Udobnost je u posljednje dvije godine postala trend broj 1 i brzo se proširila na obuću, a žene su taj trend odmah prisvojile, posebice kada je riječ o cipelama s niskom petom i ravnim potplatom. Osim toga, odavno je prestalo vrijediti pravilo da je udobna obuća isključivo ortopedska. Ona je istovremeno i moderna, lijepa i elegantna kao i svestrana. To je obuća koju nose i modne entuzijastice spremne i za nešto hrabrije modne outfite.

Udobne mokasine, tenisice, balerinke, sandale i natikače su must have u ormaru svake žene, a izbor nikada nije bio toliko raznolik. Zato vam ovog proljeća i ljeta neće biti teško odabrati savršeni par u našim MASS trgovinama te ga kombinirati s omiljenom odjećom za toplije i sunčanije mjesece koji su pred nama. Vjerujemo da su ljubiteljice niskih potpetica oduševljene ovim trendom! Sudeći po objavama na Instagramu, ravni potplat i niske potpetice osvojile su i one modne entuzijastice koje prije nisu mogle zamisliti elegantne stajlinge bez salonki ili sandala na visoku petu.

Ova obuća dolazi do izražaja u proljetnim i ljetnim danima, kada smo više u pokretu i u prirodi, više pješačimo ili bicikliramo i općenito puno više vremena provodimo na otvorenom. U elegantnim mokasinama ili balerinkama možete otići i na posao ili neki svečaniji događaj. Baš kao što to radi glumica Kirsten Stewart, jedna od najpoznatijih ljubiteljica cipela bez pete. Poznata je njena nezaboravna scena kada je ova glumačka zvijezda u salonkama s vrtoglavo visokim potpeticama stala nasred crvenog tepiha na filmskom festivalu u Cannesu i mirno ih skinula. Više nije rijetkost baš kao što više nije neobično da se na događanjima pojavimo odjeveni u večernju haljinu i u Nike tenisicama. Stoga, drage maturantice, kada odlučujete koje ćete cipele ove godine odabrati za maturalnu večer, ideje možete crpiti i iz Kirsteninih stajlinga.

Vezano uz tenisice, i Converse modeli tenisica ovog će proljeća doživjeti ozbiljan makeover - nove boje, novi uzorci, neki modeli imaju i debele potplate i sigurni smo da ćete se zaljubiti u njih.

 

Tenisice koje obožavaju modne entuzijastice

Converse tenisice su neizostavna obuća, pogotovo u prijelaznim sezonama, ali nisu strogo rezervirane samo za proljeće, uz njih možemo smisliti i super cool ljetne stylinge. Pogotovo jer ove godine ovi modeli tenisica dolaze u trendi bojama poput svijetlo zelene, bijele i roze. Nose ih već desetljećima žene, muškarci, djeca, mladi i nešto manje mladi. Converse tenisice s ravnim debelim potplatom za ovo proljeće odabrala je i naša ambasadorica Tjaša Hudolin:

“Otkako sam postala majka, puno mi znači da je obuća udobna. Budući da cipele na petu doista nosim samo za posebne prilike, impresionirana sam trendom niske pete ili ravnih potplata, posebno udobnih tenisica s platformom koje jako dobro stoje na stopalu. All Star Converse tenisice sam odabrala upravo zbog debelog potplata koji me čini malo višom, a da one pritom nisu ništa manje udobne i ne ometaju me u trčanju za djecom. Ove cipele cijelom outfitu daju „točku na i“ jer stvarno upadaju u oči. To je vječni komad obuće! Najradije ih kombiniram s uskim hlačama i oversized blejzerom, a dobro će se slagati i uz suknju ili haljinu. Jedva čekam sve outfite koje ću složiti uz nove tenisice.”

