Kad bih morala birati između modnog minimalizma i maksimalizma, svakako bih se odlučila za prvu mogućnost. Bijelu majicu, traperice i trenčkot nikada ne bih mijenjala za kričavu, kristalima posutu haljinu u društvu pletene vestice od lureksa. Sviđaju mi se osnovni odjevni predmeti... sve dok ne počnemo govoriti o cipelama. Možda će vas iznenaditi, ali kad se nađem u trgovini s cipelama, moj minimalistički dio razuma jednostavno otkaže. Fućka mi se za klasiku, jednobojne modele i umirene oblike te se kao začarana, uvijek iznova zaustavim pred policama s najsjajnijim modelima raskošnih oblika. Očarana njihovim primamljivim svjetlucanjem, nikada se ne pitam hoće li mi tenisice posute kristalima, uspjeti ugurati u svoj ormar. Uostalom, to je u trenutku slijepe zaljubljenosti od sekundarnog značaja. Ako ništa drugo, ove će tenisice biti prekrasan ukrasni predmet na starom šivaćem stroju ispred ulaza u stan. Kupnja je obavljena.  Na putu kući, oči mi sjaje.  Priznajem, u meni živi maksimalistička svraka.

 

 

Sportska obuća s ukrasnim detaljima, poput kristala, svilenih mašni, baršunastih akcenata, svjetlucavih našivenih dodataka, metalnih zakovica i valovitih volančića, nesumnjivo je osvojila srca mnogih. I dizajneri koji svake godine ponovno pobrinu da priželjkujemo još glamuroznije sportske kombinacije, toga su itekako svjesni.  Ukrašene tenisice odavno su uz njihovu pomoć izašle iz kategorije obuće za trčanje i pješačenje te modu za slobodno vrijeme uzdigle na luksuzniju razinu. Sudeći prema ovogodišnjoj prezentaciji, ta je razina najuzvišenija i najsjajnija do sad. Zato zaboravite na poneki sramežljivi sjajni detalj - neka se tenisice bliješte poput kraljevske krune. Što više svjetlucavih detalja, to bolje.

 

Liu Jo 1399 kn

 

Zanima li vas kako svraki podrežem krila? Tenisice s kristalima obujem uz bijelu majicu, traperice i klasični trenčkot. Sudar dvaju modnih svjetova pobrine za suvremenost i ponovno u meni probudi minimalizam.

 

 

 

Post nema komentara.