Životinjski uzorki – ili ih voliš ili ih ne voliš. Kad je riječ o tigrovima, leopardima i pitonima, siva zona riječi "možda" ne postoji, što ne znači da se u najluđe motive ne možeš zaljubiti već danas, sutra ili za godinu dana. I kad se jednom prošetaš u odabranim cipelama sa životinjskim uzorkom, povratka nema. Životinjsko carstvo ima u svijetu mode posebnu moć. I sama sam je iskusila nedugo nakon što sam postala mama. Koja je iskra poskočila i u meni razbuktala želju za salonkama s leopard uzorkom, još i danas ostaje nepoznanica. Ali činjenica je da sam onog siječanjskog poslijepodneva, kad sam na nekoliko sati "pobjegla" od svakodnevne rutine s malenom (da, zbrisala sam u shopping centar), više nego bilo što drugo poželjela nove crne pripijene traperice, bijelu bluzu i gore spomenute salonke.

 

 

Koliko su mi snažno prirasle srcu, govori sama činjenica da ih već dvanaest godina držim u ormaru i da ih svake godine s veseljem obujem uz traper hlače ili elegantniju verziju u crnoj boji, bez obzira na to "reže" li leopardi ukorak s modnim trendovima ili ne. I budući da kod životinjskih uzoraka jedan par cipela ni slučajno nije dovoljan, leopardu je tijekom godina društvo počeo raditi još i piton, a uskoro će im se pridružiti i nova divlja mačka, koja u usporedbi s prvom, na zemlji stoji čvrsto i udarno. Već neko vrijeme na popisu želja imam gojzerice koje krasi upravo uzorak leoparda. Kakva sreća.

 

 

Sigurno ste već i same primijetile da u svijetu uzoraka ovaj put najvažniju ulogu igraju životinjski motivi. Među njima ove sezone dominiraju uzorci tigra, zebre, zmije i, kao najpopularniji, leopard uzorak. Dolazi u tradicionalnoj, prirodnoj kombinaciji boja ili malo smjelijoj harmoniji crne, s jarko žutom ili crvenom podlogom. U životinjske modele ili uzorke od kratke dlake, bez iznimke su odjeveni svi modeli obuće – salonke, gležnjače, tenisice, niske muške cipele i čizme, kao i sportske gojzerice.  Kao što vidite, omiljeni par nije mi bilo teško pronaći.

 

Liu Jo 2199 kn

 

 

1 komentar
Marta
Stu 17, 2018 08:53
Jako mi se svidaju te tvoje cizmice, naravno voljela bih imati jedne takve ??