Najčešća pitanja

NARUDŽBE

Promjene narudžbe

Za promjene u vašoj narudžbi ili otkazivanje narudžbe obratite se našem timu za pomoć korisnicima na adresu info@mass-hr.com. Ako narudžba još nije obrađena i poslana, pokušat ćemo vam pomoći i uzeti u obzir vaše želje.

DOSTAVA

Promjena datuma i načina dostave

Nakon predaje narudžbe nije moguće mijenjati način dostave. To znači da biste trebali otkazati narudžbu i poslati novu.

Ako vam dogovoreni datum dostave ne odgovara, slijedite korake navedene u SMS-u ili e-pošti DPD-ove dostavne službe.

 
Besplatna dostava

Dostava je BESPLATNA za sve narudžbe u vrijednosti 200 KN i više. U slučaju, da je ukupna vrijednost manja od 200 KN se obračunava dostava 28 KN.

Za vrijeme promotivnih kampanja na webu se u košarici trošak dostave obračunava poslije promocije (odnosno na ukupno vrijednost košarice poslije popusta).

Način dostave

Dostavu za Mass obavlja DPD. Mass dopušta djelomičnu dostavu – vaša narudžba može biti dostavljena u više paketima ako ste naručili više od 1 proizvod stoga su artikli kod vas što prije.

Dostava vašeg paketa obično traje od 3 do 5 radnih dana. Na otocima ovaj rok može biti i do 14 dana. Obavještavamo vas da tijekom pandemije koronavirusa dostava može trajati dulje te se unaprijed ispričavamo.

Pošiljku možete preuzeti osobno ili je u vaše ime može preuzeti opunomoćenik, zakonski zastupnik ili skrbnik. Ako pri dostavi niste na navedenoj adresi, s predstavnicima službe za dostavu DPD možete dogovoriti novi datum dostave.

Dostava na području cijele Hrvatske

Naš partner pakete dostavlja na adresu navedenu pri slanju narudžbe. Na svoj profil možete dodati željeni broj različitih adresa za dostavu, a pri svakom naručivanju možete odabrati odgovarajuću adresu dostave. Budući da dostavna služba proizvode dostavlja tijekom radnog vremena, možete se odlučiti i za dostavu na bilo koje drugo ime ili adresu. Primjerice, na radno mjesto. Ako u trenutku dostave niste na predviđenom mjestu (poduzeće, ured, bolnica, studentski ili učenički dom itd.), dostavljač će ostaviti poruku s uputama za daljnje postupanje. Dostava je moguća isključivo u Hrvatskoj.

NAČIN PLAĆANJA

Načini plaćanja

Na internetskoj trgovini www.mass-shoes.com omogućavamo plačanje pouzećem i kartično plaćanje. Prihvaćamo plaćanja sljedećim karticama: MasterCard®, MasterCard® Electronic, Visa, Visa Electron, V Pay, BA Maestro kartice i Diners kartica.

Omogućujemo i plačanje pouzećem što znaći, da iznos narudžbe platite dostavnoj službi DPD putem kartice ili gotovinom. Kod plaćanje pouzećem obročno plaćanje (na rate) nije moguče. Kod plaćanja pouzećem platite one artikle koje dobijete iz vaše narudžbe (moguće su djelomične dostave).

Moguće je i plačanje u trgovini ako odaberete preuzimanje vaše narudžbe u trgovini. U ovom slučaju vaša narudžba vas čeka 3 dana. Poslije toga vaša narudžba je otkazana. 

Kartično plaćanje internetom

Karticom možete platiti nakon što budete preusmjereni na internetsko sučelje za sigurno plaćanje. Naš sustav za plaćanje WSPay omogućuje nam da najprije rezerviramo sredstva na vašoj platnoj kartici. Nakon provjere stvarne dostupnosti proizvoda iz vaše narudžbe i slanja tih proizvoda, skidamo potrebna sredstva s vaše kartice. Dakle, plaćate samo one proizvode koji su zapravo na putu prema vašoj adresi. Pri plaćanju kreditnom karticom internetom ako otkažete narudžbu ili promijenite način plaćanja, obavijestite nas o tome na info@mass-hr.com

Promjena načina plaćanja

Nije moguće promijeniti način plaćanja nakon predaje narudžbe. Ako i dalje želite promijeniti način plaćanja, morate otkazati narudžbu napraviti novu. Vašu narudžbu možemo otkazati ako još nije poslana iz našeg skladišta ili odabranog prodajnog mjesta. 