                                               superge Converse

 

Među cipelama s ravnim potplatom već nekoliko sezona caruju i tenisice za koje smo mislili da će biti samo prolazni trend. No, na sreću, svi smo bili u krivu jer su postali neizostavan modni komad. Tzv. ružne tenisice, robusne tenisice s debelim, robusnim potplatom, s godinama su sve ljepše. Dapače, svake su sezone ljepše i udobnije te se mogu kombinirati praktički uz bilo koji modni stil. Obožava ih i Hajdi Korošec Jazbinšek koja je za ovo proljeće odabrala Buffalo tenisice s naglašenim potplatom.

superge Buffalo                                              superge Steve Madden

 

 

Sofisticirano i stilizirano

Mokasine, koje se smatraju bezvremenskim klasikom među obućom s ravnim potplatom, vratile su se u modu u svom punom sjaju. I to doslovno, jer su bež lakirana koža i crne mokasine s platformom ove godine totalno “in”. Sve najveće modne kuće s obućom uvrstile su ih u svoje kolekcije. Obožavamo Steve Madden bež lakirane mokasine jer su prikladne za ležerne i elegantne stajlinge, lako se oblače i održavaju. Iznimno su udobne i svaku modnu kombinaciju čine nečim posebnim. A to su ujedno i kvalitete koje očekujemo od naših omiljenih cipela. Zanimljivo je i da ako baš niste ljubitelj platformi postoji odlična alternativa. Sličan efekt postići ćete i s mokasinima s tankim potplatom koje također dolaze do izražaja u modnim kombinacijama. Pogledajte ove modele kod brendova Ralph Lauren, Tamaris i Gabor.

mokasini Steve Madden                                mokasini Gabor

 

Za chic stajlinge odaberite ove mokasine

Nezaobilazni TOP trend kod mokasina je bež konjak nijansa bez koje uskoro više nećemo moći zamisliti naš stajling. Les Autres mokasine u ovoj boji sofisticirane su, elegantne i čine svaki outfit upravo takvim. Čak i ako ih nosite na traperice i bijeli top, izgledat ćete chic. Odlično se slažu sa zlatnim modnim dodacima, tote torbicama i uz baloner. Ove godine odaberite mokasine u jednoj od trendi boja, recimo svijetlozelenoj ili baby pink. To je modna kombinacija s kojom ćete pogoditi u potpunosti. Ljeti ih kombinirajte uz hlače ili mini suknju, uz jednostavni top i traper blejzer.

mokasini Les Autres

Ni ova godina neće proći bez balerinki

Crne balerinke neizostavan su modni komad, one su “IT” obuća s niskom potpeticom svih vremena i definitivno su dio stalne kolekcije obuće svakog modnog entuzijasta. Za sve vas koji posebno obožavate ovaj model cipela, ovog proljeća sigurno ćete uočiti Caprice balerinke u “rose gold” boji, također jednoj od naj trendi boja obuće za 2022. godinu.

balerinke Caprice

 

Sandale na pariški način

Parižanke slove za jedne od najelegantnijih žena na svijetu koje su svoje kombinacije sa sandalama na ravnim potplatima usavršile do posljednjeg detalja. Takve su, primjerice, bež polusandale u stilu brenda Chanel. Ovo je par cipela koji se ima zauvijek i uvijek nam dobro dođe kada ne znamo što obući. S njima možemo osmisliti potpuno minimalistički stil, a nema apsolutno ništa loše u tome i da malo pretjeramo. Les Autres polusandale odlično pristaju uz traperice, a možete ih kombinirati uz haljine s volanima, čipkom, kariranim sakoima, poigrati se s modnim dodacima poput svilenih marama, šalova, oversize sunčanih naočala i torbi.

polsandali Les Autres

Mule natikače

Iako ljeto jednostavno ne možemo zamisliti bez natikača s ravnim potplatom, njima možemo još dodati i opis “mule”. Model zatvorenih natikača bez potpetica koje vas neće ostaviti ravnodušnima. Modni influenceri na Instagramu prije nekoliko sezona koketirali su s ovom zanimljivom obućom. Ove su godine, međutim, konačno izborile mjesto kao najpoželjnija obuća u modnim kombinacijama, prije svega zbog četvrtastih vrhova koji će ove sezone zavladati svim modelima obuće.

Imaju sve što imaju klasične mokasine, uključujući i dodatke poput remenčića i kopči te modnom stilu tako daju još moderniji štih. Ovo proljeće i ljeto nosit ćemo ih na posao, na zabave i na opuštena druženja vikendom. Najdraže su nam natikače od materijala rafije, još jedan trend koji će styling s obućom za toplije proljetne i ljetne dane učiniti zaista posebnim.

natikači Les Autres                         natikači Les Autres

 

 

Stoga je vrijeme da napravimo mjesta u našim ormarima i nadogradimo svoje stajlinge cipelama s niskom petom. Definitivno će vas očarati svojom udobnošću, lijepim, modernim modelima i lakoćom kombiniranja. Neka proljeće počne!

Post nema komentara.