...mlada djevojka ovo proljeće na ples otišla u tenisicama? U mislima imam i malu i srednjoškolsku maturalnu zabavu. Mogu zamisliti kako me mame sada ljutito gledaju. Napokon su postigle da njihovo divno stvorenje barem jedan dan u godini ne provede u tenisicama, i vidi vraga, netko im te iste opet nudi kao idealnu obuću uz svečanu haljinu. Naravno, riječ je samo o retoričkom pitanju, budući da uz glamuroznu večernju haljinu stvarno najljepše pristaju svečane sandale s visokom petom. A što ako one ne dolaze u obzir? Ako djevojka nije
navikla hodati u visokim petama, ako će u njima biti viša od svog plesača ili ako haljina nije toliko gala večernja (djevojkama koje će ići na maturalnu zabavu apsolutno savjetujem razigraniju koktel haljinu). U nedoumici sam sama, zbog dodatne visine koju bi mi dodale visoke pete, ipak obula balerinke, i sada kada pogledam unatrag, moram priznati da sam sa njima u odnosu na odabranu haljinu pogriješila. Cjelokupan styling sam postarila, i, koliko se sjećam, balerinke je na mom maturalnom plesu nosila i moja mama. Mnogo je više cool
izgledala prijateljica koja se odlučila da će uz svoju tutu suknju do poda nositi platnene Converse tenisice (i to mnogo prije nego što su ih na modnu pistu u prilično sličnoj kombinaciji u okviru visoke mode poslale modne kuće Dior i Chanel). Vjerujem da bi se za sličan styling na svom maturantskom plesu odlučila i mlada Carrie Bradshaw.

 

Što ako mlada djevojka ovo proljeće na ples ipak ode u tenisicama?

  1. Neka tenisice budu potpuno čiste. Ne smiju biti iznošene. Najbolje je da su nove i da ih prije plesa ne nosite vani.
  2. Odaberite jedan od modela koje krase glamurozni detalji u obliku kristala i šljokica, u metalik bojama, sjajnoj koži i zanimljivim uzorcima.
  3. Možete se odlučiti za minimalistički monokromatski izgled. Ako je vaša haljina crvena, neka crvene budu i tenisice; ako je crna, neka i one budu crne.
  4. Tenisice najbolje pristaju uz kraće koktel haljine, razigrane tutu suknje, slip haljine ili ove godine vrlo moderne duge haljine od tila po uzoru na baletne uniforme.

 

Gioseppo 599 kn

 

Post nema komentara.