Kada bi mi netko prije osam godina (kada sam s najvećim oduševljenjem kupovala sandale s petom, visokom i više od deset centimetara) rekao, da će za nekoliko sezona pete do šest centimetara biti ista modna poslastica kao one 12-centimetarske, na svojim bi policama za cipele ostavila više prostora. Tako su cipele sa zbilja visokim potpeticama iz košarice za kupnju pristale ravno na policu, gdje još uvijek čekaju onaj sudbonosni trenutak da ih odvedem na ulicu.

 

 

Cijelo sam se ovo vrijeme sklonosti visokim petama, sa svojih 180 centimetara neprestano osvrtala na takozvane "kitten" potpetice. Problem "kitten" peta u prošlosti je bila asocijacija na cipele koje nose starije gospođe. Bez obzira na to jesu li bile ženstveno vitke ili kockasto stabilne, sandale s njima jednostavno nisu izgledale moderno. Sve do danas. Vjerujem da se ljubiteljice visokih peta neće složiti sa mnom da su moderne sandale s niskom kockastom petom jednako seksi kao i one od deset centimetara – i potpuno su u pravu. Ali teško bi porekle ako kada da su, kada govorimo o peti, ove godine te iste kockaste njihova najmodernija verzija.

 

 

Stabilne, moderne i ne pretjerano visoke, sandale po mom ukusu. A kako i uz što ih nosimo? Bi li vas iznenadilo kad bih vam rekla da pristaju baš svakom stilu? Zamislite narančaste sandale od antilop kože, ukrašene biserima, s rasparanim trapericama i bijelom majicom. Ili, recimo, s cvjetnom romantičnom haljinom do gležnja? Čak i u društvu mini suknji i kratkih majica, čine se kao naručene i, uza sve to, kad ove sandale obujete uz poslovno odjelo, izgledate kao da ste upravo prošetali po modnoj pisti. Zanima li vas zašto? S takvim potpeticama nije teško hodati. Dinamičan i istodobno žensteven korak, danas je neizostavan suputnik dobrog modnog stila. Pričajući sa ženama i muškarcima o tome što misle o ženskim cipelama,  mnogi su mi umjesto odgovora rekli, kako nema 'tužnijeg' prizora od žene koja se sa svojim cipelama ne slaže najbolje (tj. koja u njima ne zna hodati, koja se u njima osjeća previsokom, previše odvažnom, premalo modernom... ). Danas im možemo odgovoriti s kockastom petom.  I ako bi o nižoj kockastoj peti za kraj upitala ortopeda (koji mi je prije nekoliko godina savjetovao da je obuća s posve niskom petom jednako 'grozna' kao ona s visokom), rekao bi mi da je kockasta peta izum sezone. Ja tome dodajem: modni izum sezone.

 

UPcollection 299kn

 

 

 

1 komentar
Enija
Lip 02, 2018 18:20
Prekrasne su.Nažalost puno nas zakinuto jer modeli su umanjeni u kalupu tako da visoke dame sa stopalom br.42 trebaju br.43 ili 44 kojeg nema .??