Kako ću primiti račun?

Račun za vašu narudžbu bit će poslan putem e-maila na vašu e-adresu. Račun dobijete u trenutku kada pošaljemo artikle na vašu adresu.

U slučaju da ste odabrali preuzimanje paketa u trgovini račun dobijete kada preuzmete pakete u trgovini.

 

POVRATI

Kada mogu ostvariti pravo na povrat proizvoda u roku od 100 dana?

Mogućnost raskida ugovora omogućuje vam da otvorite i pregledate proizvod te da odustanete od kupnje ako vam proizvod ne odgovara ili ako su vaša očekivanja u vezi s naručenim proizvodom bila drugačija. Ove preporuke ne primjenjuju se ako proizvod ne služi svojoj svrsi u trenutku kupnje i ako ima vidljive nedostatke. U tom slučaju možete se pozvati na materijalni nedostatak (reklamacija).

Pravo na povrat plaćenog iznosa kupnje zbog materijalnih nedostataka i manjkavih usluga detaljnije su uređeni Zakonom o zaštiti potrošača.

Moram li navesti razlog za raskid ugovora u roku od 100 dana?

Ne, pri raskidu ugovora u roku od 100 dana ne trebate navoditi razlog za povrat proizvoda. No navođenje razloga bit će dobrodošlo jer će nam poslužiti kao povratna informacija o proizvodu.

 

Kakav proizvod mogu vratiti?

Potrošač trgovcu mora vratiti proizvod koji je neoštećen, nenošen, neupotrebljavan, u nepromijenjenoj količini i neoštećenoj, originalnoj ambalaži, osim ako je proizvod uništen, pokvaren, izgubljen ili se njegova količina smanjila, za što potrošač nije kriv. Potrošač ne smije upotrebljavati proizvode do raskida ugovora.. Potrošač može pregledati i testirati proizvode u mjeri koja je potrebna da bi se utvrdilo stvarno stanje. Potrošač odgovara za umanjenu vrijednost robe ako je ona rezultat ponašanja koje nije nužno potrebno za utvrđivanje prirode, značajki i načina djelovanja robe.

Snosim li kakve troškove pri povratu?

Da, proizvode vraćate o svojem trošku odabranom dostavnom/poštanskom službom. Sami birate dostavnu službu koja će paket vratiti na našu adresu.

Za povrat slijedite upute koje možete pronači tu. Načini povrata su različiti - zavisi ako ste narudžbu preuzeli u trgovini ili putem dostavne službe i zavisi ako ste kupovali prijeko svogh profila ili kao gost.

Kakav je postupak povrata proizvoda?

Svoje proizvode možete vratiti poštanskom ili dostavnom službom po svojem izboru. Povrat je moguć i u fizičkim trgovinama.

Artikli se u svim trgovinama MASS mogu vratiti BESPLATNO u roku od 100 dana od primitka proizvoda.

Druga mogućnost povratka (zamijena je moguća samo u trgovini ili putem obrasca) je putem internetskog sučelja na www.mass-shoes.com. Slijedite uputama u nastavku i šaljite artikl na našu adresu prijeko poštanske/dostavne službe po vašem izboru.

Upute za vraćanje pošiljke (ove upute NE VRIJEDE ZA KUPNJE PUTEM PREUZIMANJA U TRGOVINI):

