Modni dodaci i odjeća moraju biti potpisani, kako bismo znali kome pripadaju. Ako vaša djeca idu u vrtić, onda ste to već učinili. Cipele su Mijine, Anine i Lukine. Malenima za primjer, svoje ste "potpisali" i vi. Natikače su Lacoste, Calvin Klein, Gucci i Fendi. Fenomen nošenja odjeće s potpisom, nazvanim logomanija, ponovno je oživljen trend koji modu na genijalan način vodi na potpuno novo putovanje. Za neke statusni simbol, za druge pripadnost robnoj marki, za treće samo privlačan detalj na njihovoj novoj torbici. Logotipi i potpisi velikih brandova nesumnjivo su najfotogeničniji motiv na vašoj odjeći, posebice ako s njima "odlazite" na Instagram (prebrojite oznake "sviđa mi se" pod potpisanom i nepotpisanom modom i brzo će vam biti jasno da imam pravo). I dok za dječju odjeću vrijedi pravilo da je jeftinija, ako je na njoj otisnut veliki logotip, u svijetu odraslih sasvim je drugačije.

 

 

Bez obzira na činjenicu da vas logotipi mogu pretvoriti u hodajuću reklamu, oni luksuzni uzimaju si za pravo postaviti i luksuznu cijenu. Kako biste uslijed logomanije izbjegli "bankrot", u logotipe i potpise upustite se promišljeno. Za početak, odaberite onu odjeću i modne dodatke koji u osnovi nisu skupi. Umjesto na kožnu torbicu s potpisom, pogled usmjerite na isto tako potpisanu verziju od umjetnih materijala i jednostavnog osnovnog oblika. Umjesto natikača s logotipom ukrašenim kristalima, neka vašu pažnju privuče jednako tako uzbudljiv plastični model. U obzir dolaze i obične majice kratkih rukava, kao i kultno potpisano donje rublje, koji upravo ljeti već neko vrijeme igra ulogu gornjih odjevnih predmeta. U zaokruženu modnu priču, pod maskom umjerenosti uključite samo jedan ili dva potpisana komada odjeće i također ćete zadovoljiti estetski aspekt logomanije.

 

Calvin Klein 479kn

 

Bez obzira na modne trendove koji, uz obično istaknute logotipe, veličaju i ponavljajuće uzorke, povezane potpise i monograme, zagovornica sam onih prvih. Prije svega zato što ih je puno lakše uključiti u različite kombinacije. Majica s logotipom, prema načelima minimalizma kao i maksimalizma, pristaje uobičajenim jednobojnim suknjama ili onima s najluđim egzotičnim uzorkom. Isto pravilo vrijedi i kada odabirete natikače, torbice ili čak remen s potpisom.  A kad vam se uz veliki logotip prohtije i više manjih, zadatak kombiniranja obavit ćete bez problema. Osim toga, nije vrag da na tavanu neću iskopati barem jedne Nike natikače i Champion majicu koje sam kao dio vremenske kapsule tamo spremila devedesetih.

 

 

Post nema komentara.