Kad smo u novom tisućljeću ponovno uočili sportsku obuću na predstavljanju prêt-à-porter kolekcija, i, iako tenisice nisu prvi put koračale po modnoj pisti, ostali smo zapanjeni. Uslijedila je nova lekcija o sportskoj obući u visokoj modi, tako da ćemo u 2018. godini svojoj zbirci udobne obuće moći dodati i takozvane dad sneakers ili tatine tenisice (vjerojatno zbog toga što su slične modelu u kojima su devedesetih godina naši očevi provodili svoje slobodno vrijeme). Tenisice s robusnim potplatom svih mogućih aerodinamičnih oblika, s obveznim dodacima za ublažavanje udaraca, preplavile su ulice modnih prijestolnica, i, premda ih oni manje oduševljeni nazvaju ružnim tenisicama, ne čini se da će se uskoro oprostiti od nas. Štoviše, nova sezona je primat tatinih tenisica još dodatno učvrstila na popisu naj kul obuće. Nose ih Gigi i Bella Hadid, Alec Baldwin, Rita Ora, Kendal Jenner i sve ostale "it" djevojke koje su se pridružile novom fenomenu ulične mode.

 

 

Moderne čuvarice vaših gležnjeva, peta i prstiju, zbog svog "golemog oblika", djeluju svakako samo ne sitno (onima s brojem cipele većim od 40, iskreno ih ne preporučujem).  I upravo iz tog razloga, ovakve tenisice uz sebe iziskuju odjeću ženstvenijeg karaktera. Najbolji izbor je dulja fluidna svilena haljina, koja osim svježine stilskog pristupa, u odjevnu kombinaciju unosi i ravnotežu između elegancije i udobnosti, klasičnog i sportskog, glamura i uličnog stila. Ako tatine tenisice odlučite obuti uz traperice, neka one budu ravnog kroja i završavaju u visini gležnjeva (uska će inačica samo naglasiti pretjeranu veličinu tenisica). Čak je i prevelika traper jakna kao protuteža dobar izbor.

 

Jednobojnim varijantama koje su obilježile ljeto, u jesen se pridružuju modeli zanimljivih kombiniranih uzoraka i tehnoloških inovacija u vezanju vezica, dok su one najmodnije po uzoru na maksimalističku Gucci estetiku posute kristalima i šljokicama.

 

1 komentar
Sabrina
Stu 08, 2018 09:59
Good afternoon

I am a big fan of your blog and I have taken the initiative and written some cool articles for you to publish on your blog. I am just starting out as a blogger. I have already published some of my articles on some well-known sites such as https://peachesandscreams.co.uk.

You can find all the articles on my google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1hKNGwDpmSqW_ODdFKnciyrvPuz0oV9tO?usp=sharing

If you like my articles then I could write a couple more later this week when I have some more free time.

Keep up the great work and have a fab week ahead!

Kind regards