 1. a) IMATE PROFIL/REGISTRIRANI STE na mass-shoes.com
 • logirajte se u svoj profil
 • Na 'Moje narudžbe' odaberite narudžbu kod koje želite vratiti proizvod
 • Odaberite mogučnost 'Povrat' i odaberite artikle koje vraćate (količine) i popunite sva polja koje vidite
 • Završite zahtvej putem klika 'Pošalji zahtjev'
 • šaljite artikl kojeg vračate na MASS SHOES d.o.o. – WEB SHOP – Odjel za zamijene i povrate, Antuna Mihanovića 9, 47000 Karlovac.
 • Spakirajte artikle na pravilan način za slanje putem odabrane poštanske službe. Pakirajte artikle u ambalažu koja je pogodna za transport (predlažemo vam da koristite transportno pakiranje u kojem ste primili paket, jer je prilagođeno za zamjenu/povrat proizvoda). Originalno pakiranje proizvoda koji sadrži obuću ne smije se oštetiti ili prekriti ljepljivom trakom.
 1. b) nemate profila na www.mass-shoes.com (kupujete kao gost)
 • kliknite na ovu poveznicu: https://www.mass-shoes.com/rma/guest/login
 • Upišite sve potrebne podace (broj narudužbe koju možete pronaći u e-mail poruki u kojoj ste dobili potvrdu nardužbe, prezime na kojeg je bila napravljena nardužba i e-adresa sa kojom ste napravili narudžbu)
 • Vaša narudžba će se otvoriti i na tom koraku odaberet što želite vratiti i završite zahtjev
 • Odaberite mogučnost 'Povrat' i odaberite artikle koje vraćate (količine) i popunite sva polja koje vidite
 • šaljite artikl kojeg vračate na MASS SHOES d.o.o. – WEB SHOP – Odjel za zamijene i povrate, Antuna Mihanovića 9, 47000 Karlovac.
 • Spakirajte artikle na pravilan način za slanje putem odabrane poštanske službe. Pakirajte artikle u ambalažu koja je pogodna za transport (predlažemo vam da koristite transportno pakiranje u kojem ste primili paket, jer je prilagođeno za zamjenu/povrat proizvoda). Originalno pakiranje proizvoda koji sadrži obuću ne smije se oštetiti ili prekriti ljepljivom trakom.

Ako ste odabrali preuzimanje vaše narudžbe u trgovini onda možete artikle isto zamijeniti/vratiti u bilo kojoj trgovini Mass ili popunite ovaj obrazac i šaljite artikle na adresu MASS SHOES d.o.o. – WEB SHOP – Odjel za zamijene i povrate, Antuna Mihanovića 9, 47000 Karlovac.

U slučaju da artikl odlučite vratiti poštom, morat ćete sami pokriti troškove slanja proizvoda na našu adresu. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

Mogu li proizvod vratiti u trgovinu Mass?

Da, proizvod možete vratiti u odabranu trgovinu Mass u roku od 100 dana. Pri vraćanju proizvoda obavezno slijedite uputama ovdje.

Mogu li proizvod vratiti u roku od 15 dana ako sam pravna osoba (kupnja na poduzeće)?

Ako ste proizvod kupili s računom na poduzeće, prihvatili ste uvjete poslovanja koji vrijede za pravne osobe. Glavna je razlika u mogućnosti raskida ugovora: poduzećima, samostalnim poduzetnicima i drugim pravnim osobama omogućujemo da isporučene proizvode vraćaju pod jamstvenim uvjetima. Za navedene pravne osobe ne vrijedi mogućnost raskida ugovora u roku od 100 dana od preuzimanja proizvoda bez navođenja razloga, kao što je to slučaj s potrošačima (fizičkim osobama). Stoga povrat novca, nažalost, nije moguć. Za kupnje pravnih osoba vrijede Opći uvjeti poslovanja Mass,uz iznimku prethodno navedenih mogućnosti raskida ugovora.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se na info@mass-hr.com. Rado ćemo odgovoriti na njih.

Koje dokumente moram priložiti pri povratu proizvoda u roku od 100 dana?

Za pokretanje postupka povrata plaćenog iznosa kupnje nakon raskida ugovora, tj. povrata u roku od 100 dana (od 26.10.2020), ovdje upišite sve podatke potrebne za povrat. Obavezno upišite podatke koji su označeni kao „obavezni”. Povrat će biti obrađen kada primimo vraćene proizvode koji zadovoljavaju uvjete navedene u Općim uvjetima poslovanja.

Kada ću dobiti povrat novca?

Povrat novca na vaš račun izvršit ćemo u najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 14 dana nakon zahtjeva za povrat, ali tek nakon što proizvodi budu vraćeni na navedenu adresu (vrijedi za povrate poštom).

Ako proizvod želite vratiti u trgovinu, novac možemo vratiti u trgovini ili isplatom na broj vaše kartice u roku od 14 dana.

