Znate li kako zamišljam idealnu ljetnu modnu kombinaciju? U bijelom. I, kao što priliči ljubiteljici estetike boginja s grčkog Olimpa, u pratnji sandala u grčko-rimskom stilu.

 

 

Obožavam ljetne sandale s niskom petom, a još mi je draža spomenuta inačica sa svojom brižno odabranom igrom uvijanja i vezanja ukrasnih traka i remenčića. Takozvane antičke grčke sandale privukle su moju pažnju već godinama unatrag, dok svake godine ponovno postaju najveći ljetni hit (velika zasluga za to također pripada istoimenoj robnoj marki, koja je obuću grčkih boginja lansirala na ulice modnih prijestolnica širom svijeta). Očarana njihovim udobnim boho glamurom, uspjelo mi ih je donijeti kući svaki put kada bih posjetila neki od grčkih otoka. Pomenutih otoka nije bilo malo, pa posljedično ni grčkih sandala na mojim policama za cipele. Osobito su mi dragi modeli u svijetlim tonovima. Bijele, svijetlo-smeđe, zlatne, puder ružičaste i srebrne. Izvrsno pristaju najdužoj bijeloj haljini kao i najkraćoj traper verziji. Moju opsesiju s ovim modelom sandala ilustrira i činjenica da bi upravo grčke sandale bile obuća u kojoj bi se čak i vjenčala.

 

 

Zamislite najljepši dan u zagrljaju lepršave bijele haljine od velova svilenog šifona i u društvu grčkih sandala sa zlatnim ukrasnim detaljima. Nezaboravna modna poslastica. Grčke sandale s lakoćom mogu zamijeniti visoke potpetice, čak i kada treba prošetati po crvenom tepihu. Najprije su to učinili u modnoj kući Valentino i Chanel, a danas su ih bez ustezanja prisvojile zvijezde na svim većim ljetnim filmskim festivalima.

 

Bugatti 399 kn

 

I kako bi ovaj put veselje bilo još veće, grčke sandale dobile su nove dekorativne saveznike. Resice, obojene perlice, svjetlucave kristale, šavove obogaćene zlatnim nitima i promišljene (neupadljive) pompone. Nije ni čudo da ove godine kad god kliznem u njih, imam osjećaj da modno ljeto grabim s velikom žlicom. Razumijete, zar ne! Glamur i udobnost na ovako visokim temperaturama prije su iznimka, nego pravilo. Grčke sandale iznimka su i pravilo!

 

 

Post nema komentara.