Sve one koje se prisjećaju sada već kultnog i legendarnog satiričnog filma o svijetu mode PrêtàPorter, kojeg je Robert Altman snimio davne 1994. godine, zasigurno se sjećaju i spora između pariške modne dizajnerice Simone Lo, koju je fantastično odigrala Anouk Aimée, te teksaškog "kralja kaubojskih čizama" Clinta Lammerauxa u mini-ulozi country zvijezde, Lyla Lovetta. Financijski problemi Simoninog supruga prisile da bez njezinog znanja dio tvrtke proda novopečenom bogatašu. Njegov je uvjet da se njegove kožne šiljaste ljepotice nađu u novoj kolekciji, koja se treba predstaviti na Pariškom tjednu mode.

Postavljena pred zid i užasnuta vulgarnim kaubojskim čizmama koje nemaju ništa zajedničko s njezinim profinjenim kreacijama, Simone svoje modele na modnu pistu pošalje potpuno gole, odjevenu samo u čizme s njezinim logotipom LO Paris, i tako nastane jedna od nezaboravnih modnih filmskih scena u povijesti.

 

 

Ako brzo prevrtimo vrijeme unaprijed, situacija na modnim pistama i ulicama modnih metropola 2018. godine upravo je dijametralno suprotna! Kaubojske čizme i kaubojski stil općenito, postali su sinonim za cool šik. Ove ikone američkih čizama dizajneri jednako uspješno kombiniraju s traperom, kao i svim vrstama maksi i mini haljina.

 

 

Najveće modne entuzijastice nose ih već nekoliko sezona i potvrđuju činjenicu da se moda može vrlo uspješno smjenjivati. Završeni tjedni mode u inozemstvu i kod kuće tako su na ulice i modne piste lansirali cijelu postrojbu sofisticiranih, a opet vrlo "kaubojskih" čizama, koje se jednostavno ne mogu previdjeti.

One se kao takve potpuno uključuju u suvremenu trendovsku eklektičnost, koja prvenstveno cijeni originalnost i individualizam, što kaubojskim čizmama zasigurno ne nedostaje. I kad bi Simone Lo svoje teksaške čizme na pariškoj modnoj pisti predstavila ove sezone, u trenu bi se preselile na noge i Instagrame svih modnih entuzijastica  – od Kendall i Gigi do Kim i Celine!

 

Mjus 1099 kn

 

Post nema komentara.