Kako da pravilno provjerim je li proizvod prikladan za mene, a da ga i dalje mogu vratiti?

Kada primite proizvod, prvo provjerite je li ambalaža netaknuta i pozorno je uklonite. Ambalažu čuvajte sve dok ne budete sigurni da vam proizvod odgovara. Potrošač proizvod ne smije slobodno upotrebljavati do raskida ugovora. Potrošač može pregledati i testirati proizvode u mjeri koja je potrebna da bi se utvrdilo stvarno stanje.

Trebam li proizvod vratiti u originalnoj ambalaži?

U slučaju povrata proizvoda kupac ga mora odgovarajuće zaštititi transportnom ambalažom prije isporuke prijevozniku. Proizvod prvo morate staviti u originalnu kutiju, a tek potom u transportnu ambalažu namijenjenu zaštiti proizvoda tijekom transporta.

Mogu li vratiti proizvod bez dodataka?

U slučaju raskida ugovora proizvod morate vratiti zajedno sa svim dodacima koje ste primili s njim (npr. vezice, naljepnice, ukrasi, zamjenski dodaci za pete…)

Otkad počinje teći rok od 100 dana?

Nakon raskida ugovora, rok od 100 dana počinje teći dan nakon preuzimanja proizvoda. 

Ako vratim proizvod za koji sam iskoristio popust ili neku drugu pogodnost, koji se iznos vraća?

Ako ste za kupnju iskoristili kôd za popust ili promocijski kôd, ta se sredstva smatraju popustom i ne vraćaju se korisniku pri raskidu ugovora. Korisniku se na račun isplaćuje samo doista plaćeni iznos.

Postoje li proizvodi koji se ne mogu vratiti?

U internetskoj trgovini Mass možete vratiti bilo koji proizvod za koji smatrate da vam ne odgovara. Ako vratite proizvod za njegu cipela, povrat novca odobrit ćemo samo ako se proizvod nije upotrebljavao.

Moram li preuzeti proizvod za koji sumnjam da je oštećen?

Ako je oštećena ambalaža proizvoda, a na samom proizvodu nema vidljivih oštećenja, možete prihvatiti narudžbu i obavijestiti dostavljača o oštećenju na ambalaži. O tome nas obavijestite i na info@mass-hr.com. Ako sumnjate da je proizvod oštećen, nemojte prihvatiti narudžbu i obratite se našoj korisničkoj službi na jedan od prethodno navedenih kontakata.

Što je potrebno za pokretanje postupka prijave štete zbog oštećene pošiljke?

Pri prijavi štete trebat će nam i fotografije paketa, (unutarnje) ambalaže, oštećenog proizvoda i fotografija naljepnice DPD-a kao i opis oštećenja, broj računa ili narudžbe.

Kako zamijeniti proizvod za drugu boju, drugi broj ili za neki drugi proizvod?

Omogućujemo vam BESPLATNU zamjenu proizvoda u NAŠIM trgovinama. Uz kupljeni proizvod i račun (ili dokaz o kupnji – bankovni izvod), javite se u najbližu trgovinu Mass. U tom ćete slučaju zajedno s našim zaposlenicima moći pronaći proizvod odgovarajuće veličine ili model koji vam odgovara.

Proizvod koji vam ne odgovara možete zamijeniti i povratom proizvoda u skladu s uputama iz odjeljka „Kakav je postupak povrata proizvoda?”. Proizvod koji želite zamijeniti pošaljite na našu adresu i na obrascu za zamjenu jasno naznačite koji proizvod želite zamijeniti za drugi proizvod (npr. za drugu veličinu, model...).

Novi ćemo proizvod poslati na vašu adresu što je prije moguće. U tom slučaju nećemo vam vratiti novac jer ćete dobiti proizvod koji vam odgovara i ne morate ponovno naručiti proizvod.

Koji je rok za zamjenu proizvoda?

Proizvod možete vratiti odabranom dostavnom službom u roku od 100 dana od dana primitka pošiljke.

Ako proizvod želite zamijeniti u trgovini, rok je također 100 dana od dana primitka proizvoda. 

Povrat novca pri ZAMJENI nije moguć.

Kakvi su uvjeti zamjene?

