Mornarski stil je vječan. Svake godine, posebno tijekom ljetnih praznika, garderobu nam razburkaju plave, bijele i crvene crte. Tajna dobrog nautičkog stila njegova je jednostavnost i perfekcija u isto vrijeme – dok je njihova ravnoteža najčešće odgovorna za to hoćete li s odjećom i modnim dodacima u stilu pomoraca ostaviti dojam ili ne.

 

 

Počnimo s krojevima. Odjeća je minimalističkih, čistih oblika, koji obično jednostavno ističu siluetu ženskog tijela. Među najosnovnije komade ubrajamo mornarski sako u tamno plavoj boji, prugastu majicu ili košulju te bijele hlače. Jednako je tako važan i materijal od kojeg je izrađena ova jednostavna odjeća. Odlučite se za prirodne materijale vrhunske kvalitete – jedino će tako čak i nakon pranja ova jednostavna odjeća zadržati oblik  "uniforme".

 

 

Posvetite se detaljima i modnim dodacima. Jednako kao na sakoima, tako i na hlačama, uvijek su dobrodošli elegantno dorađeni detalji u obliku činova, ukrasnih rubova i dodataka u obliku sidra, dok veliki zlatni gumbi mogu čak i zasmetati te biti nametljivo kičasti. Modni dodaci isto su tako jednostavno savršeni. Ljeti uz mornarski stil pristaju špagerice ili sandale na platformu. Ona je najčešće ukrašena špagom koja lijepo nastavlja priču s jedrenja. Remenčići na sandalama preuzimaju ulogu crta i mogu biti samo bijeli, plavi odnosno crveni ili kombinacija svih triju nijansi. Ako se odlučite za jednobojni mornarski stil, sandale u sve tri boje posebno su atraktivne, jer s njima možete elegantno i bez poteškoća obogatiti izgled. Tijekom posljednjih nekoliko godina među obavezne modne dodatke spada i kapetanska kapa, koju za ljetnih mjeseci radije zamijenite maramom. Nakit je diskretan i elegantan.

 

Tommy Hilfiger 779kn

 

Također, styling vješto kormilari dorađenim i opuštenim izgledom. Ako košulju nosite zajedno s mornarskim sakoom, raskopčajte gornji gumb, a rukave sakoa zasučite. Prugasta vestica koju prebacite preko ramena poslužit će vam kao grafički detalj uz puritansko čistu bijelu boju.

Neka vas u otkrivanju najbolje modne kombinacije inspiriraju vječne ikone mornarskog stila: Brigitte Bardot, Coco Chanel i Jackie Kennedy.

 

Post nema komentara.