Ženske čizme u zimskoj modi predstavljaju konstantu i bez obzira na trendove zauzimaju važno mjesto među modnom obućom. Ove godine čizmama pripada upravo posebna uloga, uloga najklasičnije i ujedno najmodnije obuće. U čemu je trik? Čizme su stilisti proglasili najboljim parom obuće koju sastavljate u konzervativnu modnu slagalicu po uzoru na moderan i iznad svega aktualan buržoaski stil.

 

Tamaris 1259,00kn

 

Ideje stylinga višeg razreda 70-ih godina prošlog stoljeća s obnovljenom vam estetikom na pladnju nude vrlo elegantne kožne čizme s klasično oblikovanom visokom petom. Buržoaski stil i danas obožava pravila, red i definirani dress code te ženi ne radi uslugu samo tako što je ponovno vidi kao elegantnu ženu, već i s time što napokon može izbjeći svakodnevnu »patnju« pred ormarom kad mora odabrati odjevnu kombinaciju s kojom će biti odvažno drugačija i posljedično uvijek u središtu pozornosti.

 

Tamaris 1259,00kn

 

Povratak pretjerane elegancije koju modni svijet naziva buržoaskim stilom iznova nam velikodušno vraća suknje, elegantno plisirane, one umjereno naborane u struku te suknje s faldama, uvijek dužine preko koljena, zatim su tu još puloveri, svilene bluze s mašnama, elegantno krojene i lijepo padajuće svilene haljine s obavezno definiranim strukom, neupadljivi sakoi s naglaskom na vrhunskom bezvremenskom kroju, culotte hlače, elegantne i nenametljive pletene haljine, klasično krojeni kaputi ili njihove pelerina inačice, neupadljive damske torbice od kože osnovnih nijansi boja te kao točka na »i« visoke čizme s visokom petom. One su uglavnom izrađene od glatke kože u boji konjaka, u vinsko crvenoj, smeđoj ili crnoj boji. Visina čizama koketira s klasičnom visinom jahaćih čizama, dok peta može biti prilično viša od pet centimetara.

 

Tamaris 1259,00kn

 

Premda ćete pri pogledu na ranije spomenute plisirane suknje i do vrata zakopčane bluze možda pomisliti na dosadnu i konzervativnu damu koja se kreće u strogo odabranom, hijerarhijski određenom krugu prijateljica, ta ista suknja, bluza i odgovarajuće čizme također donose očekivani predah od kaotičnog pogleda na insta modu. Pred nama je konačno razdoblje modne smirenosti.

Post nema komentara.