Potrošač prodavaču mora vratiti proizvod koji je neoštećen, nenošen, neupotrebljavan, u nepromijenjenoj količini i u neoštećenoj, originalnoj ambalaži, osim ako je proizvod uništen, pokvaren, izgubljen ili se njegova količina smanjila, za što potrošač nije kriv.

Potrošač ne smije proizvod slobodno upotrebljavati do raskida ugovora. Potrošač može pregledati i testirati proizvode u mjeri koja je potrebna da bi se utvrdilo stvarno stanje. Potrošač odgovara za umanjenu vrijednost robe ako je ona rezultat ponašanja koje nije nužno potrebno za utvrđivanje prirode, značajki i načina djelovanja robe.

REKLAMACIJE

Koliko traje postupak za ostvarivanje prava zbog materijalnog nedostatka, odnosno reklamacije?

Prodavač je na vašu reklamaciju dužan odgovoriti u roku od 15 dana od primitka proizvoda u naše skladište ili u trgovinu. U slučaju materijalnog nedostatka proizvod se može reklamirati u roku od dvije godine.

Kako prijaviti materijalni nedostatak, odnosno podnijeti reklamaciju za proizvod?

Materijalni nedostatak možete prijaviti, odnosno reklamaciju možete podnijeti ispunjavanjem ovdje dostupnog obrasca ako reklamaciju podnosite poštom, tj. vraćanjem proizvoda u naše skladište odabranom dostavnom službom koju ste sami odabrali. 
Na obrascu je potrebno navesti sve podatke koji su označeni kao obavezni; u suprotnome ne možemo dovršiti postupak reklamacije.

Mogu li proizvod reklamirati u trgovini Mass?

Proizvod možete reklamirati u najbližoj trgovini Mass. U tom slučaju uz proizvod koji reklamirate, trebate priložiti dokaz o kupnji – račun ili bankovni izvod.

Kako izgleda proces reklamacije?

Mass će pregledati proizvod koji reklamirate i izdati zaključak o opravdanosti reklamacije.

Pri podnošenju reklamacijskog zahtjeva konačnu i nepobitnu odluku o prihvatljivosti zahtjeva donosi ovlašteni sudski vještak koji utvrđuje i opravdanost zahtjeva za materijalni nedostatak. Protiv rješenja sudskog vještaka nije moguće uložiti žalbu. Odluka je konačna.

Što se događa ako je reklamacija neopravdana/opravdana?

O neprihvatljivosti reklamacije obavijestit ćemo vas pisanim putem, a kupac je dužan preuzeti proizvod u roku od 14 dana od primitka obavijesti.

Proizvod se može preuzeti isključivo u trgovinama Mass. Kupac se može dogovoriti u kojoj trgovini Mass može preuzeti proizvod.

Ako kupac ne preuzme proizvod, on se čuva u skladištu šest mjeseci. Nakon tog roka Mass odlučuje o tome hoće li proizvod poslati u otpis, u dobrotvorne svrhe itd.

U slučaju opravdane reklamacije predložit ćemo vam popravak proizvoda, zamjenu za drugi  jednaki i besprijekorni proizvod ili povrat plaćenog iznosa kupnje i vaših troškova koji su nastali zbog podnošenjem reklamacije. 

Ako nedostaci ne budu otklonjeni u roku od 15 dana od dana kada je prodavatelj primio zahtjev potrošača za uklanjanje nedostataka, prodavatelj mora potrošaču besplatno zamijeniti proizvod s identičnim novim i besprijekornim proizvodom. Ako prodavatelj u roku iz prethodne stavke ne izvrši popravak ili zamjenu proizvoda s novim, potrošač može raskinuti ugovor ili zatražiti umanjenje plaćenog iznosa kupnje.

Koje dokumente moram priložiti pri podnošenju reklamacije?

Da bismo dovršili reklamacijski postupak, potreban nam je ispunjeni obrazac za podnošenje reklamacije u kojem su navedeni svi podaci potrebni za povrat. U slučaju podnošenja reklamacije u trgovini Mass, našim će vam zaposlenici pomoći pri popunjavanju reklamacijskog obrasca.

Moram li u slučaju podnošenja reklamacije proizvod poslati u originalnoj ambalaži?

