Neki ih nazivaju sandalama za turiste jer nalikuju na donedavno modno neprihvatljive pješačke sandale inspirirane Teva modelom, kojima su neki nadjenuli ime rugobe. Međutim, one čak i tijekom vrućeg ljeta caruju modnim trendom ružnih tenisica, spadajući u najotkačeniju obuću koja će obilježiti urbanu modu ove sezone.

Liu Jo, 1059kn

 

Zapravo, "sportske" sandale nisu mnogo drugačije od tenisica. Krasi ih prilično robusni gumeni potplat (može vam dodati i više od tri centimetra visine), rastezljive tekstilne ili sportske čvrste trake, velike metalne kopče ili zatvaranje na čičak. Neke su prilično minimalističke, druge se hvale smionim kombinacijama boja dok pažnju prolaznika kradu sjajnim ukrasnim kristalima u boji. Sandale masivnog izgleda inspirirale su i neke od najboljih modnih kuća, među kojima nedvojebno ove godine prednjače Prada i Gucci, koje su svoje ružne sandale na modnim pistama kombinirale s damskom, romantičnom, retro i elegantnom odjećom.

Liu Jo, 1059kn

 

Njihova kombinacija s trapericama i dalje ostaje najsigurnije modno rješenje kada se vrtite u mladenačkom uličnom stilu, dok će vas u kombinaciji s jaknom u boji i hlačama elegantnog kroja nesumnjivo odvesti na višu razinu mode. Duža romantična haljina također će biti pravi izbor za šetnju duž morske rivijere u paru sa "sportskim" ljetnim sandalama (i danju i navečer).

 

A što je s njihovom kombinacijom s čarapama? Ružne tenisice bile su za nijansu modernije kada uz njih obujete obične bijele čarape. Isto vrijedi i za natikače. To znači da neće biti ništa drugačije ni kada govorimo o "sportskim" sandalama. Iako ću osobno izbjeći spomenutu kombinaciju (nije moj stil), po modnim preporukama vrijedi pravilo da je uz jednostavnije modele potrebno obuti raskošnije i zabavnije čarape, dok one bogatije varijante zahtijevaju boju i model čarapa s učinkom minimalizama. Još uvijek mislite da vaša elegantna odjeća treba novi modni početak?

Liu Jo, 1095kn

Post nema komentara.