Retro jesenska paleta boja, svoje je mjesto pronašla i u kolekciji koja slavi sunce. Duboka zelena, smeđa i oker, boje su koje na prvi pogled pripadaju dijelu godine kada počinjemo razmišljati o baršunu, vuni i krznu. No, kako moda voli iznenađenja, a još više voli kršiti pravila koja sama postavlja, ove nijanse postaju najžešće kombinacije u vrućoj polovici godine.

 

Replay 579 kn

 

Jedan od razloga zašto danas govorimo o vojničko zelenoj i zlatno smeđoj boji je činjenica da se moda s ovogodišnjim trendovima okreće provođenju slobodnog vremena u prirodi. U čast slobodi kretanja i planinarenja, donosi spomenute "maskirne" boje, ali i krojeve koji svojim volumenom naglašavaju prozračnost i lakoću stylinga. Vjetrovke, ogrtači i baloneri, uz pomoć kombiniranja i krojačkih intervencijama, doživjeli su dobrodošle promjene, a zračni "baloni" ugodno hlade naše tijelo čak i pri višim temperaturama. Ali zelena orijentacija mode ne zaključuje svoju zelenu misiju samo zelenom bojom. Poigrava se i s prirodnim materijalima, uključujući lan, pamuk, svilu, končaste tkanine od prirodnih vlakana i rafiju, koje vješto kombinira na odjeći i modnim dodacima. Kombinacija jednog i drugog više je nego poželjna. Tako sada uz pamučni baloner u dubokoj zelenoj boji možemo nositi iste takve zelene pamučne špagerice s pletenim uzicama.

 

 

Još nekoliko savjeta kako nositi ljetnu retro paletu jesenskih boja:

  1. Tamno zelenu i smeđu boju nosite samostalno u odabranom tonu od glave do pete. Pritom obratite pažnju na modne dodatke (torbe, cipele), koje mogu biti u istoj nijansi kao vaša garderoba ili u klasičnoj zlatno smeđoj boji. Uz to pristaje minimalistički nakit od žutog zlata ili bronce.
  2. Retro jesenske boje mogu biti proljetno dopunjene aktualnim pastelnim nijansama sinje plave i baby ružičaste boje. Neka u tom slučaju cipele budu u skladu s prevladavajućom zelenom ili smeđom nijansom, dok nakit može koketirati s cijelim nizom novih pastela.
  3. Zeleno i smeđe možete nositi i u društvu neutralnih tonova. Crna i pješčana rezervirane su za zelenu, a bijela i siva za smeđu boju.

 

 

 

Post nema komentara.