Kada bih jesen morala oslikati preko dva modna izraza, bili bi to: baršun i vinsko crvena boja. Oba slikovita opisa ovog godišnjeg doba u meni bude osjećaj topline i mirnoće - svega, što mi je u ovom trenutku potrebno. I dok se proljeće smatra najšarenijim i svježim (što vrijedi i kada govorimo o modnim trendovima), jesen se smatra najplemenitijom. A što bi moglo biti plemenitije od kraljevskog baršuna i duboko zasićene vinsko crvene boje?

 

 

Moju jesensku pripovijest više nego savršeno 'utjelovljuju' Puma tenisice. Bordo crvena boja zahvaljujući rebrastom baršunu izgleda treperavo i toplo. Štoviše, iako tenisice nisu osobito zimska obuća, odabrana me kombinacija boje i materijala ohrabruje da ih nosim i kad s drveća otpadne posljednje lišće. Vrlo su zgodne i zbog domišljate kombinacije retro 'skejterskog' oblika tenisica te detalja u obliku ogromne mašne od sjajnog satena. S njima u sjećanje brzo prizovem iznova moderne devedesete, koje su u to vrijeme u svijet mode vinule u ovom trenutku još uvijek aktualnu kombinaciju 'skejterskih' tenisica i jednostavnih haljina s cvjetnim uzorkom.

 

Puma 769 kn

 

Zato su odabrane tenisice bez sumnje dobra modna odluka - kada kraća ljetna haljina ustupi mjesto dužoj inačici, kišni ogrtač dugom vunenom kaputu i raskopčan ovratnik dolčeviti.

 

 

 

Post nema komentara.