U slučaju povrata proizvoda kupac ga mora odgovarajuće zaštititi prije isporuke prijevozniku. Proizvod mora biti zaštićen originalnom i transportnom ambalažom koja odgovarajuće štiti proizvod.

Mogu li u slučaju podnošenja reklamacije proizvod vratiti bez dodataka?

U slučaju podnošenja reklamacije proizvod morate predati prodavaču zajedno sa svim dodacima koje ste primili uz proizvod, kao što su: vezice, naljepnice, ukrasi, zamjenski dodaci za pete…

Ako imam problema samo s dodacima za proizvod, mogu li u reklamaciji poslati samo dodatke?

Ne. U svakom slučaju, za reklamaciju je potrebno poslati proizvod sa svim dodacima jer je to jedini način na koji će služba za reklamacije moći pravilno provjeriti prikladnost proizvoda.

Kako ću dobiti popravljeni proizvod?

Ako ste se reklamaciju podnijeli u našoj trgovini, proizvod ćete preuzeti u toj trgovini.

Ako ste nam reklamirani proizvod poslali odabranom dostavnom službom, možete ga preuzeti uvama najbližoj trgovini – nakon rješavanja reklamacije dogovorite se s Massom u kojoj ćete trgovini preuzeti proizvod. 

Mogu li i pravne osobe podnijeti reklamaciju?

Da. Pravne osobe imaju potpuno isto pravo na podnošenje reklamacije. Društvima, samostalnim poduzetnicima i drugim pravnim osobama omogućavamo povrat poslanih proizvoda u skladu s uvjetima za reklamaciju. Za sva dodatna pitanja obratite nam se na info@mass-hr.com. Rado ćemo odgovoriti na njih.

KORISNIČKI RAČUN

Pregled narudžbi

Sve narudžbe sustavno su razvrstane po datumima.

Svaka narudžba ima svoj serijski broj koji možete upotrijebiti da biste olakšali komunikaciju s centrima za korisničku podršku i identifikaciju proizvoda na našim prodajnim mjestima. U popisu se navode datum narudžbe i cijena proizvoda.

Moje e-vijesti

Želite li primati obavijesti o novostima, popustima i posebnim ponudama poput besplatne dostave, popusta, sezonske rasprodaje, akcijskih ponuda, najpopularnijih proizvoda, novih proizvoda i još mnogo toga? Označite opciju „Da, želim primati e-vijesti” kako biste ih primali e-poštom. 

Odjava računa

Ako odlučite odjaviti račun, dobit ćete e-poštu s uputama za odjavu računa. OPREZ: Odjava je nepovratna i onemogućuje daljnji pristup informacijama o narudžbama.

Moj popis želja

Pojedinačni proizvod možete spremiti na popis želja klikom na gumb „zvjezdica”.

Potom možete slobodno uređivati svoje popise želja.

Recenzije

Svaki Massov korisnik može ocijeniti kupljeni proizvod i napisati komentar, tj. opisati svoje iskustvo s proizvodom. Objava ocjene jest javna. Pri slanju član sam odlučuje hoće li uz ocjenu objaviti i svoje ime i mjesto iz kojeg dolazi.

Moje adrese

Ako proizvod naručujete na drugu adresu (ne na glavnu), možete dodati novu adresu. To se odnosi i na adrese za slanje računa kao i na adrese za dostavu. Možete unijeti više adresa i zatim jednostavno svaki put odabrati pravu.

Pomoć korisnicima

Opcija Moj profil u internetskoj trgovini Mass omogućuje vam brz i jednostavan pristup podacima o vašim narudžbama.

Kao registrirani korisnik imate pristup brojnim podacima. Možete provjeriti status svoje narudžbe (ako je to još moguće), promijeniti osobne podatke i adresu za primanje računa i dostavu. Praktični pregled pronaći ćete na uvodnoj stranici Moj profil, gdje možete mijenjati lozinke, uređivati osobne podatke, adrese za dostavu i račune.

DRUGO

Kontakt za informacije i pomoć korisnicima

Elektronička pošta: info@mass-hr.com

Promotivni kodovi

Promotivni kôd omogućuje razne pogodnosti pri kupnji i vremenski je ograničen. Aktivan promotivni kôd možete pronaći na naslovnoj stranici oglasne poruke, na stranici svakog odjeljka, u našem e-biltenu ili u drugim medijima.