Prema Wikipediji, žuta je boja svjetlosti, mješavina crvene i zelene svjetlosti, koja izgleda iste boje. Žuta je jedna od suptraktivnih osnovnih boja, njezina je komplementarna boja plava, a slikari tradicionalno kao komplementarnu boju žutoj doživljavaju purpurnu. Psihologija boja o žutoj otkriva sljedeće: svijetla je, svježa, smiona i intenzivna visokoenergijska boja, što je vjerojatno razlog da u nama pobuđuje snažne osjećaje. Žuta privlači pažnju i može uzrokovati vizualni zamor.

 

 

Žuta je omiljena boja moje mame, a mimoza, posljedično, njezino omiljeno cvijeće. Sama sam dugo bila uvjerena da mi žuta odjeća ne pristaje, ali sam energiju žute boje unijela u svoju bivšu tinejdžersku sobu
tako što sam upravo njom hrabro obojila jedan od četiri zida. Moda također obožava žutu i čini se da je njezin stav sve od prošlog ljeta neupitan, kada je žutu revoluciju započela plisirana žuta haljina modne kuće Tibi (Severina je u njoj izgledala prekrasno). Kako onda
nositi boju koja je sinonim za energiju i ujedno može privući previše pozornosti? Korak po korak!

 

 

1. Ako se žutom bavite prvi put ili ste u pogledu svjetlijih nijansi oprezniji, unesite žutu u svoj stil samo kao detalj. U žuto obojite modne dodatke, cipele, torbice, nakit, sunčane naočale. Ako se odlučite za kombinaciju nekoliko različitih modnih dodataka u žutoj, poigrajte se različitim nijansama. Najtrendi žutom tonu ovog ljeta, nazvanom Aspen Gold (zlatno žuta), bez problema možete dodati različite žute boje, od pastelno blijedih, do tamnijih i zemljano zasićenih nijansi. 

2. Žuti trend možete nositi kao žuti detalj. Odaberite određeni komad odjeće koji je živo žut, dok ostatak garderobe ostavite u neutralnim zemljanim nijansama (bež, zemljano smeđa, narančasta boja opeke) odnosno svijetlim ili tamnim tonovima boje komplementarne žutoj, plavoj.

3. Uronite u trend. Doslovno. Monokromatski naklon žutoj boji pobrinut će se da će vas opaziti na daleko (nije iznenađujuće da se žuta koristi za signalizaciju prometa i znakove upozorenja). Uskladite žutu boju odjeće i modnih dodataka. A ako vas slučajno ulovi vizualni zamor, vratite se prvoj i drugoj točki ovog zapisa.

 

Replay 809 kn

 

Post nema komentara.