Ljeto je godišnje doba koje ljubitelji obuće i mode posebno obožavaju. Pri odabiru cipela možemo se jako zabaviti, poigrati bojama, stilovima, različitim potplatima i uzorcima sandala i natikača. Vrući dani, tople večeri, ljetne zabave i praznici pozivaju nas na opuštanje. I upravo takve, opuštene, bit će i naše ovogodišnje modne kombinacije. U novim kolekcijama obuće za žene i muškarce ovog ljeta dominiraju cipele s kojima svatko od nas može kreirati ili nadograditi svoj jedinstveni stil u kojem se dobro osjeća. Izbor obuće je zaista velik, pogledajte ih na mass.si i u našim trgovinama. Kako bismo vam pomogli u odabiru ljetne obuće, pripremili smo vodič kroz najpoželjnije ljetne modele. Ovo je TOP 10 cipela koje će “vladati” ljetom?

 

Natikače s potpeticom

Bez ‘chic’ natikača s potpeticom ove godine praktički neće ići, a nas su oduševile iz nekoliko razloga. Lako se i jednostavno obuvaju. Ovogodišnje kolekcije ove popularne ženske obuće nude vrlo lijepe modele, a najveći fokus je na potpetici. Nosit ćemo široke, četvrtaste, pune i klasične, tanke štikle.

 

Elegancija je TOP trend

Priznajemo! Jedva smo čekali da se vrati trend elegantne obuće i da ovog ljeta možemo odahnuti uz prelijepe polusandale, sandale i natikače. Elegantne sandale bez sumnje su naš favorit za ljetne dane. Prekrasni modeli koji ovaj komad naše garderobe u trenu čine središtem pažnje mogu se pronaći i u svim najpoželjnijim bojama ove sezone.

 

Uzorci i boje

Ove godine Bottega uzorak ili pletenica prvo nam upada u oči prilikom prelistavanja kolekcija natikača i sandala za vruće ljetne dane. Bez ovog 'must-have' uzorka, zapravo je teško zamisliti ljetne 'stylinge'. Nalazi se u elegantnoj i 'casual' obući za svaki dan. Zanimljive su ponajviše zato što jednostavno nadograđuju 'casual outfit'. Odlično se slažu s trapericama i odijelima. Za “wow” efekt predlažemo sandale ili natikače u jednoj od najtrendi boja ove sezone: ‘baby pink’, ‘baby’ plavoj, žutoj, prljavo ružičastoj i zlatnoj. Veliki izbor sandala i papuča s bottega pletenicom možete pronaći u kolekcijama obuće Steve Madden i Upcollection.

                               

 

Cipele s platformom

I ove godine cipele s platformom ostaju trend koji se nalazi na vrhu ljestvice najpopularnije obuće. Sandale i natikače s debelim potplatom, cipele su uz koje predstavljaju posljednju modu. Prednost im je što su i iznimno udobne. Ljeti biramo odjeću od laganih materijala, a cipele s platformom zanimljiv su kontrast ‘outfitima’ za vruće dane. Ove godine trendu su se pridružili i popularni crocsi, a za sandale i natikače s platformom pogledajte kolekciju obuće Upcollection.

                                  

 

Detalji – kamenčići, resice, pletenice...

Ovog ljeta sigurno nećemo zanemariti cipele koje svjetlucaju i blješte. Uz sandale ukrašene kamenčićima i kristalima, naš ‘outfit’ u trenu postaje sofisticiraniji. Popularne su i pletenice kao dodatak obući, koje se uglavnom nalaze na natikačama. Ponovno su »in« resice koje se nalaze na sandalama s tankim potplatom i na obući s punom petom. Jedan od zanimljivijih detalja ovog ljeta je prozirna peta. Ljubitelji ukrašenih cipela mogu razgledati kolekcije obuće Steve Madden, Alma En Pena, Upcollection i Tamaris.

 

’Ugly’ sandale

Modni influenceri ih obožavaju. A zbog njihovog oduševljenja trendom “ružne” obuće, svi smo se zaljubili u ove sandale. U svakome od nas ima pomalo bunta, a te cipele su ga definitivno probudile. Udobne su i posebne, pa s njima možemo kreirati zanimljive ‘outfite’ i modne kombinacije. Mogu se nositi uz sofisticiraniju odjeću, ali možemo i pretjerivati ​​i kombinirati ih s uzorcima i jakim bojama, volanima, čipkom... Naći ćete ih u brendovima obuće Bugatti, Steve Madden i dr. Martens.

                            

 

Chic japanke

Japanke su modni trend u obući za koji nismo ni slutili da može postati modni predmet. No, itekako nadopunjuju ljetne 'outfite', a neki modeli su i pravi 'chic'. U vrućim danima važno je da nam je udobno, a u japankama su svakodnevni poslovi ugodniji. Većina modela koji se nalaze u brendovima Tom Tailor, Levi's, Havaianas i Ipanema prikladni su za ‘casual outfite’, a nova kolekcija brenda Upcollection uključuje i japanke ukrašene kamenčićima. Lako ih možemo kombinirati s elegantnijim komadima ljetne odjeće.

 

Kockasti potplati

Kako u trenu nadograditi ljetni 'styling'? Sa sandalama i papučama s kockastim potplatom. One su ove godine ugodno osvježenje kada pričamo o trenovima elegantne ljetne obuće. Kockaste potplate lijepo nadopunjuju i drugi zanimljivi detalji na cipelama, poput vrpci koje vežemo oko gležnjeva, te ukrasi poput ‘mrežica’ i bottega pletenice. Pregledajte kolekcije obuće Guess, Tamaris, Upcollection, Estyle i Creator.

 

Natikače u stilu Birkenstock

Udobnost je uvijek moderna, i iako su se prije nekoliko sezona natikače u stilu Birkenstocka smatrale obućom koju nose samo naši djedovi i turisti, one su postale pravi modni ljetni trend. Kombiniramo ih uz haljine, suknje i traperice, a odlično pristaju uz ovogodišnju vrlo trendi lanenu odjeću. Vole ih nositi svi, muškarci, žene i djeca. Svestrana su ljetna obuća koju ćemo ove godine puno viđati na gradskim ulicama i praznicima. Ovaj trend možete pronaći u kolekcijama brendova obuće Gem’s, Esprit, Upcollection, Patrizia, Arizona i Bugatti.

                                     

 

Natikače za bazen

Već dugo govorimo o ovoj udobnoj obući, koja je ljeti neizostavna. Dapače, prije nekoliko sezona, uključujući i modne entuzijaste, svi smo shvatili da su natikače izvrsna obuća za druge prilike u vrućim danima. I tako se natikače za bazen mogu smatrati ključnim komadom 'stylinga' ulične mode. Opuštene kombinacije s ljetnom odjećom i natikačama postale su trend koji se može pronaći i na gradskim ulicama i na plaži. Svoj omiljeni par sigurno ćete pronaći u kolekcijama obuće Tommy Hilfiger, Levi’s, Adidas, Calvin Klein i Ipanema.

 

Post nema komentara.