničke čizme s različitim dodacima i načinima vezivanja/kopčanja, glasno poručuju: »vremena su drugačija i vojničke čizme se mijenjaju«.

 

 

Prošle sam ih godine kupila, ali su nažalost ostale u ormaru. Bile su previše sportske, a prije svega su iziskivale, da kupim kakav nov komad odjeće i vratim se u vrijeme gimnazijskih lutanja. Zato sam prošle jeseni odlučila, da vojničke čizme nisu za mene. Do nedavno. 

 

Napoleoni 1199 kn

 

Dogodilo se da su mi put presjekle elegantne, šik vojničke čizme Napoleoni. Već samo ime robne marke govori da ih jednostavno moraš imati – jer si carica. Zato, što osvoje i one, koje je teško osvojiti.

 

 

I mene su osvojile iz ovih pet razloga:

  • Potpuno su kožne, mekane i neprocjenjivo udobne. Potplati su upravo onoliko debeli, da ti zimi ne bude hladno.
  • Elegantno su ukrašene – sa svilenom vrpcom te kombinacijom glatke i baršunaste kože. Za točku na i još i s nježnim kristalima na rubu potplata.
  • Zato što su crne – kome u jesen i zimi ne pašu crne cipele?
  • Jer dolaze s juga Italije i tako znam, da su uistinu kvalitetne.
  • Jer su ELEGANTNE – pobijedila je činjenica, da ih mogu nositi uz plisiranu suknju, elegantne hlače do iznad gležnja ili traperica sa širokim nogavicama. Lijepo pristaju i uz klasičnu suknju s crnim ili nježno mrežastim najlonkama. A najbolje su u kombinaciji s dugim pletenim puloverima ili tunikama ispod kojih obucite dugu bijelu košulju.

 

 

1 komentar
Marta
Stu 17, 2018 08:51
Cizmice su jako ljepe i zelja mi je imati bas iste takve ?